Diari Més

Explotar els registres a casa com a camí directe cap als 50 punts

El CF Reus vol brindar a l’afició que omplirà les 4.200 localitats de l’Estadi en el derbi català una victòria que converteixi en xifres les bones sensacions

El CF Reus vol brindar a l'afició que omplirà les 4.200 localitats de l'Estadi en el derbi català una victòria que converteixi en xifres les bones sensacions

Explotar els registres a casa com a camí directe cap als 50 puntsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Convertir en punts les bones sensacions que ja va recuperar a l’Estadi davant l’Oviedo. Tan senzill i tan exigent alhora és l’objectiu del CF Reus per aquest derbi català. I per al que resta d’una temporada que plantejarà importants reptes. Els 50 punts s’albiren en l’horitzó més proper, entre Girona, Tenerife o Lugo. Aconseguir-los passarà, i no s’han cansat de repetir-lo plantilla i cos tècnics en les darreres setmanes, pel bon paper a casa.

L’afició no gaudeix del premi gros des del 15 de gener, contra l’Almeria, quan Máyor va sentencia encara al 32’. Mallorca, Getafe i Oviedo han abandonat el Baix Camp amb la meitat del botí, des de llavors. Els de Pablo Machín, que ho saben, acudeixen a un Estadi de localitats exhaurides amb 700 dels seus. La segona plaça a la classificació superava a principis de setmana el sostre dels 7.000 abonats al Girona. Al seu feu, allà on va començar a forjar-se el somni del salt a Segona, el CF Reus tampoc no estarà sol i mira de recuperar les estadístiques que van col·locar-lo a la plata. I que el feien brillar en la primera volta com el novell revelació.

Amb tot, la qüestió pot dependre més de la percepció que no de les xifres. Fins a 19 dels 36 punts que mantenen l’equip enganxat a la meitat superior de la classificació, els roig-i-negres van segellar-los com a locals. A Reus, on mai no han caigut per més d’un gol de diferència, només han tancat tres partits sense marcar. Quan veu porteria, el CF Reus ho fa, de mitjana, en els minuts posteriors a la represa. En són una dotzena els que han pogut celebrar els seguidors, que han assistit a quatre victòries, set empats. De fet, ho sembli o no en aquest punt de la temporada, l’Estadi només ha viscut tres derrotes en tota la 2016-17. És a dir, únicament tres rivals de Segona Divisió han privat l’equip de Natxo González de puntuar a casa: el líder Llevant, El Còrdova i l’Elx. Tots tres per una diferència mínima i algun, amb els reusencs força a prop de la igualada.

Llum golejadora

La reaparició de Máyor i l’entrada en la darrera convocatòria de Chrisantus aporta llum golejadora, a falta que el club comuniqui avui les baixes de cara a la visita de l’Oviedo, a un CF Reus que està acusant en certa forma els contratemps en aquest capítol i que, almenys fins el passat cap de setmana, no acabava de fer net a la infermeria entre la davantera. La darrera diana a casa la va fer Ramon Folch, contra l’Oviedo, abans que els asturians reequilibressin la balança mitjançant Borja Domínguez en l’última mitja hora d’enfrontament. Abans, contra el Getafe, havia marcat Edgar Hernández, de penal.

L’empenta de l’afició serà crucial amb un Estadi que ja havia venut, a quatre dies del partit, pràcticament totes les 4.200 localitats de què disposa. S’espera un ple que no es vivia des del derbi contra el Nàstic, en aquell 1-0 que Fran Carbia va resoldre per als de la capital del Baix Camp.

tracking