Diari Més

Guanyar per somiar ben profund

El Nàstic pot marxar al llit a sis punts del descens si aconsegueix derrotar aquest vespre a un Elx al qual igualaria a la classificació

D'esquerra a dreta, Sergio Tejera, Manu Barreiro, Jean Luc i Álex López celebren el gol del gallec contra el Mallorca, fa dues setmanes al Nou Estadi.

Guanyar per somiar ben profundCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa goig mirar la taula classificatòria de la Segona Divisió A i no veure el Nàstic en les quatre darreres places. Després d’un gran esforç, molt de treball, una mica de sort i l’embranzida que han donat els bons resultats, el conjunt tarragoní ha aconseguit escalar fins a la quinzena posició de la taula classificatòria. No cal llençar coets, però tenint en compte la situació a què ens tenia acostumats aquest equip durant tota la temporada, és per estar, com a mínim, una mica més tranquils.

La zona de descens ja és a tres punts, però els de Juan Merino poden deixar-la a sis si són capaços de derrotar, aquest vespre, a l’Elx. I és que el Nàstic-Elx serà l’enfrontament que obrirà la trentena jornada de Lliga, després de la qual només en faltaran dotze per cloure el campionat.

Guanyar aquest vespre als il·licitans significaria que els futbolistes, el cos tècnic, el Consell d’Administració i l’afició es guanyarien el dret a tenir el son més profund de tots els que han tingut des de l’agost, quan va donar el tret d’inici el campionat lliguer. Sumar els tres punts voldria dir acumular-ne 36, elevar-se a la mitja part de la taula classificatòria, i veure ja llunyà el descens, tot i que no estaria, perquè sis punts són, en realitat dos partits. Això, sempre, tenint en compte que els 20 equips restants de la categoria de plata encara haurien de jugar els seus partits.

No serà gens fàcil guanyar el partit, i més tenint en compte que els il·licitans també necessitaran guanyar per intentar acostar-se a la zona de promoció d’ascens a Primera. Amb 36 punts sumats, la sisena posició, que ocupa el Getafe, és a vuit punts, i no sumar el triomf al Nou Estadi podria significar l’adéu a un dels darrers intents d’ascendir d’un equip que fa anys que vaga per la categoria de plata.

Per poder afrontar el duel, Juan Merino no podrà comptar encara amb Luismi, tot i que el tècnic va assegurar la passada setmana que sí estaria a la seva disposició. En el seu lloc, jugarà Xavi Molina, que va funcionar a la perfecció a Sevilla com a migcentre de contenció. Podria haver-hi un únic canvi respecte a l’alineació de la darrera setmana, com seria l’entrada de Mohammed Djetei per Iago Bouzón, que ha quedat fora de la convocatòria per decisió tècnica. Ja va avisar Juan Merino ahir, en la prèvia del duel, que els jugadors no es podien relaxar. «Durant la temporada hi ha alts i baixos d’alguns jugadors i l’entrenador pot fer canvis per donar algun toc d’atenció als seus jugadors», va manifestar l’andalús. Per tant, tots els jugadors han d’estar activats al màxim, si no volen tenir sorpreses. Suzuki tampoc està tenint precisament el seu millor moment, després d’un mal partit a Sevilla.

Estar «preparats»

El mateix Merino es va encarregar d’avisar als seus i, sobretot, als aficionats, que els mals resultats poden tornar a escena. «Hem d’estar preparats per a qualsevol revés que pugui tenir l’equip», va avisar, tot reconeixent que «el Sevilla Atlètic va ser superior a nosaltres en diferents fases».

Merino no s’amaga mai a l’hora de dir el que pensa, i ahir va deixar ben clar que ell només pensa a treure endavant els partits, independentment de la forma d’aconseguir-ho. Així, va manifestar que «en el futbol professional, primer estan els resultats; segon, els resultats i, tercer, els resultats. De vegades, preparo un partit on sé que el joc no serà bonic, però on intento treure un bon resultat».

Amb Reina a la porteria, i la defensa, si juga Djetei, formada per Lobato, l’africà, Perone, Bouzón i Mossa, el centre del camp estarà ocupat per Molina, Tejera i Cordero. Tot i que aquest darrer va haver de ser substituït a Sevilla per una fractura al nas, jugarà amb màscara protectora, tal com va detallar el tècnic. Sobre ell, Merino va detallar que «no hi ha problema perquè pugui entrar a la convocatòria, podrà jugar amb màscara».

«Una nova final»

Merino, que alinearà a Juan Delgado i a Achille Emaná, com sempre, a la punta d’atac, es mostra confiat de cara a la possibilitat de sumar els tres punts, ja que «el partit és una final més. Venim d’una dinàmica força bona, però qualsevol victòria et dóna molta llibertat per a poder treballar».

Sobre l’Elx, Merino creu que «és un dels millors equips ofensivament de la categoria, però que també acostuma a encaixar gols. És un equip alegre que també domina el joc a pilota aturada». El pròxim rival del Nàstic juga amb un clar 4-2-3-1, amb Nino com a principal perill, a la punta d’atac. El seu entrenador, Alberto Toril, recupera per al duel de Tarragona a Albert Dorca, que la passada jornada va causar baixa per acumulació d’amonestacions, i a Edu Albacar, que ja està completament recuperat de la seva lesió de genoll.

Tres lesionats

Són tres baixes per lesió les que té l’Elx. Dues, són de llarga durada, com ho són Mandi i Matilla. Per altra banda, Hadzic, que ha patit una lleu lesió muscular, haurà de romandre de baixa durant un període estimat de dues setmanes.

Tal com ha fet Juan Merino a Tarragona, Toril ha realitzat, a Elx, totes les seves sessions a porta tancada, amb què serà complicat endevinar l’alineació que proposarà.

tracking