Diari Més

El darrer esforç per enllestir un tram de la temporada exigent i incòmode

El partit a Tenerife acomiada per al CF Reus, tot i que només de moment, les cites amb oponents de ‘play-off’

El partit a Tenerife acomiada per al CF Reus, tot i que només de moment, les cites amb oponents de 'play-off'.

El darrer esforç per enllestir un tram de la temporada exigent i incòmodeOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La visita al terreny de joc del Tenerife donarà oxigen a un CF Reus que tanca, per fi però només momentàniament, el complicat tram de temporada a què ha fet front en aquestes darreres setmanes. El matx amb el conjunt canari posarà el punt final als enfrontaments contra oponents de play-off, després del partit davant el Girona, en el derbi català a l’Estadi que es va resoldre en 1-2, i del Cadis, i també de veure-se-les amb rivals de la talla de Getafe, Numància, Oviedo o Rayo. Els homes de Natxo González, que només han rubricat una victòria des de la represa de competició, el passat 15 de gener contra l’Almeria (1-0), i que s’han vist immersos en un reguitzell d’empats i alguna derrota que està llastrant l’excel·lent paper de la primera volta, lluiten per embutxacar-se els 50 punts que haurien de garantir la permanència a la categoria abans que aquests resultats no esgotin el coixí assolit en una meitat inicial de campanya impecable.

Estrictament en dades, l’equip de la capital del Baix Camp ha sumat 6 dels darrers 24 punts en joc, corresponents als últims sis empats segellats. La ineficàcia, la manca d’encert als penals o, en cites puntuals, una imatge allunyada de la seva marca, o mancances pròpies del sostre salarial més baix de la plata, han privat el CF Reus de millors premis. El cas és que, tot i aquests registres negatius, els roig-i-negres s’han plantat a la jornada 30 relativament indemnes de la mala dinàmica: s’aguanten a l’onzena posició de la classificació des de fa quatre caps de setmana i mantenen les distàncies amb la zona perillosa, ara a sis punts i marcada pel Mallorca.

L’entrenador reconeixia, després de disputar el duel amb el Girona, que el «puntet ens ha servit per continuar però ens cal guanyar» tot i que «l’equip està fent bé moltes coses». El bri de positivisme que destaca el cos tècnic es fa perceptible en les sensacions, però no sempre a l’electrònic. I també en un trobar-se «a punt» però no acabar de fer-ho que el club vol redreçar ara que encara no li ha passat factura i que segueix més que dignament aquest periple a Segona.

L’UCAM Múrcia i el líder Llevant

La llicència que concedeixi el fet de tancar l’encontre amb el Tenerife es materialitza en la cita que, d’aquí a dos caps de setmana, el CF Reus disputarà contra un UCAM Múrcia de la zona baixa. La glopada d’aire serà breu i és necessària, perquè Lugo, Osca i el líder i pràcticament ascendit a Primera Llevant esperen per treure rèdit d’aquest impàs gris i pesant al vestidor roig-i-negre. Consumar, a la major brevetat possible, la reacció, és l’objectiu i és vital per als reusencs, que volen començar per sortir d’aquesta espiral negativa al pas per Tenerife. La plantilla està citada avui a les onze del matí a l’Estadi i encara s’exercitarà en una sessió més, dissabte en el mateix horari i al feu roig-i-negre, abans d’emprendre camí a l’Heliodoro Rodríguez López, on es posen en joc tres punts i l’oportunitat més immediata per recuperar el somriure.

tracking