Diari Més

El Nàstic, pendent del «sí» de Merino per començar a treballar amb l'equip

L’entrenador gadità arribarà aquest vespre a Tarragona per reunir-se amb el club i pronunciar-se sobre l’oferta

Juan Merino, en una imatge durant la seva etapa a la banqueta del Betis, on va rellevar Pepe Mel a la segona volta del curs 2015-16.

El Nàstic, pendent del «sí» de Merino per començar a treballar amb l'equipReal Betis Balompié

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La decisió del tècnic Vicente Moreno d’abandonar el càrrec, un pas que el valencià consumava la nit de divendres amb la presentació de la renúncia davant el president Josep Maria Andreu, ha accelerat la maquinària del Nàstic en la remodelació del projecte de cara a la segona volta. El de Massanassa, pendent tan sols del tràmit de l’acceptació del seu adéu per part del Consell d’Administració, podria tenir un recanvi en les properes hores. El club ha posat una proposta damunt la taula de l’entrenador Juan Merino (La Linea de la Concepción, 1970), i el gadità arribarà aquest vespre a Tarragona per reunir-se amb el president i el secretari tècnic granes i prendre una decisió sobre aquesta oferta. En cas de «sí», i sempre un cop materialitzada de ple la sortida de Vicente Moreno, Merino començaria a treballar amb la plantilla tarragonina de manera immediata, en la represa dels entrenaments que està prevista per dijous. El tècnic andalús es trobava sense equip des que dirigís, durant la segona meitat de Lliga de la 2015-16 i com a relleu de Pepe Mel, un Betis que va deixar instal·lat a la desena plaça de la classificació.

La pobra imatge del Nàstic en els últims enfrontaments i especialment en el darrer compromís del 2016, en Copa del Rei, contra un Alabès que eliminava els tarragonins de la competició amb un 6-0 global, hauria precipitat el comiat voluntari de Moreno, igualment condicionat per la determinació del club de prescindir del seu preparador físic, Raúl López, i també, és clar, pels resultats que havien etiquetat l’equip com a cuer de la Segona Divisió. A les portes d’una revolució d’hivern que, amb profunds canvis al vestidor a la vista, està cridada a incrementar les opcions d’èxit del conjunt grana, i posseïdor de la confiança plena per part de la directiva que l’havia ratificat reiteradament a llarg de les darreres setmanes, el tècnic ha posat el punt final al periple grana després d’un reguitzell de jornades en lluita per deixar enrere la zona de descens.

Pel que fa a Juan Merino, tot apunta l’acord està proper i de les darreres converses d’aquest vespre dependrà el llum verd a l’operació –a l’espera de l’obertura del mercat que es produirà e 2 de gener–, un cop s’hagi completat el tràmit per la desvinculació de Moreno al Consell d’Administració. Merino hauria de desplegar llavors el cos tècnic que l’acompanyaria en aquesta nova etapa a Tarragona, ja amb la ment en la propera cita contra el Tenerife, i escollir el nom del segon entrenador i del preparador físic.

Emaná i Barreiro

En allò estrictament relatiu a la plantilla, el Nàstic ha oficialitzat ja la tornada d’Achille Emaná, que signarà pel que resta de temporada, procedent del Tokushima Vortis. El futbolista camerunès va finalitzar la passada campanya amb grans registres esportius, 9 gols i 5 assistències en 37 partits. El club també ha fet oficial l’acord amb Manu Barreiro, davanter que s’incorpora a la disciplina grana des de l’Alabès es comprometrà també pel que resta de curs. El desembarcament de Luismi com a cedit s’haurà de resoldre igualment avui, tot i trobar-se també molt pròxim.

tracking