Diari Més

Així ha anat el mercat d'hivern

Tots els equips s’han reforçat intentant millorar les seves plantilles; Nàstic, amb quatre altes i Reus, amb una, no se n’han escapat

Els quatre fitxatges del Nàstic.

Així han quedat les plantilles de SegonaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha estat menys mogut que en altres anys, però tothom n’hi ha pres part. El mercat d’hivern 2016-17 de la Segona Divisió A ha servit perquè tots i cadascun dels 22 equips que conformen la categoria de plata hagin canviat les seves respectives plantilles. Molts diuen que tots els equips s’han «reforçat» però, tal com va assegurar Luis César, exentrenador del Nàstic, en la roda de premsa posterior al partit on els tarragonins van guanyar a Lugo 2-3, «el que fan els equips és, simplement, canviar jugadors». Potser la declaració del gallec és més encertada.

I és que el mercat d’hivern, com el d’estiu, serveixen perquè els equips canviïn cromos, intentant millorar. Un futbolista pot no encaixar en un club i, en canviar de samarreta, rendir a un nivell molt més elevat que abans. De fet, la Segona Divisió A n’és un bon exemple, ja que una elevada quantitat de futbolistes que han causat alta en algun dels 22 equips de la Lliga, provenen d’un altre equip de la mateixa categoria.

El mercat d’hivern no acostuma a seguir un patró en funció de la situació classificatòria dels equips, sinó que tots hi van, i hi van amb tot. L’Almeria ha estat l’equip que més s’ha reforçat, amb cinc altes durant el mes de gener, però hi ha una gran quantitat d’equips que el segueixen, amb quatre incorporacions: Alcorcón, Cadis, Elx, Lugo, Mirandés, Nàstic, Numància, Oviedo, UCAM Múrcia i Saragossa.

Amb tres fitxatges, Còrdova, Getafe, Mallorca, Rayo Vallecano i Tenerife busquen també millorar les seves respectives situacions classificatòries, mentre que han contractat a dos futbolistes el Girona, l’Osca i el Llevant. Només hi ha tres equips que han realitzat una única contractació. Un és el CF Reus, l’altre és el Sevilla Atlètic i, l’altre, el Valladolid.

Reus i Nàstic

El CF Reus ha donat una única alta per un motiu molt senzill. Els de Natxo González estan realitzant una temporada excel·lent, i no calia fer gaires canvis a la plantilla. Només l’arribada de Tébar ha estat notícia durant el darrer més en el capítol d’altes.

L’equip veí, però, ha hagut de reforçar-se més. La direcció esportiva del Nàstic ha pogut tancar quatre incorporacions, tot i que en volia fer una cinquena (el fitxatge frustrat d’Isaac Carcelén). La mala temporada dels tarragonins ha motivat que s’hagi decidit fitxar a Achille Emaná, Perone, Luismi i Manu Barreiro.

A última hora

Una peculiaritat comuna en tots els mercats d’hivern, és que molts clubs esperen a darrera hora per escometre els seus fitxatges. De fet, en el darrer dia de mercat (aquest dimarts, 31 de gener), es van realitzar fins a 20 incorporacions. Els equips més animadors del darrer dia de mercat van ser l’Alcorcón, l’Oviedo, el Tenerife, l’Almeria, el Lugo i l’Elx. Tots esperen complir els seus respectius objectius, però només tres pujaran a Primera i fins a quatre baixaran a Segona Divisió B.

tracking