Diari Més

Deu jornades i deu punts per firmar l'assegurança de vida a Segona Divisió

El CF Reus afronta el tram final de temporada amb l’objectiu de sumar un terç del premi que es posa en joc i que garantiria la permanència a la plata

Jorge Díaz, en primer terme, en una acció al duel amb el Mallorca

Deu jornades i deu punts per firmar l'assegurança de vida a Segona DivisióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La temporada a Segona enfila el tram final i, amb ella, també un CF Reus que prem l’accelerador en la lluita per presumir de 50 punts al compte. La xifra conté la promesa d’una altra campanya a la plata. Podria amagar, si s’assoleix a temps, el gaudi de les últimes jornades sense pressió en aquest debut al futbol professional on tot ha estat pencar i contenir la festa. També en una primera volta que va deixar lligada bona part de la feina que ara toca enllestir. Deu jornades queden per davant, i deu punts fins consumar un objectiu que ha estat a tocar gairebé d’inici. I que és tan imprecís que podria sobrar. Però per si no ho fes, o per si la cinquantena anés curta, la disciplina i l’entrega continuen vigents al planning setmanal.

Esgarrapar-ne 10 quan n’hi ha 30 en joc sembla, a primer cop d’ull, una meta assequible. L’equip no s’hi vol confiar. Precisament deu caps de setmana –entre la jornada 21 i la 31– va costar el salt entre els 30 i els 40 punts que, per fi, l’equip rubricava amb l’empat sense gols contra l’UCAM Múrcia. Natxo González explicava, amb una altra desena a la butxaca, que el salt «ens ha costat Déu i ajuda». Enmig s’havia viscut el 0-1 a l’Heliodoro Rodríguez López, i una revolució a l’onze que encara és present i que sembla projectar els roig-i-negres en direcció a la meta, tot i no haver repetit victòria des que van trencar 14 mesos d’imbatibilitat del Tenerife com a local.

El camí, que ha estat complicat i quallat d’alegries i obstacles fins encarar aquesta última recta, tampoc ho posarà fàcil a partir d’ara. L’Osca és el més imminent convidat a l’Estadi, un oponent molt proper a la taula, que concorrerà al matx avalat per la presència de 300 dels seus incondicionals i que es resisteix a renunciar al somni del play-off. Només un punt separa els homes d’Anquela de la sisena plaça que ocupa el Getafe, amb 47. Després espera el líder, un Llevant de Primera que suposarà, per als de la capital del Baix Camp, l’estrena de l’horari de dilluns tot just ara que la campanya 2016-17 s’esgota.

Del líder a la tornada del derbi

L’Alcorcón, que ara mateix tanca el més esperançador entre els quatre llocs a la classificació que signifiquen descendir a Segona B, serà el següent oponent del CF Reus, després del Llevant, en la vigília d’un dels partits més esperats del curs: la tornada del derbi amb el Nàstic. El conjunt tarragoní, amb els mateixos 36 punts que l’Alcorcón però avui fora de perill, viu la seva particular resurrecció després d’haver resistit com a cuer bona part de la temporada. Sota la batuta de Juan Merino, buscarà revertir l’1-0 que Fran Carbia i la seva màgia van regalar a l’Estadi al novembre, en una jornada històrica per a l’afició roig-i-negra.

A partir de llavors, Saragossa, Còrdova, Sevilla Atlètic i Valladolid. Equips, tots quatre, que naveguen en la meitat de la taula mantenint idèntic equilibri al dels reusencs, lluny del salt i també de la zona vermella. L’Almeria tancarà el curs del debut del CF Reus a la Segona Divisió. Ho farà el cap de setmana del 10-11 de juny. Amb els homes de Natxo González competint com a visitants. I, si tot ha anat com el club espera, havent certificat la permanència.

tracking