Diari Més

Plou sobre mullat: els arbitratges estan ajudant al Nàstic a enfonsar-se

El que es va veure a Montilivi és la prova que, enguany, els tarragonins tampoc estan tenint sort en aquest aspecte

L'embolic que es va formar després del Nàstic-Mallorca, el duel més accidentat dels tarragonins aquesta temporada.

Plou sobre mullat: els arbitratges estan ajudant al Nàstic a enfonsar-seCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No corren bons temps pel Gimnàstic de Tarragona. De fet, tot funciona malament. El que el club pot controlar no va bé i, el que no pot controlar, tampoc. Així va quedar escenificat aquest dissabte, quan l’àrbitre es va carregar tota esperança de victòria dels tarragonins a Montilivi.

Situar-se 1-2 guanyant i veure com acabes perdent 4-2 i amb dos futbolistes menys al camp deu se dur. Però comprovar com algunes de les decisions arbitrals t’han costat la derrota, encara ho deu ser més.

L’arbitratge de López Amaya va ser absolutament lamentable. Decisions clau que van perjudicar clarament al Nàstic i que van motivar que els tarragonins no donessin la «campanada» i no guanyessin al camp d’un dels clars aspirants a l’ascens a Primera Divisió.

Per començar, Pablo Marí, excentral del Nàstic, hauria d’haver estat expulsat a la primera meitat. La primera falta que va cometre, duríssima, li va costar la cartolina groga, però en va fer un parell d’iguals al llarg dels primers 45 minuts. Pablo Machín, entrenador del Girona, va demostrar una gran intel·ligència, i va substituir-lo al descans. De fet, en la roda de premsa posterior va afirmar que havia canviat a Marí perquè podia perillar la seva presència fins el minut 90, ja que tenia una targeta groga.

Per continuar, el penal que li assenyalen al Girona, no ho és. És complicat apreciar-ho en directe, però veient la repetició es pot veure clarament que no és pena màxima. Llavors, segona situació en la qual es perjudica al Nàstic.

De les expulsions, no cal parlar-ne, ja que semblen clares. Si és cert que Juan Delgado li va dir «pocavergonya» al col·legiat, l’expulsió és clara. A més, li han de caure, com a mínim, quatre partits. La d’Emaná també sembla encertada. Però el que més mal fa és veure com totes les faltes es xiulen més cap a un cantó que cap a l’altre, o quan es comencen a veure cartolines grogues, moltes d’elles sense sentit.

Mallorca

El partit d’aquest dissabte recorda una mica al Nàstic-Mallorca. Aquell partit també amb arbitratge nefast que va acabar amb empat a dos gols i amb el col·legiat posant en acta diversos insults, queixes i apreciacions de Manolo Reina, Alberto Lopo i de l’encarregat del material.

Vicente Moreno, tècnic grana, es va queixar enèrgicament després del duel. «La sensació és que se’t pixen al damunt», va dir. És una sensació que ell té fa força jornades i que, tot i que no acostuma a parlar dels àrbitres, va haver de posar de manifest.

tracking