Diari Més

Máyor tanca el debat sobre els gols

El d’Aspe marca contra Almeria i Mallorca i està a un gol del ‘pitxitxi’ Carbia; el CF Reus no preveu fitxar a dalt

El CF Reus vol tornar a celebrar un triomf.

El CF Reus vol tornar a celebrar un triomf.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A la seva rúbrica cal atribuir l’1-0 contra l’Almeria i el punt a la cita que, davant el Mallorca, estrenava la segona volta amb un 1-1 a l’Estadi. Desallotjada una primera meitat de Lliga amb més o menys discreció i tres dianes al compte, Máyor ha emergit com a alternativa a sospesar enmig del debat sobre el compte golejador roig-i-negre. L’alacantí es va fer lloc a la capital del Baix Camp en el passat mercat d’estiu, arribat de l’Alcorcón i a la conclusió d’una etapa mediocre. Buscava un club que tornés a obrir-li camí a la davantera. La seva posada de gala amb la samarreta del CF Reus va tenir forma d’un cop de cap a l’últim sospir del pas pel Carlos Tartiere (0-1), ja en la sisena jornada. Els porters de Lugo (2-1) i Huesca (2-1) en van veure passar, també, alguna de les seves. Fins fa dos caps de setmana, Alfredo Juan Mayordomo (Aspe, 1984), treballava a l’ombra del pitxitxi Carbia –el primer jugador de la plantilla 2016-17 en ampliar vinculació, succeït per l’extrem David Haro, a qui ara trepitja els talons.

De fet, Fran i Máyor són dos de la línia més avançada entre els vuit futbolistes a les ordres de Natxo González que han vist porteria, en el marc d’un equip que n’ha fet 19 en 22 jornades i que fonamenta el seu potencial en mantenir la pròpia porteria buida abans que no en afusellar la del rival. També han marcat amb el CF Reus, per aquest ordre, el capità Ramon Folch, Babic, Edgar Hernández, Ricardo Vaz, Benito i Jorge Díaz, artífexs de l’encert al segon conjunt que menys gols està anotant a la plata, precisament per darrere de l’Alcorcón, que n’acumula 15. El quart i el cinquè gol l’han destacat, en aquest pas de l’equador de temporada, com un dels recursos rellevants si és que les xifres golejadores feien pensar en la manca d’un altre davanter de referència.

La controvèrsia ha estat present, en un moment o altre de la temporada, a les graderies, encara més intensament amb l’obertura del mercat hivernal i a partir de les baixes que han mantingut en desús algunes de les peces que estaven cridades a ser importants per al CF Reus en aquest trajecte per la plata. El debat, de portes endins, no va tenir lloc mai, o no ha transcendit fora de les oficines de l’Estadi, on s’ha mantingut la confiança que, al davant, n’hi havia prou amb el que ja hi havia. I és que en les dues darreres dianes de Máyor ha tingut molt a veure, també els minuts que ara manega: ha estat titular en quatre de les darreres cinc jornades, i totes les ha completat damunt la gespa.

El club ja va anunciar, abans de l’obertura del mercat d’hivern –on el CF Reus es manté com un dels únics de Segona que no ha mogut encara fitxa– que, en cas que reforços recalessin a l’Estadi, la previsió no passava per orientar-los a l’atac.

Més minuts i sense Chrisantus

Amb la baixa de Chrisantus, que pateix un trencament fibril·lar i ja va mantenir-se allunyat dels terrenys de joc a principis de curs per una altra lesió sobrevinguda en la cita amb el Mirandés, Máyor consolida el seu lloc als plans roig-i-negres i posa pressió a la resta en la lluita pel màxim anotador del CF Reus. A les absències a l’atac caldrà afegir, després que el col·legiat Pérez Montero l’expulsés amb vermella directa, la de l’extrem Jorge Díaz, que deixava el terreny de joc al minut 65 del matx amb el Mallorca i que no podrà ser alineat per al desplaçament al feu del Mirandés, el proper repte del CF Reus. Querol, que va rebre tres punts de sutura al llavis per la puntada de peu que va propinar-li el porter de l’Almeria, Casto, ja va competir davant el Mallorca, amb una actuació excel·lent.

tracking