Diari Més

Motor

Problemes durant l'inici de la tercera etapa col·loquen Cervantes 32è

El pilot cambrilenc va perdre molt de temps en la sortida arran de qüestions tècniques i va acabar el tram en 5h23’54’’, molt per darrere de Barreda líder

Iván Cervantes, pilot de Cambrils al Dakar 2017, en una imatge d'arxiu.

Problemes durant l'inici de la tercera etapa col·loquen Cervantes 32èCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El motociclista Joan Barreda (Honda) va arrasar ahir i es va quedar amb la tercera etapa i el liderat en la general en treure-li més de 13 minuts als seus competidors en els 364 quilòmetres cronometrats, encara que després va ser penalitzat amb un minut de temps extra. Barreda va marcar un temps de 4h22’41’’, però amb la penalització queda en 4h23’41’’. Li van seguir el britànic Sam Sunderland (KTM), a 12’29’’, el francès Alexandre Pierre (Husqvarna) a 15’30’’, el xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna) a 16’02’’ i el portuguès Paulo Gonçalves (Profunda) a 16’20’’. L’australià Toby Price (KTM), que era líder de la general, va quedar a 21’51’’ del pilot espanyol.

Per la seva banda, el cambrilenc Iván Cervantes, que havia tancat la segona etapa entre els 20 primers, es va veure relegat ahir a la 32a posició en patir problemes a la moto en la sortida de la tercera etapa. Cervantes va completar el recorregut en 5h23’54’’.Amb aquests resultats, Barreda lidera la general amb 7h36’30’’, seguit per Sunderland a 10’20’’, Goncalves a 13’42’’, Quintanilla a 14’56’’ i Price, campió defensor, a 16’19’’.

La tercer etapa, que es va córrer en el nord argentí, uneix la ciutat de San Miguel de Tucumán amb la de San Salvador de Jujuy, travessant la província de Salta. Les motos van fer un trajecte de 780 quilòmetres, 364 d’ells cronometrats, separats en dues parts. Barreda va treure gran diferència en la primera, de 240 quilòmetres, avantatjant per diversos minuts als seus perseguidors, i va mantenir el ritme en la segona.

Aquest recorregut, que va incloure l’encreuament de rius, és el primer que porta als pilots a l’altura, ja que parteix de l’etapa es corre a uns 3.000 metres sobre el nivell del mar. A més, la pluja que va caure sobre el terreny al final de la segona part de l’etapa cronometrada va complicar el trajecte.

Arribada a Bolívia

En la quarta etapa, que es corre avui, el Dakar arribarà a Bolívia, després de partir de la ciutat de San Salvador de Jujuy i arribar a la de Tupiza, en un trajecte de 521 quilòmetres, 426 d’ells cronometrats. El trajecte té com a principal dificultat les dunes i l’altitud, ja que és la primera etapa que es corre gairebé per complet a al voltant de 3.500 metres sobre el nivell del mar.

Pel que fa a la classificació de cotxes sobre l’etapa d’ahir, però, el francès Stéphane Peterhansel (Peugeot) va guanyar amb un temps de 4h18’17’’, seguit per l’espanyol Carlos Sainz (Peugeot), ara segon en la general, a 1’54’’, i el francès Sebastien Loeb (Peugeot), que segueix liderant, a 3’08’’. El de Qatar Nasser Al-Attiyah (Toyota) va estar parat diversos minuts i encara no va acabar l’especial, mentre que el seu company d’equip, el sud-africà Giniel de Villiers, també va tenir complicacions i seguia aturat al tancament d’aquesta edició. Loeb lidera la general del Dakar 2017 en aquest moment amb 6h54’56’’, seguit per Sainz a sol 42’’ i Peterhansel a 4’18’’ després de la finalització de la cronometrada.

tracking