Diari Més

Tres expulsions, dos penals, un punt

El CF Reus empata amb un gol d’Edgar Hernández al 68’ després que el Getafe s’avancés i estrena el fitxatge d’hivern Marcos Tébar

Aquesta agafada a Edgar suposava el penal de l'empat.

Un punt amb protagonisme arbitralLaLiga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus extrau un punt del pas del Getafe per l’Estadi, manté la dinàmica positiva i continua a dos del play-off, amb 33 al compte i a la desena plaça de la classificació de Segona. Un penal transformat pel davanter Edgar Hernández, al 68’ i amb el 0-1 brillant a l’electrònic, va deixar a la capital del Baix Camp la meitat del premi d’un partit marcat pel fort vent i que acabava amb 19 futbolistes a la gespa. El roig-i-negre López Garai va veure la primera targeta al punt de la mitja hora, en una acció en què el col·legiat Gorostegui Fernández Ortega va assenyalar penal i que portava Molina a avançar el Getafe, i la segona per una entrada que el deixava fora a tres del camí a vestidors. Molinero i Juan Cala, al seu torn, acabaven també expulsats per doble groga al tram final i deixaven l’equip de José Bordalás amb nou homes.

L’àrbitre va reflectir a l’acta les paraules del primer, que s’hi va adreçar apuntant «t’has carregat el partit des del descans!» i també de Cala, que li retreia «quina n’estàs embolicant!». El mateix Bordalás va haver de deixar també la banqueta per protestar l’adéu d’un i altre «amb actitud agressiva i havent de ser sostingut per un dels integrants de la seva banqueta», tal com detalla l’acta. L’encontre va esdevenir també el decorat per a l’estrena de Marcos Tébar, únic fitxatge hivernal del CF Reus i que saltava al terreny de joc a la represa per cobrir l’absència López Garai.

L’uruguaià Damián no va perdre temps en l’objectiu d’amenaçar l’arc de Badia. Encara al 3’, assistit per Chuli, quallava un xut des de dins l’àrea i gairebé sense oposició que acabaria a l’annex de l’Estadi. La darrera incorporació del conjunt madrileny, titular en el partit immediatament posterior a la seva arribada, ja havia avisat que volia aportar el seu «granet de sorra a Reus» i va ser un dels més actius al primer acte, que els roig-i-negres afrontaven amb vent en contra.

Querol i Fran Carbia encapçalaven l’ofensiva local, esporàdica però prou sòlida, a un matx en què el futbol va anar apareixent a mesura que les ràfegues amainaven. Una falta a l’angle dret, superat el primer quart d’hora, va servir Carbia i Jorge per assajar la l’estratègia i, poc després, el tarragoní fregava la diana amb un cop de cap davant Alberto García, que anava fora, per l’esquerra del porter del Getafe.

El moment del de Gavà

També Edgar Hernández, ahir en punta després de tres jornades d’absència i que n’ha disputat una dotzena aquesta temporada, mirava de treure algun rèdit de la pilota aturada. Qui més a prop hi va estar, amb tot, va ser Miramón, que recuperava un refús després d’un tret del lateral Ángel Martínez i disparava, a mitja alçada, excessivament ajustada al segon pal.

El CF Reus va agafar aire en la següent acció, quan Edgar batia el porter del Getafe, i es va veure superior a un oponent de play-off que, amb tot, tampoc no l’havia acabat de posar contra les cordes. El xiulet de Gorostegui Fernández Ortega assenyalant el fora de joc, tot just abans que la pilota creués la línia de gol, va acabar amb la il·lusió roig-i-negra. Era la primera intervenció protestada d’un col·legiat que tancaria el primer acte enmig de la convulsió i escridassat pels 3.376 seguidors que, tot i la forta ventada, no havien renunciat a l’Estadi.

Sí que va valdre el penal que Molina va convertir en 0-1, al 34’, conseqüència d’una jugada controvertida i que va acabar en groga per a López Garai. El migcentre de Baracaldo en rebia la segona per una falta sobre Sergio Mora i deixava el CF Reus amb deu al terreny de joc i a gairebé 50 minuts del compliment del temps reglamentari. L’escenari, és clar, va aprofitar-lo el Getafe per estirar línies i buscar la sentència contra un equip local que, amb tot, encara va tenir espai per provar-ho en alguna contra i que encarava el descans amb el seu únic fitxatge d’hivern a punt per l’estrena.

Després d’un mes d’aturada

El debut de Marcos Tébar amb la samarreta roig-i-negra es produïa a la represa, per compensar l’absència abans d’hora de López Garai, en detriment de Fran Carbia i només cinc dies després d’estampar la rúbrica al contracte que el vincula al CF Reus fins al final de temporada. El centrecampista madrileny saltava a la gespa procedent del Delhi Dynamos de la Superlliga índia i amb un mes d’aturada a les esquenes, arran del final de temporada al seu club d’origen. Vint minuts va resistir el conjunt reusenc, amb un home menys, l’empenta del Getafe.

I llavors, la truita es va girar. Edgar Hernández, que havia estat a punt d’igualar en una melé dins l’àrea, amb un xut al pal llarg que va acabar en córner, propiciava un penal de Molinero, al minut 67’. I el transformava en empat en enganyar Alberto García, que va estirar-se a l’esquerra. El gol, el segon de l’atacant de Gavà aquest curs, que n’ha anotat tots dos des dels onze metres, recuperava de retruc les bones sensacions per a un CF Reus que venia d’haver-ne fallat dos, contra Almeria i Mallorca.

Encara més. Minuts més tard, i amb l’1-1 al marcador de l’Estadi, el Getafe es quedava amb nou per la segona groga de Juan Cala i de Molinero. També sense Bordalás, expulsat per protestar les targetes i que deixava enrere el verd contingut per un dels seus assistents. Vaz i Haro van buscar els tres punts sense massa marge més. Edgar Badia va fer la resta.I un altre punt es quedava a casa.

FITXA TÈCNICA

CF REUS

Edgar Badia, Campins (Haro, 90’), Atienza, Babic, Ángel, Garai, Folch, Miramón (Vaz, 87’), Fran (Tébar, 46’), Querol i Edgar Hernández.

GETAFE

Alberto, Damián, Cata Díaz, Molinero, Cala, Chuli (Peña 81’), Paul Anton, Sergio Mora, Emi (Faurlín, 92’), Lacen i Jorge Molina (Facundo, 87’).

GOLS

0-1, Jorge Molina de penal (34’). 1-1, Edgar Hernández de penal (69’).

ÀRBITRE

Gorostegui Fernández-Ortega va ensenyar groga als locals Edgar Hernández (26’) i Atienza (33’); i als visitants Sergio Mora (27’), Paul Anton (45’), Chuli (59’), Alberto (68’) i Peña (90’). Garai, del CF Reus, i Cala i Molinero, del Getafe, van acabar expulsats.

INCIDÈNCIES

L’estadi municipal de Reus va acollir uns 3.376 espectadors.

tracking