Diari Més

El millor entre els pitjors resultats

El porter Edgar Badia evita la golejada del Numància en un partit en què el CF Reus va encaixar l’1-0, obra de Morillas, al minut 15

Babic, durant el partit.

El CF Reus cau 1-0, i gràciesLaLiga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus encaixa, al pas per Los Pajaritos, un 1-0 que va poder ser molt pitjor i torna a casa en desena posició i a 5 de la zona de play-off, havent encaixat la primera derrota en les últimes cinc jornades i amb 33 punts al caseller. Als guants de Badia, que va esquivar mil i una ocasions, rau l’explicació que el Numància, superior en gairebé totes les facetes, no tanqués l’encontre amb més marge al marcador. El porter celebrava ahir el seu aniversari, amb tot, com el segon menys golejat de la Segona Divisió, només per darrere del Llevant i amb 20 dianes en contra després de la que Morillas va anotar al seu nom al minut 15. A un enfrontament disputat davant 3.041 espectadors, els roig-i-negres assistien al xiulet final amb la sensació d’haver escapat, més o menys indemnes i amb prou dificultats, d’una jornada que resumia la duresa de la categoria i que esdevindrà paradigma d’aquesta segona volta, complicada i exigent, a la cerca dels 50 punts que donen la permanència. Soria era del primer dels dos desplaçaments consecutius que afronten els de Natxo González, que visitaran diumenge a Cadis.

Tot un reguitzell d’intervencions brillants d’Edgar Badia i la diana de Morillas, que posava per davant el Numància tocat el primer quart d’hora, van marcar un primer acte de clar domini local i que va poder haver arribat al descans amb un resultat provisional més ampli per als de Jagoba Arrasate. El CF Reus, d’inici amb dificultats contra un rival que arribava a l’encontre immers en la seva millor dinàmica de la temporada i amb 13 dels darrers 18 punts en joc a la butxaca, encaixava l’1-0 de les botes d’un dels més actius del costat local. Morillas estrenava el compte golejador contra els roig-i-negres, escapat de Babic i a la sortida de Badia, qui va arribar a fregar l’esfèrica amb la punta de la bota, ja des del terra, però no va aconseguir el refús. L’acció va venir envoltada de polèmica per un possible fora de joc que Cordero Vega no va assenyalar.

Les opcions del conjunt reusenc van limitar-se a alguna associació aïllada entre Campins i Ángel Martínez que no va deixar fruits. La resta van ser intents de contenció d’un Numància que no afluixava i que mai no va arribar a donar un respir als homes de Natxo González, permanentment encomanats a l’excel·lent paper de Badia.

Querol i Jorge Díaz

L’entrenador del CF Reus havia disposat a la gespa de Los Pajaritos el propi Babic a l’eix de la defensa per cobrir l’absència de Pichu Aitenza, que complia cicle després de veure la cinquena groga al matx amb el Getafe, i deixava la primera titularitat en mans de Marcos Tébar, únic fitxatge d’hivern al club de la capital del Baix Camp i que ocupava, com ja va fer en el seu debut, la posició de López Garai, expulsat set dies enrere. Recuperava David Haro per a l’onze i repetia Edgar Hernández com a referent d’atac. El primer dels canvis, a la represa, l’empraria en retirar Miramón del terreny de joc i col·locar-hi Guzzo, amb 94 minuts aquest curs.

Badia va aclaparar, de nou, tot el protagonisme en la segona part. L’arquer dels reusencs neutralitzava amb una espectacular intervenció, al 49’, un tret afinat de Marc Mateu al segon pal. El meta, únic argument del CF Reus davant un rival que mai no va deixar de buscar la diana i que tampoc no va poder ampliar l’1-0, va convertir-se en un autèntic maldecap per a Morillas, que n’intentava el segon abans de ser rellevat. I per a Julio Álvarez. Per a Marc Mateu. També per a Valcarce. Badia va carregar-se l’equip a l’esquena i es va prodigar en el compromís a conduir-lo de tornada a casa amb el millor entre els pitjors resultats. El tècnic roig-i-negre va retirar del terreny de joc Tébar tocat el 60’ i va fer lloc a Álex Albístegui, reaparegut d’un esquinç i que no competia des de la visita a Valladolid. Consumiria el tercer relleu en la reaparició de Jorge Díaz, complida la sanció per l’expulsió al partit contra el Mallorca.

Natxo: «És el pitjor moment»

David Querol hi va posar un bri d’esperança en l’intent de rematar una passada de Babic, a què arribava tard i que va semblar relliscar dels guants d’Aitor Fernández. Però no. L’oportunitat més clara dels de la capital del Baix Camp va arribar en ple descompte. Corria el 92’ quan Jorge Díaz encarava la porteria del Numància i disparava un tret potent que el meta local va haver d’esforçar-se per atrapar, amb Albístegui a tocar. L’uruguaià, que havia entrat en els últims 20 minuts a uns esquemes ja sense punta de llança a Los Pajaritos, va aportar llum a un CF Reus que acusava l’esforç quan el rival, a un altíssim nivell des del principi, encara no ho feia.

Querol ho va provar en una falta des de l’angle de l’àrea que ningú no va rematar dins i el partit va anar a morir encara amb l’1-0, la primera derrota en les últimes cinc jornades completades, vigent.

Al desenllaç del partit, Natxo González reconeixia que «no ens hem trobat còmodes al partit d’inici» i admetia que «el rival ha estat superior a nosaltres, ha jugat a allò que volia i, d’alguna manera, no ens ha permès agafar el control del partit de la manera que volíem. I això ha estat així fins al final». «És veritat que hi ha hagut un parell d’accions que ells han pogut finiquitar el partit i que et mantenen viu però no que haguéssim estat jugant tres dies tampoc no hauríem sumat a aquest camp perquè ells estan en el seu millor moment i nosaltres, en el pitjor», concloïa l’entrenador. El proper cap de setmana, el conjunt roig-i-negre visitarà el Ramon de Carranza, feu d’un Cadis que, ahir, queia també per la mínima a mans del Getafe i que ha quedat instal·lat a la tercera plaça de la classificació, amb 40 punts.

FITXA TÈCNICA

NUMÀNCIA

Aitor Fernández, Medina, Carlos, Dani Calvo, Ripa, Ruiz de Galarreta, Íñigo Pérez (Escassi, 80’), Marc Mateu, Julio Álvarez (Capilla, 88’), Pablo Valcarce i Jairo Morillas (Acuña, 73’)

REUS

Edgar badia, Campins, Olmo, Babic, Ángel, Marcos Tébar (Albístegui, 61’), Ramon Folch, David Haro, David Querol, Miramón (Guzzo, 46’) i Edgar Hernández (Jorge Díaz, 70’)

GOLS

1-0, Jairo Morillas (16’)

ÀRBITRE

Adrián Cordero Vega (Càntabre). Va mostrar la targeta groga al local Carlos Gutiérrez; i als visitants Olmo, Babic i Albístegui

INCIDÈNCIES

L’Estadi Nuevo Los Pajaritos va acollir 3.041 espectadors.

tracking