Diari Més

El Lugo conviu amb la bogeria

Els gallecs, entrenats per Luis César, són dels equips més golejadors de Segona i, alhora, dels més golejats

Ike Uche lluita una pilota durant el Nàstic-Lugo de la primera volta.

El Lugo conviu amb la bogeriaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comença la segona volta. El Gimnàstic de Tarragona no ho pot fer pitjor. 18 punts en 21 jornades són xifres massa negatives per ser optimistes. Però dins del club no volen perdre l’esperança i aposten per una segona volta espectacular, que els ajudi a obtenir la permanència a la categoria de plata.

L’equip tarragoní va començar la temporada amb la màxima il·lusió, amb ganes de fer una campanya que aconseguís atraure l’atenció dels seus aficionats. Després d’una 2015-16 per emmarcar, el Nàstic necessitava no decebre als seus, i començar guanyant. El primer partit de la temporada s’havia de disputar al Nou Estadi, contra el Lugo, i les expectatives eren màximes. Després d’una primera meitat nefasta, els de Vicente Moreno –llavors entrenador– van poder reaccionar després d’un 0-2 i van acabar empatant a dos gols en un partit en el qual es van començar a descobrir les carències del Nàstic. Ara, aquestes carències s’han transformat en greus defectes, que han portat a l’equip a viure a la cua de la classificació.

El Lugo, des de llavors, s’ha convertit en un dels equips capdavanters de la categoria de plata. Després d’un inici de temporada fulgurant, els gallecs han aconseguit acabar la primera volta en posicions de promoció d’ascens, amb 31 punts. No és casualitat que aquest equip hagi pogut escalar tant, ja que és un dels màxims golejadors de la categoria. El conjunt entrenat per Luis César és el segon que més gols marca de la Segona Divisió A. N’ha aconseguit un total de 30, i només el supera el Girona, segon classificat amb 39 punts. L’igualen en aquest aspecte equips com el Llevant, líder de Segona, el Cadis, quart, o l’Elx, catorzè.

Ara bé, el Lugo no només destaca per ser un dels màxims golejadors, sinó que també resulta un dels equips que més gols encaixa de la categoria de plata. Són 26 les dianes que ha rebut el quadre gallec fins ara, un nombre de gols que posa de manifest la fragilitat defensiva que pateix l’equip. És més d’un gol per duel disputat i, si tenim en compte que el Nàstic, sent cuer, n’ha encaixat 29, es pot apreciar que el quadre gallec no està tenint bons registres en aquest sentit.

Luis César

Luis César ha parlat en les darreres hores del seu exequip. Ho ha fet al diari La Voz de Galicia, on ha expressat que «vindrà un equip que posarà al camp a vuit futbolistes que van disputar la fase d’ascens fa sis mesos i a un que va ascendir, que és Manu Barreiro». «Confiança zero, aquest any pel que sigui no els estan sortint les coses, però no s’han oblidat de jugar a futbol», manifesta el tècnic gallec, el qual no es confia de cara al partit de dissabte.

L’entrenador del Lugo no podrà comptar per aquest partit amb Carlos Pita, que es perdrà el duel per lesió. El migcampista es va lesionar durant el duel d’aquest cap de setmana contra l’Alcorcón i pateix una sobrecàrrega al bíceps femoral de la seva cama esquerra, on pateix un microtrencament fibril·lar.

Una renovació

En la darrera setmana, el Lugo ha realitzat algun moviment pel que fa a renovacions. Antonio Campillo ha renovat la seva vinculació amb el conjunt gallec fins el 2019. El madrileny, que finalitzava contracte el 2018, ha perllongat el seu compromís a causa de les seves bones actuacions.

Els gallecs arriben al duel amb la moral pels núvols, mentre que el seu rival té la necessitat imperiosa de sumar els tres punts per no enfonsar-se encara més a la taula classificatòria.

tracking