Diari Més

El sostre salarial més baix però una de les plantilles més competitives

Instal·lat a la setena plaça, el CF Reus compta en aquest capítol amb 7 milions menys que el líder

El sostre salarial més baix però una de les plantilles més competitivesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si l’ascens va traduir-se, per part de la directiva roig-i-negra, en el missatge de «no tornar-nos bojos» en la nova etapa a la Segona Divisió, les primeres passes de l’equip a la categoria de plata no han de fer oblidar, ara, que «continuem sent l’equip més ‘pobre’ a la categoria». Amb més o menys recursos que els 21 clubs restants i el sostre salarial més baix –3,4 milions d’euros–, el CF Reus exhibeix una de les plantilles més competitives de la plata. A dia d’avui, i mirant únicament la taula, la setena millor.

Gairebé 7 milions separen els de la capital del Baix Camp del Llevant en fuga, al capdavant de la classificació i amb 37 punts que en representen quatre de marge respecte al segon, Girona. L’equip que comanda Pablo Machín xifra el límit en 6 milions d’euros. El Getafe, tercer, té un topall salarial de 12,1 milions i el quart Cadis, de 4,1 milions. El novell andalús, el recentment ascendit que més amunt està arribant en aquest tram de la temporada, és titular de l’avantpenúltima de les places que donen accés a la disputa del play-off, amb 30 punts. Al cinquè lloc hi ha el Lugo, que en té 4,2 per destinar al capítol de sous de la plantilla i al sisè, l’Osca,amb 3,7 milions. Precisament aquest últim, empatat a punts amb l’entitat que presideix Xavier Llastarri, és el més proper al sostre salarial roig-i-negre, de 3,4 milions i en el marc d’un pressupost que està proper als 7 milions d’euros.

«Sense ansietat» per fitxar

A les portes de l’obertura del mercat hivernal, el CF Reus es mira «carpetes sobre la taula» tot i que «sense ansietat» a l’hora de fitxar. El club ja ha deixat molt clar que està satisfet amb el rendiment de la plantilla, que espera la reincorporació plena de Chrisantus, David Haro i Vítor Silva i que només farà lloc a cares noves si «milloren el que tenim» i si estan «ja molt rodades». També que, com a mínim de moment, cap dels futbolistes que formen part del vestidor roig-i-negre «ens han demanat sortir» i que negocia per bon camí la renovació d’un bloc de 6-7 homes.

tracking