Diari Més

Un Petr Cech a la medul·lar del Nàstic

Luismi juga amb casc per una fractura cranial que va produir-se a la 2012-13 en la disputa d’una pilota aèria

El migcentre duu una placa de titani des de la topada contra un rival del  Jaén, al Sevilla Altètic.

Un Petr Cech a la medul·lar del NàsticOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les incorporacions al vestidor del Nàstic en el mercat d’hivern i peça destacada del partit contra el Tenerife (1-1), Luismi, amagava en la cita de diumenge passat, i en totes les que disputa des de l’11 de novembre del 2012, la seva particular història de superació. La imatge del migcentre (Puerto Serrano, 1992) competint amb el cap cobert per un casc en la seva estrena com a grana, que recorda la del porter de l’Arsenal Petr Cech, apunta el desenllaç feliç d’un relat que començava quatre anys enrere. Als inicis de la seva etapa com a part de la plantilla del Sevilla Atlètic, a Segona B i a la temporada 2012-13, una topada amb un oponent, en la disputa d’una pilota aèria durant un enfrontament amb el Jaén, acabava amb el futbolista ingressant a la UCI per una doble fractura cranial. El cop de cap amb Nino, que tenia lloc en la darrera jugada d’aquell partit, desembocaria només hores més tard en una hemorràgia que va comprometre la vida de Luismi, el va portar a passar per quiròfan i l’obliga ara a fer servir el vistós casc «únicament per jugar i com a mesura de seguretat».

El centrecampista explicava, en la seva posada de llarg amb el Valladolid des d’on ara desembarca cedit al Nàstic –pendent encara de la presentació com a grana– estar «perfectament recuperat» de l’incident i, de fet, en la preparació, s’exercitava fins ara i ho continua amb la cicatriu descoberta, sota la qual se li va col·locar una placa de titani. Després de l’incident, Luismi va ser atès a la pròpia ambulància, i va ser a través d’un TAC, ja completat el trasllat al centre hospitalari, on es va diagnosticar la fractura temporoparietal. La intervenció quirúrgica succeïa en un breu lapse les primeres proves. En la seqüència del partit es pot veure el jugador aixecar-se pel seu propi peu de la topada i deixar el terreny de joc entre membres del servei mèdic del Sevilla Atlètic. Nino, per la seva banda, va poder continuar amb normalitat.

Ni pensar en penjar les botes

Amb tot, el migcentre no va penjar les botes. Ni s’ho va pensar. I, malgrat les precaucions que va haver de prendre en la tornada als terrenys de joc, va acabar la temporada i en va completar encara una més amb el filial sevillista abans d’enrolar-se al Valladolid, amb què està compromès fins al juny del 2018. Amb el primer equip del Sevilla, tot i que no va arribar a debutar en Lliga, sí que ho va fer en Copa del Rei, on va enfrontar-se al Logroñés en els dos partits lluint el dorsal 16, el d’Antonio Puerta, a la seva esquena.

L’aparatosa lesió va frenar la seva progressió, però no va aturar-la, i el pas pel Nàstic vol esdevenir ara una nova porta oberta per a l’andalús, valuós però no excessivament conegut i que vol demostrar què sap fer com a grana. Així com Cech acumula una dècada jugant amb la protecció, des que el genoll d’unrival al Reading-Chelsea impactés contra el seu cap i forcés també una operació per resoldre la fractura cranial, aquesta serà la cinquena temporada per a Luis Miguel Sánchez, Luismi, amb el casc, des del matx amb el Jaén.

El migcampista, que va entrar al grup en la represa dels entrenaments posterior a l’aturada de Nadal gràcies al permís del Valladolid que li permetia fer-ho, oficialitzava la seva incorporació al conjunt tarragoní el passat 4 de gener, cedit fins a final de temporada. Luismi, que també pot actuar com a central, té 24 anys i va formar-se al Sevilla. Després de brillar en l’estrena contra el Tenerife, serà presentat en els propers dies.

tracking