Diari Més

L'Estadi completa l'aforament a quatre dies de rebre el Girona

El CF Reus mantenia aquest dimecres a la venda les últimes entrades a les zones de gol i tribuna i espera el ple de les 4.200 localitats al derbi català

Els jugadors del CF Reus brinden a la graderia la victòria en l'anada del duel amb el Nàstic (1-0).

L'Estadi completa l'aforament a quatre dies de rebre el GironaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Qui no s’afanyi potser no hi és a temps. I és que el CF Reus donava gairebé per exhaurides, ahir i a falta de quatre dies per rebre el Girona, les entrades per al matx de diumenge. L’Estadi espera omplir les 4.200 localitats de què disposa al pas de l’actual segon classificat de Segona A, escapat amb 55 punts i que ja ha posat un peu a Primera. Alguns seients als gols i a tribuna eren els únics disponibles encara per gaudir d’aquest derbi català que reserva la jornada 29. El feu de la capital del Baix Camp repetirà una imatge que ja es va poder veure, precisament, per a l’anada contra el Nàstic, quan 4.193 espectadors, segons dades de LaLiga, assistien al gol de Fran Carbia que donaria la primera victòria contra els grana al futbol professional.

L’empenta dels seguidors que tregui el conjunt reusenc de la dinàmica d’empats on s’ha vist immers des que tornés de vacances de Nadal la reclamava el propi Natxo González, abans del partit contra l’Oviedo, quan recordava que «ens estem jugant el futur i sumar forces ens fa més poderosos». L’entrenador del CF Reus apuntava que «cada cop queda menys i tots ens necessitem» i deia que «hem d’aconseguir que el nostre camp sigui un fortí i amb l’alè de la nostra gent sempre és més fàcil. Ens cal sentir el seu suport».

Que l’afició doni la cara com ho va fer davant els asturians, en un partit que va atraure 4.098 espectadors per donar lloc a la tercera millor entrada de la campanya a la plata –per darrere del CF Reus Nàstic i dels 4.028 que van veure jugar el Rayo a l’Estadi– és necessari per a l’objectiu dels 50 i en un tram que no es planteja senzill per a l’equip roig-i-negre. De moment, són 36 els acumulats en aquests 28 caps de setmana que deixen la meta a 14 punts quan en queden 42 per repartir-se. El coixí de la impecable primera volta manté el CF Reus enganxat a la meitat superior de la taula però el desenllaç de lliga requerirà un últim esforç.

L’eufòria visitant

El Girona tampoc no es trobarà sol en el desplaçament a Reus. Les 300 entrades que el club va cedir, tal com exigeix la normativa, per a l’afició visitant, les exhaurien els seguidors del proper rival del CF Reus en només hora i mitja i amb llargues cues a les taquilles. La situació, i la proximitat entre ambdues ciutats ha portat molts a recórrer a la compra de tiquets on-line i es preveu una forta presència de seguidors del Girona en un matx en què el CF Reus posa en joc la necessària reacció que ja va apuntar davant l’Oviedo.

Tot just a principis de setmana, els homes de Pablo Machín batien rècords i assolien la xifra de 7.000 socis. La xifra deixa 2.380 seients disponibles a Montilivi per als qui no s’han fet amb un carnet. Precisament el feu del conjunt gironí va acollir, en la primera volta, la primera derrota del CF Reus a Segona (1-0). Una diana de Portu, al minut 78 i assistit per Aday, deixava el vestidor que dirigeix Natxo González sense premi.

Tébar: «Són un gran equip però no són imbatibles»

«Són un equip molt sòlid i hem de fer valdre que estem jugant a casa, imposar el nostre ritme de joc, prendre’ls-hi la pilota i tornar a ser el Reus de la primera part de l’Oviedo: tirar endavant, generar ocasions i posar les coses difícils al Girona perquè és un bon equip però no és imbatible». És el balanç de Marcos Tébar, un bon coneixedor del proper rival del CF Reus, sobre el que es podrà veure aquest cap de setmana a l’Estadi. El migcentre espera «que els aficionats omplin el camp. Necessitem tot el seu suport perquè si ells ens porten en braços segur que la victòria serà molt més fàcil». Al Girona, hi veu «molts de canvis des que jo hi vaig ser. Amb Machín, el sistema està anant bé i ha estat fitxant jugadors que han format un bloc molt consistent i amb molts futbolistes del perfil que l’entrenador vol i que aporten en cada posició». Amb tot, el CF Reus ve «d’aconseguir bons punts i serà un gran partit».

Machín podria perdre Mojica per les següents tres setmanes

El Girona va comunicar dimarts que el colombià Johan Mojica estarà de baixa durant tres setmanes per un trencament muscular en el bíceps femoral de la cama dreta. Mojica, que va arribar a l’equip el gener passat, s’havia convertit en un dels homes més importants per a Pablo Machín en els últims partits. La participació del colombià estava sent determinant i aquest cap de setmana passat va signar dues assistències en la trobada enfront del Getafe. Va ser en els últims minuts d’aquest mateix partit quan el jugador va haver de retirar-se per unes dolències musculars i, malgrat que al principi es va descartar un trencament muscular, al final es confirmava després d’unes proves mèdiques. El colombià serà una baixa important per Machín, que no podrà comptar amb el jugador almenys en els propers partits enfront de Reus i Cadis. L’evolució de la lesió determinarà si Mojica pot estar disponible a Oviedo.

tracking