Diari Més

Desapareguts en combat

Imprescindibles al Nàstic han acabat a l’ostracisme, entre ells Uche i Muñiz, els màxims golejadors de l’equip

Juan Muñiz, contra el Getafe.

Muñiz també és el millor jugador del Nàstic a la 14a jornadaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ni hi són, ni se’ls espera. Cinc jugadors del Gimnàstic de Tarragona han passat del tot al res. De ser importants en les alineacions i en els resultats a viure en l’ostracisme absolut. Cadascun, però, per diversos motius, però l’arribada de Juan Merino a la banqueta grana ha tingut molt de pes en la seva desaparició del mapa.

És indubtable que els resultats de Merino, de moment, han millorat els de Vicente Moreno, tècnic que va deixar de ser entrenador del Nàstic a finals d’any. L’arribada dels quatre fitxatges en el mercat d’hivern (Achille Emaná, Bruno Perone, Manu Barreiro i Luismi) han motivat que alguns jugadors que gaudien de minuts i de confiança, hagin acabat veient la majoria dels últims partits des de la graderia.

De moment, tret de la desfeta del passat divendres contra l’Elx (el Nàstic va caure 1-3 deixant una pèssima imatge sobre la gespa, sobretot a la primera meitat), Merino s’ha guanyat el dret a mantenir les seves idees fins el final. L’andalús, de fet, és d’idees fixes i, si una cosa ha demostrat, és que no canvia de direcció passi el que passi.

Els cinc casos de futbolistes que més clamen per la seva absència últimament són els del porter Stole Dimitrievski, el mitja punta Juan Muñiz, els extrems José Carlos i Ferran Giner i el davanter Ike Uche. Tots cinc, que havien tingut cert o molt de protagonisme amb Vicente Moreno, no han aconseguit quallar amb Merino a la banqueta. I tampoc està previst, si no canvien molt les coses, que tornin a ser futbolistes importants.

Una dada curiosa és que dos d’aquests cinc futbolistes són els màxims golejadors del Nàstic. Uche, amb cinc dianes, és el líder en solitari en la classificació de millors realitzadors de l’equip. Amb quatre dianes, apareix Juan Muñiz, empatat amb un altre Juan, Delgado. El xilè sí que gaudeix de tota la confiança de Merino.

Uche només ha jugat tres partits des de l’arribada de Merino. Contra el Tenerife a casa i al camp de l’UCAM Múrcia va ser titular, però a La Condomina el van expulsar i, des de llavors, només ha disputat 16 minuts, davant de l’Osca, al Nou Estadi. En total, 166 minuts amb el nou tècnic.

Pel que fa a Muñiz, l’especialista a pilota aturada també ha desaparegut del mapa. El seu estil de joc no és el que més busca Merino pels jugadors del mig camp en endavant, motiu pel qual només ha tingut tres aparicions en aquest 2017. Van ser els mateixos tres partits en els quals va jugar Uche, tot i que Muñiz va ser titular contra UCAM i Osca, i va sortir des de la banqueta contra el Tenerife. 171 minuts en total.

Un dels casos que més impacta és el d’Stole Dimitrievski. Un porter que estava salvant al seu equip constantment, que era un dels millors de la categoria i que li havia guanyat la partida a tot un Saja, i que està completament inèdit des de l’arribada de Merino. O sigui, zero minuts.

No menys impactant és el cas de José Carlos. De fet, aquest jugador no ha estat precisament dels titulars des de l’inici, però tothom pensava que amb el canvi de tècnic tindria més protagonisme. Va ser titular a Múrcia, i va tenir minuts a Lugo i a casa, contra l’Alcorcón. En total, 135 minuts.

Finalment, l’últim convidat en aquesta llista és Ferran Giner. 74 minuts ha jugat l’extrem. Ho va fer al Ciutat de València, contra el Llevant, per la lesió de Gerard Valentín. Des de llavors, no ha pogut jugar cap minut amb el Nàstic.

tracking