Diari Més

Renovacions que han firmat el seu horitzó en un CF Reus de Primera

La majoria de les ampliacions de vincle que ha tancat el club roig-i-negre en la 2016-17 inclouen una temporada condicionada a la màxima categoria

Edgar Badia i David Querol són dos dels futbolistes que han renovat contracte a Reus.

Renovacions que han firmat el seu horitzó en un CF Reus de PrimeraOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Perquè hi confien de ple, per si de cas o per assegurar-se que la fita els inclogués. La major part dels futbolistes que el CF Reus ha renovat fins al moment han firmat, en l’ampliació de vincle, una temporada addicional i condicionada a un hipotètic salt de l’equip a la Primera Divisió. El darrer en fer-ho, una de les peces més valuoses a la plantilla roig-i-negra, el porter Edgar Badia, que es comprometia per dues temporades i una de tercera si els roig-i-negres consumessin el salt a la màxima categoria del futbol estatal. Badia és la quarta renovació que el club de la capital del Baix Camp segella aquesta campanya i segueix els passos de Fran Carbia, David Haro i David Querol. Amb aquestes quatre d’anunciades, les que s’han acordat però no han transcendit encara i els qui mantenen contracte en vigor el CF Reus s’assegura, tal com explicava a principis de setmana el conseller delegat Joan Oliver, gairebé la meitat de la plantilla per a la 2017-18.

De fet, somiar amb Primera no se li hauria fet estrany a ningú pocs mesos enrere, en el marc d’una primera volta impecable que va portar a l’afició roig-i-negra a il·lusionar-se amb cotes més altes que les que acabava d’assolir, ja històriques. Colar-se, com a mínim, en el play-off va estar a les mans dels reusencs durant mitja campanya i ho ha continuat estant darrerament. En una classificació de marges estretíssims, set punts separen ara els homes de Natxo González de les posicions que donen accés a lluitar per una plaça a Primera. Els mateixos set punts que posen distància amb el descens a la Segona B.

Badia explicava, en l’escenificació de l’acord a la sala de premsa de l’Estadi, la il·lusió per competir a Primera amb el CF Reus. El porter, convençut que aquesta és, en la seva trajectòria, una meta assequible si la lluita prou, ja ha vist fer-se realitat desitjos que semblaven igual de llunyans quan, a la 2013-14 i amb Emili Vicente a la banqueta, posava el primer peu a Reus a l’ombra de l’emblemàtic Àngel Blasco. I per què no?

La realitat de Segona

Tocant de peus a terra, i en la realitat més immediata a què s’enfronta el conjunt de la capital del Baix Camp, hi ha el Lugo. I hi ha la permanència a Segona. També 40 punts, els que l’equip s’ha embutxacat fins ara i que fixen a 10 el llindar de la xifra salvadora. La plantilla, amb energies renovades i un estat d’ànim diferent des que assaltés un Heliodoro Rodríguez López que havia estat 14 mesos inexpugnable, afronta el matx contra el conjunt gallec amb un onze diferent. La pissarra de Natxo González haurà de dibuixar, obligat, una defensa inèdita després que aquest dimecres es coneguessin les lesions d’Alberto Benito i Joan Campins, dos laterals drets. Aquest és el darrer partit que disputarà el CF Reus abans del més complicat que li depara el tram final de curs, l’enfrontament amb el líder Llevant que significarà, també, l’estrena de l’horari de dilluns.

tracking