Diari Més

La meitat de l'equip titular al CF Reus l'ocupen fitxatges del mercat d'estiu

Pichu, Miramón, Jorge Díaz i Máyor superen els 1.000 minuts a la gespa i Babic s’ha consolidat a la defensa

El cordovès Pichu Atienza, durant un dels entrenaments a les ordres de Natxo González.

Pichu Atienza torna a l'Alcoraz on es va erigir en central imprescindibleOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De les tretze incorporacions que el CF Reus va tancar en el passat mercat d’estiu, el porter Codina és ja l’últim a l’espera d’estrenar-se en Lliga amb la samarreta del conjunt roig-i-negre. Els dotze restants –Campins, Babic, Melli, Pichu, Migue García, Albístegui, David Querol, Chrisantus, Raphael Guzzo, Máyor i Miramón– s’han repartit els minuts amb els integrants del bloc de l’ascens a Segona Divisió que es mantenen a la plantilla 2016-17. Qui més n’ha acumulat és, a banda de l’arquer titular Edgar Badia, que ho ha jugat tot, el lateral Alberto Benito, amb un total de 1.662 sobre el terreny de joc, seguit per Miramón, Pichu Atienza i Fran Carbia, que és el davanter que acumula més participació, avalat per un total de 1.141 minuts a la gespa. La planificació esportiva ha permès que ningú o gairebé ningú no quedi al marge i propiciarà, de cara a l’hivern, que es redueixen al mínim les arribades, les quals hauran de ser «millors que el que tinguem» i «ja molt rodades».

El darrer en debutar entre els fitxatges d’enguany era el defensa Joan Campins, que trepitjava el verd per primer cop en la catorzena jornada, contra l’Alcorcón. La seva entrada, al 62’ i en substitució de Benito, suposava la posada en joc de totes les peces al vestidor de la capital del Baix Camp, tot tenint en compte que l’excel·lent feina de Badia –avui el segon meta menys golejat de la categoria, amb 14 dianes encaixades en 19 partits– sota pals deixa escàs marge d’acció a Codina. En tot plegat ha tingut molt a veure aquesta voluntat reiterada pel tècnic Natxo González que el màxim de recursos «entrin a la roda» per garantir el bon paper de l’equip al llarg de la temporada. Més enllà dels fitxatges, també Chrisantus, David Haro i Vítor Silva, «i, fins tot, David Querol, al qual no hem pogut veure massa fins ara» reapareixien a mitjans d’aquesta primera volta en deixar enrere les respectives molèsties físiques per esdevenir «els millors fitxatges d’hivern», apuntava aquest dimarts el conseller delegat del CF Reus, Joan Oliver.

El club negocia ara amb un «bloc de 6-7 jugadors», detallava el mateix Oliver, per continuar segellant renovacions després Fran estampés la seva rúbrica en l’ampliació de vincle amb l’entitat reusenca fa poques setmanes. Mentrestant, els qui van desembarcar a la plantilla entre el juliol i l’agost, continuen creixent. I un dels exemples és Babic. El central serbi del CF Reus va haver de treballar fins viure una posada de llarg que li va arribar a la tretzena jornada, davant el líder llavors escapadíssim Llevant i coincidint amb la reaparició de l’extrem Haro. Des de llavors, el defensa no ha quedat fora dels esquemes de Natxo González ni un sol partit.

«Ningú ens ha demanat sortir»

La situació es dóna en similars circumstàncies amb altres peces que van arribar a l’onze per quedar-s’hi i que complementen el potencial dels artífexs del salt a la plata. A més de Babic, també Pichu, Jorge Miramón, Jorge Díaz o Máyor freqüenten l’equip de sortida. Una condició, aquesta, que dóna mostra de la integració de les noves cares a un equip que, pensant en l’hivern, no obrirà les portes a «ningú que ens obligui a canviar el nostre futbol» i rastreja el mercat «sense cap mena d’ansietat per fitxar».

Els èxits assolits per l’equip en aquest tram de Lliga han comportat, afegia Joan Oliver aquest dimarts, que «a dia d’avui ningú no ens ha demanat sortir». El conseller delegar subratllava que «tots veuen que podran fer-se un forat si estan rendint prou als entrenaments» i que al vestidor «hi ha una competència sana i no una dinàmica que faci que un jugador no se senti important».

tracking