Diari Més

Punxada imperdonable

El Nàstic empata a casa contra l'Alcorcón (1-1) i converteix la permanència en un miracle

Lobato, durant la primera meitat.

Punxada imperdonableCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nàstic converteix l’objectiu de la permanència en un miracle després de l’empat cedit (1-1) contra l’Alcorcón al Nou Estadi. Ha estat millor el conjunt tarragoní, en gairebé totes les fases del partit, però fins a l’entrada d’Emaná i fins que l’equip no ha hagut d’anar a remolc, el Nàstic no ha donat la sensació de poder vèncer a un rival que no ha exigit gaire.

Ha sorprès molt Juan Merino amb l’alineació, per diversos motius. El primer, per la no inclusió d’Achille Emaná a l’onze inicial. El davanter africà ha hagut d’esperar la seva oportunitat des de la banqueta, i ha acabat sent dels millors dels tarragonins. El segon, però la titularitat del seu germà Stephane, després de sortir de la lesió. I, el tercer, per la inclusió de Christian Lobato en el lateral dret, en un nou 5-3-2 en el qual, defensant, el dorsal ‘9’ del Nàstic era un defensor més.

Cadascun dels dos equips ha tingut l’oportunitat de fer-se un lloc en el marcador en una ocasió. Ha estat a la primera meitat quan s’han anotat les dues úniques dianes de l’enfrontament.

Primer, ha començat colpejant el Nàstic, amb un gol que ha arribat gràcies a una gran combinació entre Tejera, Perone i Delgado. El '23' del Nàstic ha centrat una falta, que ha pentinat, de cap, el central, perquè aparegués després el sud-americà i rematar la feina amb un xut creuat als quinze minuts de joc.

A partir d'aquest moment, els tarragonins han gaudit del control absolut del joc, fins que una falta sense sentit de Xavi Molina ha motivat l'1-1. El central grana ha comès una falta lateral que era més que prescindible, i el rival ho ha aprofitat per igualar el duel. Centrada des de l'esquerra de la porteria defensada per Reina, refús de la defensa grana i, després, apareix Bakic per, després d'una canonada, igualar el duel.

Khadir ha tingut a les seves botes l’1-2 abans d’arribar al descans, però, per sort pel Nàstic, no ho ha pogut aconseguir. Centrada des de la banda dreta, entra Khadir entre els centrals, però no hi arriba.

El segon acte s’ha convertit en un autèntic drama pel Nàstic. Les obligacions dels tarragonins s’han convertit en nervis, nervis en majúscules, i els nervis en errades. Els tarragonins estaven obligats a marcar, però l’ansietat ha superat a uns jugadors que han estat superiors en totes les facetes als madrilenys, però que no s’han pogut fer amb els tres punts.

Dos canvis

Ha fet dos canvis molt ràpidament Juan Merino. El primer, deixant a Cordero en el vestidor, i donant entrada a un José Carlos que, tret d’una falta que gairebé entra per l’escaire, ha estat fluix, fora del partit en molts moments. El segon, en el 47’. Achille Emaná, un dels millors del duel, ha deixat al banc a Lobato.

El Nàstic ha començat a jugar amb quatre defensors, amb Emaná entre línies, i Stephane a dalt, buscant sempre combinacions amb el seu germà i amb un Tejera que ha tingut el gol a les seves botes. Transcorria el minut 51’, quan Achille ha tret màgia d’una passada per deixar sol al ‘23’ grana davant del porter. Aquest, però, ha preferit intentar assistir a rematar, i aquí ha arribat la seva gran errada.

El final de l’enfrontament ha estat un autèntic atac i gol dels tarragonins. Mossa, tot voluntat i valentia, ha buscat sempre internades per l’esquerra. Emaná (Achille), s’ha vestit de Messi en alguns moments, sense trobar el company ideal. Luismi s’ha convertit en el centrecampista total, que defensa i ataca. Però res ha funcionat. Al final del duel, una triple ocasió dels locals ha estat a punt de significar el gol local, i el deliri. Achille, Stephane, Tejera, i córner. Però no ha volgut entrar mai.

FITXA TÈCNICA

NÀSTIC

Reina, Lobato (Achille Emaná, 48’), Molina, Perone, Suzuki, Mossa, Cordero (José Carlos, 46’), Luismi, Tejera, Delgado (Manu Barreiro, 73’) i Stephane Emaná

ALCORCÓN

Dmitrovic, Nelson, David Navarro, Owona, Bellvís, Toribio, Bakic (Víctor Pérez, 60’), Luque (Álvaro, 32’), Pablo Pérez (Alejo, 73’), Kadir i David Rodríguez

GOLS

1-0, Juan Delgado (15’); 1-1, Bakic (36’)

ÀRBITRE

Juan Manuel López Amaya (Andalús). Va mostrar la targeta groga als locals Mossa i, Xavi Molina; i als visitants Owona, Bakic i Alejo

INCIDIÈNCIES

El Nou Estadi va acollir 5.043 espectadors.

tracking