Diari Més

El CF Reus pot acomiadar la volta amb gran part dels deures fets i bona nota

Quatre dels darrers cinc equips que han marcat la línia de permanència a la Segona Divisió sumaven menys de 27 punts al tancament de la jornada 21

Una de les últimes sessions d'entrenament del conjunt de la capital del Baix Camp.

El CF Reus pot acomiadar la volta amb gran part dels deures fets i bona notaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de l’1-0 al pas pel feu del Valladolid, el CF Reus mira endavant i veu l’Almeria contra el qual deixarà enllestida la primera volta. L’equip que dirigeix Natxo González ha acumulat fins al moment 27 punts que podrien convertir-se en 30 en assolir l’equador de competició. La xifra, assequible davant un rival que pateix a domicili, asseguraria encara més les estadístiques roig-i-negres de cara a la permanència: els equips que van macar la línia de la salvació, pel que fa exclusivament a punts, en quatre de les darreres cinc temporades, en tenien 27 o menys al tancament de la jornada 21. Al desenllaç de la campanya, cap no va superar els 50, bitllet directe per a una altra temporada a la categoria de plata. Tan sols compta l’excepció del Real Murcia, que va ser cinquè per la cua la temporada 2011-12 –de qualsevol forma el quart, Sabadell, tampoc no va baixar en consumar-se el descens del Vila-real B que era dotzè en aquell moment– amb 47 punts però n’havia arribat a sumar 33 en les primeres 21 cites.

Amb la calculadora a la mà, i tot i restar mitja Lliga per disputar-se, seria molt complicat que els de la capital del Baix Camp no allarguessin el somni de Segona més enllà d’aquest debut. A la 2015-16, precisament l’Almeria era el darrer equip de la plata en aferrar-se a la permanència amb 48 punts al còmput global que eren només 18 en acabar la primera volta. Un curs abans, l’Osasuna la segellava amb 45 en acabar i els mateixos 27 que té ara el CF Reus recollits en els primers 21 enfrontaments. El Mirandés aconseguia la fita a la 2013-14 amb 50 punts totals i 26 a l’equador de competició i l’Hércules repetia amb 50 quan només n’havia tingut 17 a meitat d’any, en una temporada 2012-13 en què el quart no va descendir pel comiat del Guadalajara que ocupava la divuitena plaça. Ara, si la proporció es donés en la segona volta, els roig-i-negres podrien superar la cinquantena de punts i garantir-se un lloc a la zona plàcida de la classificació abans del final.

A la cerca del revulsiu

Tot plegat ha de passar, però, per revertir la dinàmica negativa en què s’ha vist immers el CF Reus des que celebrés la victòria en el primer derbi de la història a la Segona Divisió. El gol de Fran Carbia que valia els tres punts contra el Nàstic (1-0) davant l’afició d’un Estadi de rècord que tornava a lluir ple a vessar és l’última victòria que compten els reusencs. Des de llavors, els de Natxo González van empatar contra Saragossa (2-2) i caure davant Còrdova (1-2), Sevilla Atlètic (1-0), Elx (0-1) i Valladolid (1-0). Les baixes tampoc no fan costat a un equip que, a aquestes alçades de la campanya, haurà de viure entre quatre i sis setmanes sense el seu lateral dret de referència, un Alberto Benito que és l’home –deixant de banda el porter Edgar Badia– que més minuts ha disputat amb el CF Reus a la plata i que espera resultats sobre les proves mèdiques realitzades al davanter Chrisantus, igualment amb problemes físics.

tracking