Diari Més

Tots volen ser algun dia David Fernández

Els bases de les categories inferiors del CBT treballen dia a dia per aconseguir arribar al primer equip

Els bases dels equips de les categories inferiors del CBT tenen la intenció de lluitar per pujar al primer equip.

Tots volen ser algun dia David FernándezCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bàsquet és un joc per a esportistes alts, però també ho és per a intel·ligents, i els que millor representen aquest paper en la pista són els bases. Els directors de joc són els encarregats de marcar el ritme del partit, repartir joc i col·locar als seus companys a la pista. Jugar i fer jugar. Una tasca per a la qual no tothom està capacitat. En el Club Bàsquet Tarragona, els bases comparteixen una idea de joc comú, un model d’equip que s’ensenya des dels equips més joves fins al LEB.

Gerard Estebanell és el més jove de tots ells. El director de joc de l’infantil masculí és campió d’Espanya amb la selecció catalana. Una de les perles de la pedrera blava. Per altra banda, Tomas Kohan i Rubén Llanos són la parella de bases del cadet masculí. Els dos jugadors es reparteixen els minuts d’un equip que un any més lluitarà per seguir competint a Preferent. Javier Riquelme és el base del júnior de primer any. El seu és un paper important en tots els equips, però especialment en un equip com el seu, en el qual els jugadors estan en ple procés de creixement. Roger Vaqué i Oriol Galofré són els bases del júnior masculí A. Galofré és un habitual dels partits del Messer, un jugador amb una gran projecció, per la seva banda, Roger Vaqué és l’encarregat de dirigir al Júnior davant de bases de primer nivell europeu, competint en la màxima categoria possible.

La gran referència

Una de les principals referències que els bases cebetistes poden trobar per al seu procés de formació la tenen a casa. David Fernández està a punt d’aconseguir la xifra de 200 partits amb el primer equip del CBT. Va arribar al club blau procedent del CB Valls i va acabar de formar-se en el filial cebetista, i de seguida va entrar en dinàmica del primer equip. Ara és un dels pilars fonamentals del vestuari i capità de l’equip. Fernández és el mirall on han de mirar-se els jugadors de la base que ara són els directors de joc dels seus respectius equips en categories base, però que el dia de demà poden ser els directors de joc del primer equip del CBT.

Al Club Bàsquet Tarragona la consigna és clara: bases que sàpiguen córrer la pista, amb bona visió de joc, que facin millors als seus companys i amb ganes de seguir creixent. Aquestes són les premisses bàsiques perquè un base del CBT creixi com a jugador i vagi superant etapes en el seu procés de formació. Ara com ara, els resultats són positius, ja que molts bases despunten en els equips de formació del club.

L’evolució d’un jugador és molt variable i depèn de diversos factors. A més, a certes edats el desenvolupament físic també pot variar. Per exemple, un jugador que ara és base pot acabar desenvolupant un físic que li permeti jugar d’aler. La idea fonamental és que els jugadors desenvolupin la filosofia de joc del club del Serrallo, un senyal d’identitat pròpia del club que li permet competir amb els millors equips de Catalunya en totes les categories de formació.

tracking