Un empat per no estar contents

0-0 a Mallorca en un duel on Madinda i Barreiro acaben lesionats i el porter local Santamaría salva a un Mallorca que surt viu gràcies a què l'àrbitre s'oblida d'assenyalar un clar penal a Valentín

Muñiz ha substituït al lesionat Madinda.

Un empat per no estar contentsCristina Aguilar

Nou empat d’un Nàstic que segueix encallat a la zona baixa de la classificació. Sense gols ha acabat el duel a Mallorca, un partit accidentat a causa de les lesions de Madinda i Barreiro a la primera part i que podria haver acabat amb victòria visitant si Santamaría, meta del Mallorca, no hagués salvat tres gols cantats i si el col·legiat hagués assenyalat un penal clar a Valentín en el segon acte.

Ha tornat a sorprendre Merino amb el seu onze, on no hi ha inclòs a Daisuke Suzuki, que ha estat rellevat per Xavi Molina. La sorpresa no era que jugués el de la Canonja, que estava clar que seria titular després de complir sanció, sinó ho ha estat el fet que Zahibo, un futbolista descartat en el mercat d’hivern, ha tornat a ser titular. I no ho ha fet, precisament, gens malament.

A dalt, tal com va avançar Juan Merino en sala de premsa aquest divendres, Achille Emaná ha estat titular, acompanyant a Manu Barreiro. També existia el dubte de qui ocuparia el carril dret de la defensa i, entre Valentín i Lobato, el tècnic grana ha optat pel català.

La primera meitat ha estat realment dolenta pel Nàstic. Però l’equip també es pot excusar en què han estat 45 minuts molt accidentats, ja que dos futbolistes han hagut d’abandonar la gespa per lesió. El primer, Lévy Madinda, en el 18’ i, després, Manu Barreiro, en el 45’.

Mossa, sancionat

Els dos futbolistes han patit problemes musculars i ja comença a preocupar la plaga de lesions que hi ha a un Nàstic que es queda sense efectius de cara al pròxim duel, ja que, a banda dels lesionats, Mossa no podrà actuar perquè ha vist la desena cartolina groga en el que va de temporada i haurà de complir sanció contra el Mirandés el pròxim dissabte (18 hores, al Nou Estadi).

El Nàstic ha basat el joc en el primer acte en intentar estar fort al darrere. Un excel·lent Xavi Molina s’ha encarregat de què no passés res a l’àrea de Reina, i Perone i Bouzón, sempre atents, han acompanyat al tarragoní en aquesta dura tasca. Dura, perquè defensar a homes com Brandon o Salomao no és, precisament, tasca senzilla.

Però, tot i la mala primera part del Nàstic, ha estat el conjunt tarragoní l’autor de l’única ocasió clara de l’enfrontament fins llavors. De fet, mig triomf ha passat per les botes d’un Emaná que ha cavalcat fins plantar-se davant del porter, a qui no ha pogut batre en l’u contra u perquè Santamaría li ha endevinat les intencions.

També ha estat protagonista Achille a la segona meitat, però a l’altra àrea. El davanter ha salvat al Nàstic del gol en una acció de córner, als 59 minuts de joc, on el camerunès ha evitat, pràcticament sobre la línia de gol, que el Mallorca pogués obrir el marcador.

La jugada del penal

El Nàstic també ha tingut arribades, tot i que tímides. Però una d’elles podria haver estat definitiva si Pérez Montero hagués assenyalat un clar penal d’Angeliño a Gerard Valentín. En el 72’, Álex López, el millor de tots els davanters del Nàstic avui a Mallorca, ha marxat d’un rival i l’ha servida a Valentín, que era dins de l’àrea i, quan es disposava a centrar el lateral, ha vist com el ‘35’ del Mallorca el llençava a terra, sense tocar pilota. S’ha quedat muda l’afició local, conscient del que podia haver estat.

Ha esgotat tots els cartutxos Juan Merino qui, en el 81’, ha donat entrada a Juan Delgado i ha tret del camp a un Emaná que no ha tingut el seu dia. No ha entrat gaire en joc i, a més, ha fallat una ocasió claríssima, imperdonable.

Amb l’entrada del xilè, el Nàstic ha estat l’equip que tothom volia, el que busca el gol. Han estat uns bons minuts finals dels tarragonins, que han fregat el gol. Primer, en el 84’, Xavi Molina ha rematat amb la punta del peu una falta de Muñiz que Santamaría, brillant, ha enviat a córner. Després, el meta ha tornat a ser protagonista en desviar un tret de Perone, amb cama esquerra, a la sortida del servei de cantonada.

L’ha tingut també, a les acaballes del duel, el Mallorca. Falta lateral que remata Yuste, al travesser, li cau la pilota a Brandon, qui la remata als núvols. Al final, repartiment de punts.

MALLORCA

Santamaría, Campabadal, Ansotegi, Raillo, Héctor Yuste, Angeliño, Moutinho (Lago Júnior, 59’), Juan Domínguez, Zdjelar (Lekic, 69’), Brandon i Salomao (Pol Roigé, 77’).

NÀSTIC

Reina, Gerard Valentín, Xavi Molina, Perone, Bouzón, Mossa, Madinda (Juan Muñiz, 18’), Zahibo, Tejera, Achille Emaná (Juan Delgado, 81') i Manu Barreiro (Álex López, 45’).

GOLS

No n’hi va haver.

ÀRBITRE

Pedro Jesús Pérez Montero (Andalús). Va mostrar la targeta groga als locals Zdjelar i Héctor Yuste; i als visitants Mossa i Xavi Molina.