Diari Més

Tram decisiu per retrobar el «flow»

Oviedo, Girona o Tenerife esperen, després del pas pel Carranza, un CF Reus que treballa per gaudir de nou

La plantilla tornarà a la feina demà dimecres per començar a preparar el proper enfrontament, al terreny de joc del Cadis.

Tram decisiu per retrobar el «flow»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tècnic roig-i-negre Natxo González parlava, a la sala de premsa de Los Pajaritos, d’un instant de la temporada on «no ens trobem amb el flow, amb el mateix feeling de partits anteriors i tot es fa més difícil». Apuntava l’actual com el «pitjor moment» del CF Reus en aquesta campanya. I enviava un missatge clar: «Cal que recuperem la regularitat que hem estat tenint gairebé sempre». De la conveniència de complir-lo dóna mostra el calendari que, en l’horitzó més immediat, ha disposat un Cadis tercer classificat que és el millor novell de la categoria i acumula 40 punts al compte. També Oviedo, Girona, Rayo i Tenerife posaran a prova la revelació roig-i-negra fins arribar a la jornada 30. La imatge de l’equip contra el Numància (1-0) va ser complicada però, almenys de moment, no ha anat molt més enllà d’un diumenge per oblidar enmig de tota una temporada, la del debut a Segona i en la que el club és present amb el sostre salarial més baix dels 22 rivals, que transcorre plàcida i profitosa.

En el mateix marge del curs passat, entre la jornada 20 i la 25 i al bronze, l’equip roig-i-negre va embutxacar-se 8 dels 18 punts en joc, només dos més dels 6 que ha aconseguit des del Valladolid, amb una victòria i tres empats. El CF Reus va concloure llavors la temporada disputant el seu primer play-off d’ascens al futbol professional. En la 2015-16, també encara a Segona B, en sumava 10 dels 18 possibles. Un grapat de setmanes més tard, el conjunt de la capital del Baix Camp assoliria, a cavall entre el Sardinero i l’Estadi, la fita de l’ascens a la categoria de plata, superada la promoció a què concorria com a campió del grup tercer arran d’un esprint final històric alhora que irrepetible.

Pràcticament indemnes

I, amb tot, la derrota a Sòria (1-0) ha resultat la primera que registra el vestidor reusenc des que passés per damunt de l’Almeria (1-0) i la segona des de la represa de la competició, al mes de gener. El gol de Jairo Morillas, de qualsevol manera, manté el CF Reus instal·lat a la desena plaça de la classificació des d’on ja partia aquest cap de setmana i amb 33 punts que estan a prop de l’objectiu dels 50. L’excel·lent paper d’Edgar Badia, que va oferir la seva millor versió en mil i una aturades per neutralitzar un Numància «superior i que està en el millor moment», va ser clau contra la golejada que el conjunt de la capital del Baix Camp podria haver encaixat en el primer dels dos desplaçaments consecutius que li ha tocat afrontar.

«No hem donat bona sortida a la pilota, hem tingut moltes pèrdues, moltes pilotades, i no hem estat encertats a l’hora de prendre decisions», concretava el tècnic roig-i-negre sobre el paper dels seus contra l’equip que dirigeix Jagoba Arrasate, i subratllava que «ja estàvem advertits que des del 22 d’octubre el Numància no perd al seu camp i que n’ha fet molts, de gols, al minut 16. Al final, és una situació d’u contra u i no podem cometre errades d’aquest tipus».

Un propòsit col·lectiu

El «flow», un concepte freqüent en els termes en què s’expressa Natxo González, va donar a l’equip el salt a la Segona Divisió. També l’ha mantingut, en aquest recentment inaugurat trajecte a les categories professionals, permanentment habitant un lloc en la meitat superior de la taula. El propòsit de recuperar-lo és col·lectiu i així ho expressaven, a través de les xarxes socials i després de l’1-0, jugadors com el propi Edgar Badia, qui reconeixia un «mal partit de tots. Toca reflexionar i millorar! Com a equip tirarem endavant». També el capità Ramon Folch, que manifestava que «hem sap molt de greu. Hem perdut merescudament. Gràcies a tots els que ens han acompanyat a Sòria i ho lamentem igualment per ells». La plantilla, que va exercitar-se ahir, gaudirà avui del dia de descans setmanal abans de tornar a la feina pensant en el Cadis. El cos tècnic roig-i-negre ha previst sessions en horari de matí a les instal·lacions de l’Estadi fins el mateix dissabte abans del matx.

tracking