Diari Més

Roig-i-negres centenaris... o gairebé

Ramon Folch i Edgar Badia superen els 100 partits amb el CF Reus, i Fran Carbia s’hi acosta amb 93 cites

Ramon Folchdurant un dels entrenaments d'aquesta temporada, al verd de Riudoms.

Roig-i-negres centenaris... o gairebéOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquell #sabemdonvenim de què el CF Reus ha fet gala des que consumés l’ascens a Segona l’encarnen, i ho fan millor que ningú, tot un seguit de noms propis a què s’ha d’atribuir la culpa d’aquest lluminós tram d’història roig-i-negra. Els que ja hi eren quan el rumb de l’entitat era un altre i els que s’hi van sumar per culminar el cop de timó que ha portat l’equip fins la plata. Són els centenaris del CF Reus. O els que estan a prop d’assolir la xifra. Dos dels homes a les ordres de Natxo González passen dels 100 partits defensant la samarreta roig-i-negra: Ramon Folch i Edgar Badia.

El primer, amb 117 enfrontaments a l’esquena en les quatre temporades que acumula ja a la primera plantilla, llueix galons de capità i brilla, en el curs del seu debut al futbol professional, com un dels màxims passadors de la categoria. L’altre, el porter Badia, ha distingit el CF Reus entre els menys golejats dels 21 rivals a què s’enfronta en Lliga. Gaudeix d’un bagatge de 105 encontres a la capital del Baix Camp en el seu tercer any a l’equip, des que arrabassés el lloc a l’emblemàtic Ángel Blasco, a la segona volta de la 2013-14. I és, també, un dels capitals de l’actual vestidor reusenc.

A tots dos cal afegir encara una tercera peça que, amb total seguretat, superarà aquest llistó abans d’acomiadar la campanya. És Fran Carbia, el pitxitxi roig-i-negre i a què el club renovava, fa poques setmanes, per tres temporades més i amb una clàusula de rescissió de 2 milions d’euros. La seva ha estat la primera ampliació de contracte de la 2016-17. El tarragoní d’arrels andaluses ha saltat al terreny de joc com a part del CF Reus en 93 partits, i està només a set de fer-se un lloc al llistat de centenaris. Gols com el primer que anotava l’equip en el debut a Segona a l’Estadi, precisament contra el Mirandés tot just una volta enrere, porten la seva rúbrica. També el de Copa del Rei, igualment damunt la catifa del feu roig-i-negre, davant tot un Atlético de Madrid, per allargar encara uns minuts més el particular somni de l’Avellana Mecànica.

La generació del 92

Tant Carbia com Badia formen part de la generació del 92 en què la direcció esportiva va posar la mirada fa uns anys. Des dels despatxos de l’Estadi, Sergi Parés i Ferran Asensio buscaven una quinta en concret de què també formen part altres com David Haro o Alberto Benito, amb un pes més que important a la plantilla i entre els que més minuts estan disputant.

Fran va viure la campanya més protagonista al CF Reus el curs passat, amb 30 cites. Les 21 que ja ha jugat a la plata fan esperar que la segona volta millori encara els registres. El porter, per la seva banda, no s’ha perdut un sol duel des que accedís a la titularitat. Després està el cas de Ramon que, amb 26 anys, està batent enguany tots els seus rècords i ha disputat els mateixos duels que Carbia i s’ha convertit en un imprescindible a la medul·lar, sovint acompanyat de López Garai. Els minuts al verd li han servit per fer un total de 1.249 passades que són 51 per cita i distingir-se en aquest àmbit, al futbol professional.

Olmo i Edgar Hernández

A banda de Folch, Badia i Carbia, també n’hi ha, al CF Reus, que han esdevingut crucials en algun moment per a l’equip i que avancen cap a aquesta xifra amb pas decidit. És el cas del central Jesús Olmo, amb 82 partits disputats al compte i recentment reaparegut de la lesió que va complicar-li els últims compassos de la primera volta. Una de les apostes de Natxo González, el tècnic destacava després del matx contra l’Almeria la «serenitat» que el defensa aporta a l’equip en la sortida de pilota i celebrava la seva tornada a la disponibilitat. Edgar Hernández, qui fos també màxim artiller de l’equip de la capital del Baix Camp i que travessa la seva tercera entitat al vestidor roig-i-negre, ha estat disposat sobre la gespa en 75 ocasions des que estampés la seva rúbrica al contracte, directament procedent del Sabadell, a la 2014-15.

Edgar Badiadurant un dels entrenaments d'aquesta temporada, al verd de Riudoms.

Roig-i-negres centenaris... o gairebéOlívia Molet

D'esquerra a dreta, Ramon Folch, Edgar Badia i Fran Carbia, durant un dels entrenaments d'aquesta temporada, al verd de Riudoms.

Roig-i-negres centenaris... o gairebéOlívia Molet

tracking