Diari Més

Reus celebrarà la seva primera marató per relleus a finals de març del 2017

A la prova, inspirada en la modalitat japonesa ‘Ekiden’, es competirà en equips on els corredors es repartiran els 42,125km del recorregut

Una imatge d'arxiu de la Mitja Marató de Reus, que transcorre a l'entorn del Pavelló Olímpic.

Reus celebrarà la seva primera marató per relleus a finals de març del 2017Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A finals del proper mes de març, Reus acollirà la seva primera marató Ekiden, una modalitat de molt recent implantació al territori i arrels japoneses que consisteix a completar el circuit de 42,125 quilòmetres en relleus de diferents distàncies, competint per equips. Tot i que el sistema original en contempla tres de 5.000 metres, dos de 10.000 i un darrer relleu de 7.195 metres que tanca la cursa, la regidoria d’esports està estudiant alguna variació per a la seva estrena a la capital del Baix Camp –com ara l’opció que els corredors intercanviïn el testimoni en trams equitatius o que s’incrementi el nombre de relleus– i resta pendent de tancar, a hores d’ara, el recorregut definitiu per a la prova, que podria transcórrer almenys en part a través del nucli urbà.

Entre les alternatives damunt la taula, pel que fa a agenda, hi ha el 26 de març, diumenge, tot i que aquest serrell anirà lligat, igualment, a les possibilitats del traçat, i l’Ajuntament anunciarà en les pròximes setmanes tant la data definitiva de la marató Ekiden com el format perfilat. Amb aquesta modalitat i la possible redefinició que s’acabi traslladant a l’asfalt de Reus, la regidoria busca obrir la competició al màxim d’esportistes: s’entén que competir per equips en relleus rebaixa l’exigència i pot acostar la prova a aquells corredors que no portarien la preparació al nivell d’afrontar una marató de principi a fi i també als que s’inicien en l’activitat esportiva.

La determinació de no programar una marató convencional ha vingut motivada, en qualsevol cas, per l’objectiu de trobar lloc a Reus enmig d’un calendari saturat de competicions per al col·lectiu de runners i que ha desembocat, en els darrers temps, en una davallada de la participació a les proves que es realitzen a la zona.

Una nova distància

L’etiqueta Ekiden hauria d’atraure un nombre elevat de corredors, tal com s’interpreta des de l’Ajuntament, en el debut d’una cita d’aquest tipus a Reus, que afegirà una nova distància al municipi. Implantar i fer créixer un esdeveniment de grans dimensions com aquest un dels objectius plantejats per la regidoria que encapçala Jordi Cervera a l’inici del present mandat. El caràcter assequible que vol prendre la prova a la localitat s’emmarca, a més, en la voluntat de promoure la pràctica esportiva al global de la ciutadania com a «una de les millors maneres de fer salut».

Entre els precedents més propers i els consolidats prop del Baix Camp hi ha la marató per relleus de Santes Creus, impulsada a través del grup atlètic de l’Associació d’Alumnes i Exalumnes de l’Escola de Treball (AAEET), que el passat 11 de juliol assolia la seva setena edició. En aquesta prova, previsiblement a molt menor escala que la que ha de celebrar-se a Reus, van participar un total de 204 corredors, que van donar lloc a 34 equips. La regidoria d’esports desvetllarà en els propers dies, amb l’obertura de les inscripcions i l’inici de l’organització, tots els detalls de la primera marató Ekiden de Reus.

tracking