Diari Més

La visita de l'Osca posa l'Estadi en compte enrere: cinc cites per al final

Alcorcón, Saragossa, Sevilla Atlètic i Valladolid són els convidats pendents del CF Reus, amb els d’Anquela, a un feu que no baixa de 4.000 aficionats

L'atacant del CF Reus Jorge Miramón condueix la pilota sota la pressió de rivals de l'Almeria.

La visita de l'Osca posa l'Estadi en compte enrere: cinc cites per al finalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El calendari de Lliga torna el CF Reus a braços de la seva afició. Disposat ja a oblidar el desafortunat 1-0 a l’Anxo Carro que l’ha col·locat, ara sí, a la meitat inferior de la taula. Amb quatre punts de coixí i a vuit del play-off, els homes de Natxo González entraran aquest diumenge en ple compte enrere a l’Estadi. Cinc cites, afegint-hi la de l’Osca, hi ha de disputar l’equip abans d’acomiadar la temporada del debut a la Segona Divisió. I una autèntica muntanya russa que ha fet passar els roig-i-negres per absolutament tots els estats d’ànim. A banda del més immediat rival, també Alcorcón, Saragossa, Sevilla Atlètic i Valladolid trepitjaran el feu roig-i-negre abans de l’11 de juny. Cenyits a la classificació i a la jornada 32, l’Osca és el convidat més complicat dels que encara esperen. I és setè, a un punt del Getafe que marca el límit de les opcions d’ascens.

La trajectòria a la plata resulta cruel per als de la capital del Baix Camp, i no hauria de ser-ho. Si es remunten a la primera volta, pel record d’una irrupció brillant a la categoria que no ha tingut rèplica en la segona meitat de competició. Si es miren els resultats des de l’aturada de Nadal, perquè no han assolit el llistó, inassumible per a qualsevol, d’aquelles primeres jornades de futbol professional. Però, el CF Reus mai no hi ha deixat de creure. I, com que no ho ha fet, tampoc se n’ha desentès una afició que ha sabut respondre a les exigències de Segona.

En les positives, però també en les dinàmiques negatives, l’Estadi no ha baixat darrerament dels 4.000 espectadors i ha acostumat l’equip al ple de les localitats en els últims encontres. Contra l’UCAM Múrcia, en un partit que es resolia en 0-0 tot i l’àmplia superioritat local, el comptador del feu reusenc marcava –segons dades de LaLiga– fins a 4.129 espectadors. El pas del Girona per AgroReus en va convocar 4.179 i el de l’Oviedo, en l’1-1 que esgarrapava Ramon Folch, se’l van mirar un total de 4.099 aficionats.

El ple com a rutina

Xifres com les que abocava la històrica anada del derbi contra el Nastic (1-0) han esdevingut rutina a mesura que avançava el curs. Club, cos tècnic i plantilla havien centrat els esforços, en la prèvia de les darreres jornades, en recordar als seus que els necessiten. I que l’objectiu dels 50 punts no passa per cap altre camp que l’Estadi. O que el tram final de Lliga esgotarà aviat les opcions de veure el CF Reus de Segona en la versió domèstica. En aquest desenllaç, gairebé no farà falta.

El suport de la graderia l’ha visibilitzat la categoria en la reivindicació constant contra rivals d’alçada. En penals no assenyalats, en els que han hagut de repetir-se i en la diana visitant. En cada èxit, i han estat molts, que jugadors i aficionats han gaudit fins a minuts després del xiulet final. Uns i altres esperen ampliar el compte diumenge, amb una victòria que el camp del CF Reus no viu des que s’hi aturés l’Almeria, el passat 15 de gener (1-0).

tracking