Diari Més

L'home de les mil passades

Ramon Folch, capità del CF Reus, és el tercer futbolista que més passades fa a Segona A, i ja en porta 1.021

Ramon Folch realitza una passada durant un entrenament amb el CF Reus.

L'home de les mil passadesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ramon Folch són paraules majors a la Segona Divisió A. El centrecampista del Reus no només s’ha guanyat el respecte com a capità del conjunt roig-i-negre, sinó que també ho ha fet com a un dels millors migcampistes que hi ha actualment a la categoria de plata del futbol espanyol. Pocs són els que dubten que aquest futbolista, que s’ha guanyat a pols absolutament tot el que ha aconseguit, acabarà fent el salt a la Lliga de les Estrelles.

De moment, ell està centrat a ajudar al seu equip. Al centre del camp, roba, passa i també dispara. Sempre, ho fa tot amb un criteri indiscutible i, aquesta circumstància, l’ha portat a ser un dels jugadors que més passades fa a la Segona Divisió A.

Segons les estadístiques que facilita la Lliga de Futbol Professional, Ramon Folch és el tercer futbolista de la Lliga 1/2/3 que més passades ha fet aquesta temporada. És el tercer en nombre de passades, amb un total de 1.021, només superat per Carlos Pita, del Lugo (1.122) i per Borja Lasso, del Sevilla Atlètic (1.035). Tot i això, Folch és el segon si es calcula la mitjana. Tenint en compte que ha disputat 17 partits amb el CF Reus, surten 60 passades, per les 62 de Pita. En aquesta nova classificació, Borja Lasso cauria a la quarta plaça, amb 58 de mitjana, superat per Fernando Seoane, del Lugo, amb 59.

Això només pot significar que Ramon Folch és indispensable en el joc de l’equip de la capital del Baix Camp, ja que intervé en gran part de les accions del seu equip, ja sigui ofensivament, o defensivament.

En el rànquing dels deu futbolistes que més passades han realitzat des del moment en què va començar la temporada, també hi apareix un altre futbolista del CF Reus. Es tracta del central Pichu Atienza, que és desè. En 17 enfrontaments disputats, ha realitzat un total de 807 passades o, el que és el mateix, 47 per partit de mitjana.

El Reus, el tercer

Al mateix nivell que Folch està el seu equip, el CF Reus. I és que els de Natxo González són el tercer equip que més passades ha fet des del moment en què va començar la temporada. N’han completat fins a 7.704 en els divuit enfrontaments que s’han disputat fins el moment. Això, comporta una mitjana de 428 per duel. Només els superen el Lugo, amb 7.940 passades (441 de mitjana per enfrontament) i el Valladolid, amb 7.776 passades (432 per enfrontament), que són segon i tercer a la llista, respectivament.

tracking