Diari Més

López Garai renova «fins que vulgui» i reserva lloc al cos tècnic del CF Reus

L’ampliació «indefinida» inclou que, quan tingui lloc, la retirada serà roig-i-negra i el basc estarà a l’staff del club

El conseller delegat Joan Oliver i l'entrenador Jaume Delgado van assistir a la posada de llarg per a través d'Skype i des de la Xina.

López Garai renova «fins que vulgui» i reserva lloc al cos tècnic del CF ReusCF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus i Aritz López Garai han acordat la renovació «indefinida» del futbolista, una entesa que a la pràctica es concreta en el fet que «mentre ell decideixi seguir jugant, que lògicament és la seva primera opció, ho farà. Quan ell vegi que la seva etapa com a jugador ha acabat, automàticament passarà a formar part de l’staff tècnic». L’atípica ampliació de vinculació no detalla encara el rol que el basc desenvoluparia com a part de l’estructura del club, perquè «ho veiem, de moment, força lluny», però assegura que la futura retirada del migcentre, que enguany en farà 37, serà en roig-i-negre. López Garai és, amb tot, avui dia, el quart jugador que més minuts acumula en la 2016-17 a les ordres de Natxo González, a prop dels 2.500, i un dels estendards del CF Reus en l’ascens a la Segona Divisió. Quan opti per penjar les botes seguirà el camí d’altres ex de la primera plantilla que han acomodat la seva feina a diferents àrees dins l’entitat i entre els quals hi ha Ferran Asensio, Jaume Delgado o Marc Sellarès.

Visiblement emocionat, el director esportiu, Sergi Parés, admetia ahir, en l’escenificació de l’acord, que «em fa il·lusió aquesta renovació perquè Aritz transmet cultura de vestidor, manera de fer. I em fa il·lusió renovar-lo com a futbolista per al futur, a mig termini, del Reus». «És el far de l’equip dins el camp en aspectes tàctics i en mentalitat, perquè tot ho trasllada a la part positiva. Mirant endavant, i amb la voluntat de créixer que té aquest club, necessitem gent amb uns valors com els seus. És una persona molt preparada i molt potent per formar part del projecte», concloïa Parés. A la compareixença davant els mitjans, que va tenir lloc a les instal·lacions de l’Estadi, assistien també, mitjançant conferència d’Skype, el conseller delegat Joan Oliver i Jaume Delgado, des de la Xina, on ultimen aquests dies el debut en lliga del BIT FC, de Beijing.

Aposta pel jugador i la persona

Després d’estampar la rúbrica al nou contracte, el migcentre es mostrava «molt agraït per la confiança que ha mostrat el club en mi primer com a futbolista i, després, en una altra posició». «Estem immersos en un repte bonic que està sent difícil, amb passes petites i passes més grans. Al futbol professional, estem competint bé i portant el nom de la ciutat de Reus per tot arreu amb orgull», afegia, i deia que «mentre em trobi mentalment fort i mentre em senti físicament vàlid seguiré defensant aquesta samarreta cada diumenge i inculcant els valors als que vinguin. Que la gent sàpiga que el que estem fent al costat de l’afició i de la ciutat és un camí bonic i que pot continuar en el temps».

«En arribar, el repte que m’havia marcat a nivell personal era fer una segona volta i culminar-la amb l’ascens, no pensava més enllà», deia Aritz, que assegurava que «mai no t’imagines que aniràs aconseguint aquestes coses. Tens ambició, però no arribes a ser-ne conscient fins que veus que tot va passant». El basc valora que «el club en tingui en compte més enllà del fet del futbolista. Al final, és una renovació a una persona, una qüestió que uneix la part professional amb la personal».

«No he posat cap pega a res i el club ha estat generós amb mi des del primer dia», precisava. De fet, els primers contactes per a la renovació van donar-se «després d’un partit a casa, on vam empatar, en calent. Vam parlar del meu futur. Jo vaig esperar que em fessin una proposta en ferm i tot va ser molt senzill». «Sé qui sóc, d’on vinc, l’edat que tinc i què estic aportant», afegia López Garai, que explicava que «no hi va haver la més mínima discussió en cap terme del contracte».

I això que «quan veus que van passant les jornades i que hi ha qui rep una oferta, qui el club vol qui continuï, qui sortosament acorda que seguirà, i tu no hi ets... No és que dubtés, però sempre hi ha la cosa de continuar fent-ho bé perquè arribi el dia que puguis seguir on vols seguir». «Vaig esperar el meu moment, des de la meva posició mai no hi va haver cap pressió al club. Aquí, tot el que m’ha passat és bo», concloïa. De cara a l’horitzó de la incorporació a l’staff tècnic, explicava que «tot i que als estudis era regular, em vaig treure les titulacions d’entrenador i amb director esportiu no descarto fer-ho. Per tenir-ho, no per res», apuntava, rient, a Parés. Però, «ara mateix, només penso en diumenge».

Ex que defineixen la identitat

«Al CF Reus, continuem amb la idea dels nostres valors i fem valdre la nostra identitat com a club, donant continuïtat a exjugadors que han demostrat ser persones, professionals, integrats al club i a la ciutat. Creiem que aquests fets ens identifiquen», explicava el president roig-i-negre, Xavier Llastarri, en referència a Ferran Asensio, Jaume Delgado i Marc Sellarès. En aquest sentit, Jaume concretava que «tot passa per alguna cosa i em sento un privilegiat per haver acabat la meva carrera al CF Reus». En la mateixa línia s’expressava Ferran Asensio, que deia que «quan arriba el final de la carrera esportiva, tot canvia. Quan em vaig lesionar, el club m’ho va oferir, i seguim empenyent». Al seu torn, Sellarès felicitava López Garai per «seguir a un club on la gent es mira als ulls i el millor per a fer aquesta transició».

tracking