Diari Més

Resistència sense premi al final

El CF Reus es manté molt ferm al camp fins que una errada de marcatge permet al Lugo sumar tres punts davant dels roig-i-negres

Carbia amb Jorge, a l'Estadi Municipal.

Carbia amb Jorge, a l'Estadi Municipal.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus Deportiu va caure derrotat a Lugo aquest diumenge (1-0), en un enfrontament en el qual el domini va ser gairebé sempre dels gallecs, encara que, d’ocasions de gol, no n’han sobrat per part de cap dels dos equips. Va ser un dels partits com els que acostuma a dibuixar el club reusenc, duels molt igualats, sense gols fins el final, i amb els dos conjunts vius pel que fa a les seves opcions de victòria. Normalment, aquests enfrontaments acostumen a acabar amb empat sense gols, un puntet més en el caseller dels roig-i-negres i una passa més a prop de la permanència a la categoria de plata. Però ahir, a l’Anxo Carro, no va ser així.

La igualtat va ser màxima a l’electrònic fins que, en el minut 86, Yelko Pino va ser capaç de batre a Edgar Badia. Fins llavors, els de Natxo González van ser capaços de mantenir-se ferms al darrere, sense deixar concessions, tal com tenen acostumats des de l’inici de la temporada als socis i aficionats de l’entitat reusenca. Va ser tot un gerro d’aigua freda, un autèntic «pal», ja que el partit estava controlat. No pel que fa a la possessió, però sí en el que fa referència a les sensacions sobre la gespa, però els tres punts es van acabar quedant a Galícia.

Aquesta derrota deixa els de Natxo González amb els mateixos 40 punts amb què va començar la jornada, encara prou lluny de les posicions de descens a Segona Divisió B, però també amb les places de promoció d’ascens tan lluny que gairebé ningú o ningú ja es planteja una altra cosa que no sigui assolir la salvació el més aviat possible per, d’aquesta manera, començar a pensar en la pròxima temporada.

Molta igualtat

Va ser un partit igualat, en el qual ambdós conjunts buscaven un mateix objectiu: sumar tres punts que els acostessin més a la zona de promoció que a la de descens a Segona B, i només el Lugo els va aconseguir.

Una única ocasió de Máyor, a la primera meitat, va ser el més rellevant dels reusencs durant tot l’enfrontament. Transcorria el minut 27 de joc quan Migue García va internar-se a l’àrea, va centrar, i va trobar a un Máyor que, girant-se i amb el taló, va ser capaç de rematar. Massa tou i forçat.

Campillo i Joselu

El Lugo tenia dos arguments molt clars per plantar cara i per anar a pels tres punts. Un era Campillo qui, des de la mitja punta, amenaçava constantment amb les seves passades interiors i amb la seva capacitat per crear i trobar espais entre el centre del camp i la defensa reusenca. El segon, un Joselu, que és el gol personificat, almenys aquesta temporada. El punta, que ja n’ha fet divuit, ahir no va «mullar», però sí que va inquietar a Edgar Badia amb dues rematades, una d’ella molt perillosa a la primera meitat, que va salvar el meta, ahir novament un dels millors de l’equip.

En el segon acte, sempre amb Joselu com a màxima referència ofensiva, el Lugo va buscar el gol, però va haver d’esperar fins el minut 86 per trobar-lo. Fins llavors, la tònica va ser sempre la mateixa: el Lugo controla la pilota, la mou de cantó a cantó, arriba a peus de Jordi Calavera i, aquest, centra a l’olla buscant algun cap o peu que l’empenyés a dins.

I, precisament, la diana va arribar després d’una gran acció per banda dreta de Jordi Calavera, que va servir-la a Carlos Pita, que el doblava pel carril dret. Aquest, va centrar, sense pensar-s’ho, i va trobar al segon pal, sol com un mussol, a Yelko Pino, qui va rematar, al fons de la xarxa.

Segurament, aquest serà un dels gols de la jornada, ja que Pino va rematar sense que la pilota toqués a la gespa, i això que la centrada arribava des de la banda, o sigui, des d’una distància de més de 40 metres. Ara bé, una altra cosa serà què li dirà Natxo González a la seva defensa, que va fallar en la marca, ja que sobre el futbolista que hi havia al costat del golejador hi havia dos defensors reusencs, que van deixar sol a Yelko Pino.

FITXA TÈCNICA

LUGO

Roberto, Jordi Calavera, Marcelo, Carlos Hernández, Kravets, Fernando Seoane, Sergio Gil (Carlos Pita), Damià (Pablo Caballero, 63’) Sabater, Campillo, Vico (Yelco Pino, 80’) i Joselu.

REUS

Edgar Badia, Melli, Olmo, Pichu Atienza, Migue García, López Garai, Ramon Folch, Vaz (David Haro, 76’), Miramón (Fran Carbia, 57’), Guzzo (Vitor Silva, 67’) i Máyor.

GOLS

1-0, Yelko Pino (86’)

ÀRBITRE

Francisco Manuel Arias López (Càntabre). Va mostrar la targeta groga als locals Damià, Fernando Seoane i Kravets

tracking