Diari Més

Mesurar forces contra l'Elx és sinònim de veure porteria

Els il·licitans, pròxims rivals del CF Reus, han encaixat gols en quinze de les divuit jornades que han disputat

Els jugadors del CF Reus, durant un entrenament aquesta temporada.

Mesurar forces contra l'Elx és sinònim de veure porteriaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus viu un estat dolç permanent des del moment en què va debutar a la Segona Divisió A. Els de Natxo González, sisens i en posicions de promoció d’ascens a Primera Divisió, estan vivint una temporada tranquil·la i, a la vegada, il·lusionant, en categoria professional.

No hi ha dubte que el conjunt reusenc està esdevenint una de les grans sorpreses, encara que ja ha deixat de ser-ho. Resten tres jornades perquè arribi l’equador de la Lliga i, els 27 punts que suma, tres menys que un Girona que està en ascens directe, són els màxims avaladors del magnífic treball que estan realitzant els de Natxo González.

A cada rival que ha de jugar contra el Reus se li fa un món quan ha de guanyar. Cada contrincant dels roig-i-negres té alguna particularitat, i l’Elx, que visitarà l’Estadi aquest divendres (vuit del vespre), no se’n salva. Els il·licitans, dotzens a la taula i amb 23 punts, no acaben d’enganxar-se a la zona de dalt, que és al que aspiraven. I és així perquè no han aconseguit trobar la fortalesa defensiva que, per exemple, sí que té un CF Reus que, amb catorze dianes encaixades, és el millor en aquest aspecte.

Hi ha una dada que és especialment cridanera. L’Elx ha encaixat almenys un gol en quinze de les divuit jornades que ha disputat. Resulta increïble que un equip tan nefast a nivell defensiu, que ha rebut 26 gols, no estigui més a prop de la zona de descens. I és que el que els ha salvat de la crema és que també és un dels màxims realitzadors de la categoria, amb 26 dianes anotades.

Només en el partit a l’Alcoraz contra l’Osca (0-3) i al Martínez Valero davant del Valladolid (2-0) i del Mallorca (1-0) l’Elx ha aconseguit mantenir la porteria a zero. En la resta d’enfrontaments, ha encaixat, com a mínim, un gol.

El Nàstic

L’equip que va ser capaç de marcar-li més gols va ser el Nàstic. En la novena jornada de Lliga, els tarragonins van empatar 4-4 al Martínez Valero. Amb tres dianes marcades a l’Elx apareixen el Girona, gràcies al 3-1 a Montilivi, i el Lugo (0-3). Dos gols han marcat el Sevilla Atlètic, el Numància, l’Almeria i el Getafe mentre que, amb un gol, apareixen Rayo Vallecano, Tenerife, UCAM Múrcia, Llevant, Alcorcón, Saragossa, Còrdova i Mirandés.

La probabilitat, doncs, que el Reus pugui marcar un gol al rival d’aquest divendres és realment elevada. A més, si es té en compte que el Reus és l’equip que millor rendibilitza les seves dianes, hi ha motius per estar confiats de cara al duel que obrirà la dinovena jornada del campionat lliguer.

De guanyar, l’equip de Natxo González empataria a punts amb el Girona i, per tant, amb la zona d’ascens directe i, com a mínim, acabaria la jornada en posicions de promoció d’ascens a Primera Divisió. L’Elx també necessita els tres punts per acostar-se a les sis primeres posicions. Serà un enfrontament, doncs, on cap dels dos equips realitzarà cap concessió al rival.

tracking