Festival al Nou Estadi (4-1)

El Nàstic remunta un 0-1 inicial per acabar golejant amb quatre golassos que continuen situant a l'equip fora del descens

Jean Luc, durant la primera meitat.

Festival al Nou Estadi (4-1)Cristina Aguilar

El que va començar sent un drama s’ha convertit en tota una festa de futbol i gols al Nou Estadi. L’esperit d’aquest Nàstic, un Nàstic que ha après a guanyar i ha incrementat darrerament la seva capacitat competitiva, ha motivat que un marcador que als nou minuts de joc assenyalava un 0-1, es convertís en un 4-1 amb un equip oferint moments de futbol brillants.

El Mirandés, després d’aquesta dura derrota, diu pràcticament adéu a la Segona Divisió A. I és que era tota una final per als de Miranda de Ebro, que han demostrat per què estan allí a baix i per què, amb gairebé tota seguretat, baixarà de categoria.

El Nàstic ha ofert una bona imatge, un bon futbol. En part, gràcies al canvi de sistema. Merino ha apostat per un 4-2-3-1 on Bouzón era el lateral esquerre, Valentín el dret i Molina i Perone els centrals. La defensa del Nàstic ha estat, en general, molt bé, amb un Valentín que semblava una bala per la dreta, un Bouzón impecable en tasques defensives, un Perone sobri com el que més i un Xavi Molina que, fins i tot, ha aconseguit fer-se un lloc en el marcador.

Zahibo, impecable

Per davant, per emmarcar el partit de Zahibo. No només ha estat brillant tallant el joc del rival, sinó que també ho ha estat desfent-se dels contraris i repartint joc. Sense paraules el partit de Tejera. El que aconsegueix el jugador barceloní amb la pilota als peus ho fan pocs de la Segona A. Jean Luc ha reaparegut a l’onze, i ha estat una gran molèstia pel rival en tot moment i Lobato, tot i que estava una mica gris, s’ha tret de la màniga un gol de geni. Però, per a geni, Achille Emaná, que ha anotat un gol, des dels onze metres, d’aquells que un no es cansa de veure. Álex López, com sempre fa, ha treballat de valent per ajudar a brillar a la resta de companys.

No tan bé ha estat l’afició del Nàstic. En assistència al camp, els seguidors han suspès, i un suspès dels grans. No es pot permetre que l’equip s’hi jugui tant, i que el camp no arribi a les 6.000 presències. Tampoc que Achille Emaná s’emporti xiulets en alguns moments del partit. Però els de sempre, els que animen en tot moment, han estat al costat dels seus des del minut zero.

Ha començat malament el partit pel Nàstic, ja que als nou minuts de joc, quan millor estaven els tarragonins, ha marcat Álex García. Centrada des de la dreta i, sol, remata de cap el davanter del Mirandés. Semblava una pilota fàcil per a Reina, i també ha semblat que el porter del Nàstic hauria pogut fer molt més per evitar la diana.

La reacció

Ha estat un gran gerro d’aigua freda per a un Nàstic que ha tingut uns minuts de desconcert, però que s’ha refet ràpidament. Amb Emaná i Jean Luc molt actius en atac, intentava una vegada i una altra l’equip de Juan Merino trobar els espais suficients per fer mal al rival. En el 38’, Álex López topava amb el travesser, en una pilota que acabava en servei de cantonada. I, del córner, naixia l’empat. Novament remata Álex López, però repel·leix un defensor el perill i allí apareix Xavi Molina per pujar l’1-1 i posar dempeus el Nou Estadi.

Li agradaven les coses a Merino, motiu pel qual no ha fet cap canvi fins el minut 82. La segona meitat del Nàstic ha superat l’excel·lent. Tothom participava, i ho feia amb criteri. El Mirandés s’empetitia poc a poc, conscient que en algun moment arribaria la diana de l’empat, i ho ha fet en el 68’. Acció on Álex López rep a dins de l’àrea, és objecte d’un clar penal, però entre les protestes dels jugadors del Nàstic i les dels del Mirandés, que deien que ‘no’, ha aparegut Tejera per recollir l’esfèrica i disparar al fons de la xarxa.

Imparables

No s’ho podia creure un Mirandés que ja veia coll amunt la remuntada. De fet, no ha tingut ni temps de reacció l’equip visitant, ja que en la següent acció ha encaixat el tercer. Un autèntic golàs, ja que ha arrossegat tres defensors, d’esquenes a porteria, s’ha girat i ha disparat, topant l’esfèrica amb la fusta i entrant.

El Nou Estadi era una gran festa, però no n’hi havia prou. Emaná volia el seu moment de glòria. I l’ha trobat a quatre minuts del final. Juan Delgado, que acabava d’ingressar en el terreny de joc, ha estat objecte de penal, i l’ha demanat Achille. Amb paradinya inclosa, ha enganyat al porter i l’ha acabat batent per la seva dreta, amb una pilota que ha entrat a càmera lenta, per provocar el deliri final.

NÀSTIC

Reina, Valentín, Molina, Perone, Iago Bouzón, Zahibo (Daisuke Suzuki, 86’), Tejera, Jean Luc (Stephane Emaná, 82’), Achille Emaná, Lobato i Álex López (Juan Delgado, 82’)

MIRANDÉS

Roberto, Álex Ortiz (Kijera, 81’), Fran Cruz, Aurtenetxe, Maikel Mesa, Usero, Rúper, Carlos Moreno, Sangalli (Pedro, 63’), Guarrotxena i Álex García (Urko Vera, 73’)

GOLS

0-1, Álex García (11’); 1-1, Xavi Molina (39’); 2-1, Tejera (68’); 3-1, Lobato (71’); 4-1, Achille Emaná de penal (86’)

ÀRBITRE

Juan Luis Pulido Santana (Canari). Va mostrar la targeta groga al local Zahibo; i als visitants Guarrotxena i Roberto.