De la forma més cruel

El CBT cau davant de l'Agustinos Leclerc 85-86 en un darrer quart dramàtic

Nil Sabata, en una acció del partit.

De la forma més cruelVicente M. Izquierdo

El CBT ha viscut aquesta tarda la màxima crueltat que es pot viure en el món de l’esport. Després d’estar per davant gairebé durant tot el partit, de tenir el duel a les seves mans, ha acabat caient 85-86 contra un Agustinos Leclerc que només ha estat superior al rival en el darrer quart i que ha deixat ferit de mort a un equip que haurà d’esperar un miracle per poder salvar-se.

El primer quart es va convertir en un autèntic espectacle per a l’afició local. I és que no és gens habitual assistir a sis triples del teu equip en els primers deu minuts. O sigui, que dels 23 punts que va anotar el conjunt blau en el primer quart, un total de 18 van ser en triples.

Tres d’aquests llançaments els va convertir Chuso, tot un exemple no només en encert anotador, sinó en pressions defensives, dos van anar a càrrec de Dani Martínez, els dos primers del partit, i l’altre el va fer Salim. Però estar tan encertats no ha servit per marxar molt lluny a l’electrònic, ja que el primer període ha finalitzat amb un ajustat i obert 23-19.

Després d’un inici amb dubtes i disconformes per una falta no assenyalada al seu favor, el CBT ha despertat i ha impedit que els visitants s’allunessin massa en el marcador. S’ha aconseguit posar per davant en dues ocasions l’Agustinos (23-24 i 28-30), però un nou triple de Chuso i un gran ganxo de Ferran Torres, amo absolut avui de la pintura, han situat les coses en el seu lloc (37-32).

Decisiva també ha estat l’aportació de Salim en aquest segon quart, amb quatre punt seguits que han impedit que el rival s’acostés a l’electrònic. Al final de la primera meitat, 47-41.

No ha sortit amb la concentració adequada l’equip blau a la segona meitat, ja que han calgut 2 minuts i 58 segons per comptabilitzar la primera cistella d’un CBT que s’ha deixat empatar (47-47), però que ha vist com Salim acabava trencant la igualada. El pavelló estava avui més fred de l’habitual. L’entrada potser no es corresponia amb la importància d’un partit en el qual els jugadors necessitaven els seus, més que mai.

Fred també estava un partit que no canviava la seva tònica i que va obligar al CBT a tornar a intentar-ho de tres, per desencallar la situació. Xavi Hernández, ho va provar, i la va encertar perquè, un parell de minuts més tard, Chuso tornés a clavar-la i tornar a distanciar als seus a sis punts (59-53). Al final del tercer quart, un esperançador però ajustat 62-57.

Agustinos Lecrec no es volia quedar enrere i, sota la direcció del sempre perillós Medina, ha anat a pel partit. Ha tornat a empatar el duel a falta de sis minuts (69-69) amb un triple, però aquest ha estat contestat ràpidament. S’ha aixecat el pavelló, i ho ha fet dues vegades seguides, per aplaudir els dos triples consecutius de Dani Martínez, que han situat un esperançador 75-69 a falta de 5’21, situació que ha obligat al rival a demanar temps mort.

Però no seria una camí de roses la victòria, ja que una petita badada ha motivat un nou acostament a l’electrònic dels visitants (75-73). Això ho havia de frenar algú, i aquest algú ha estat Berni Álvarez, amb un temps mort. Es complicarien encara més les coses amb un nou triple de Medina seguit d’una falta en atac de Dani Martínez: 77-78 i possessió per a l’Agustinos a falta de tres minuts i escaig. I allí havia d’aparèixer Chuso, per robar una pilota al centre de la pista, escapar-se, i posar el 79-78.

Final d’infart al Serrallo, ja que tot i que Ferran Torres aconseguia un 2+1, fallava el llançament lliure (81-80). Ara sí, els aficionats del pavelló semblaven multiplicar-se, a falta de dos minuts per a la conclusió del duel. Un bàsquet de, com no, Chuso, situava el 83-80, abans que els visitants anotessin un nou triple (83-83).

Però Chuso no va estar encertat quan, a un minut i vint segons del final, va intentar un triple impossible, que va permetre un contraatac ràpid i dos punts pel rival (83-85). L’empat a 85 l’anotava Salim amb un ganxo amb l’esquerra. Unes passes no assenyalades als visitants van fer embogir a un Serrallo que, en els últims 30 segons es va convertir en el jugador número 6. Però no va poder ser. Ferran Torres va intentar un llançament massa forçat que no va entrar i, en la següent acció, Chuso va cometre falta sobre un Medina que va fallar el primer, però que va anotar el segon, el 85-86 amb què va acabar el partit.