Diari Més

Nou pas enrere del Nàstic

El mal partit de dissabte, les sensacions que va deixar l’equip i els resultats del cap de setmana no ajuden a l’optimisme

Achille Emaná va ser dels millors del Nàstic contra l'Osca aquest dissabte.

Nou pas enrere del NàsticCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sí que és cert que amb Juan Merino aquest Nàstic encara no sap perdre (tres empats, i una victòria). També ho és, que els fitxatges que han arribat en el mercat d’hivern estan funcionant. Però també és una veritat com un temple que el Nàstic haurà de fer molt més si la pròxima temporada vol continuar a la Segona Divisió A.

L’equip de Merino va fer un molt mal partit aquest dissabte, en el marc de l’empat contra l’Osca (0-0) al Nou Estadi. El conjunt tarragoní no va disparar a porteria amb perill real. (La falta de Muñiz des de casa seva no entrarà mai). A més, quan el partit demanava jugar amb un defensa menys (Merino va tornar a sortir amb cinc a la rereguarda), l’equip no va variar res al darrere. Sí que ho va fer al centre del camp i a la davantera on, des de la sortida d’Emaná del camp, el Nàstic es va mostrar més desdibuixat que mai i amb un desordre que impedia endevinar qui jugava de què.

Els jugadors saben que han de fer un pas més. No pot ser que Luismi sigui l’únic home en el centre del camp que jugui amb cert criteri. La seva feina és una altra, la de tallar les accions del rival.

Així, cal pensar en si amb aquests jugadors serà suficient per acabar la temporada i seguir a Segona A, o el club que presideix Josep Maria Andreu ha de fer algun moviment més en el mercat d’hivern, deixant de banda les incorporacions ja realitzades. Són quatre, una menys de les que es van realitzar la campanya passada, i això sense comptar les arribades de Daisuke Suzuki i de Lobato, que van arribar fora del mercat. El central va fitxar al mes de febrer, i l’esquerrà ho va fer al novembre, ja que hi havien fitxes lliures. Queden dos dies perquè el Consell d’Administració pugui tancar alguna arribada més, encara que, a dia d’avui, sembla que, si arriba, només fitxarien un carriler dret.

Mals resultats

I és que tot sembla molt pitjor després de veure els resultats d’aquest cap de setmana. Gairebé tots els equips de la part baixa de la taula classificatòria han guanyat o empatat, conscients de la dificultat que té aquesta categoria si es comencen a quedar enrere.

Aquest dissabte, l’Alcorcón va derrotar a tot un Llevant (2-0), pròxim rival del Nàstic al ciutat de València. El Mirandés va emptar contra el Reus també dissabte i, ahir al migdia, el Numància va sorprendre vencent el Getafe 2-0. L’Almeria va golejar l’Oviedo (3-0) i el Mallorca va empatar, sense gols, a casa contra el Cadis. Tothom espavila però, el Nàstic, cuer, encara ho ha de fer més.

tracking