Diari Més

L'Estadi reviu el ple de les grans ocasions

El feu del CF Reus omple les 4.200 localitats i repetirà la imatge del ‘play-off’ a Segona o de la cita copera amb l’Atlético de Madrid

Les graderies de l'Estadi roig-i-negre durant el partit de l'ascens a la categoria de plata, en la tornada contra el Racing de Santander.

L'Estadi reviu el ple de les grans ocasionsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc dies abans que la pilota comenci a rodar sobre el terreny de joc de l’Estadi, l’escenari roig-i-negre ja sap que cap de les 4.200 localitats a disposició d’aquest derbi a les alçades de Segona Divisió no quedarà buida. El feu de la capital del Baix Camp penja el cartell d’entrades exhaurides i torna a vestir-se d’etiqueta per lluir una imatge cada cop més habitual, similar a la que es va poder veure durant la disputa del play-off d’ascens a la categoria de plata o amb la visita de l’Atlético de Madrid en el duel de setzens de Copa del Rei, la temporada passada. De fet, en les primeres passes del periple al futbol professional, la casa del CF Reus deixa una mitjana de 3.800 espectadors per cita, prop de 250 dels quals corresponen a seguidors que provenen de fora del municipi.

Els bons resultats que acumula l’equip en aquestes jornades de Lliga que han transcorregut gairebé integrament entre les sis primeres places de la classificació, sumats a l’eterna rivalitat i la històrica qüestió d’enfrontar-se al Nàstic a Segona Divisió faran brillar de nou les graderies de l’Estadi.

Especialment aquest cop que el club de la capital del Baix Camp va decidir no decretar jornada econòmica coincidint amb el derbi i ha mantingut preus de Lliga per a totes les zones. Amb 4.200 seients ocupats, les directives d’ambdós club han emprat els darrers dies en insistir en la necessitat que els aficionats exhibeixin de nou el comportament exemplar que de tots ells s’espera, i en limitar l’enfrontament a la gespa i als 90 minuts que CF Reus i Nàstic mesurin forces en aquesta anada de la cita.

«Tenim ganes d’animar»

Seguidors i penyes recullen el guant de Xavier Llastarri i Josep Maria Andreu alhora que esperen «amb moltes ganes» que arribi el 20 de novembre. Des dels RedBlacks, grup d’animació jove del CF Reus, apuntaven ahir el desig de donar suport als seus en l’objectiu de «trencar aquesta ratxa de tres derrotes seguides. De quina manera millor que guanyar el derbi». «Tots tenim molta il·lusió d’animar més que mai i és un moment en què l’equip ho necessita. No per aquest partit en concret, sinó per la dinàmica», afegien. Les mateixes fonts destacaven l’«important» paper de les aficions en cites com la que es viurà a Reus aquest diumenge i recordaven que «ho és enguany encara més perquè els dos equips estem a Segona i estem parlant de paraules majors». «L’Estadi estarà a petar i esperem, com hem fet en els darrers partits, que animi tothom: lateral, gol i tribuna, perquè l’equip ho necessitarà», afegien. A favor dels locals, què jugarà? «Els àrbitres segur que no», concloïen des dels RedBlacks, que reservaven espai per a la reivindicació i recordaven que «amb gols anul·lats que no s’entenen i targetes que també... no estan ajudant gens».

El segon camp més ple a la LFP

Les xifres de l’Estadi al llarg de les jornades a Segona Divisió l’han destacat, després del pas del Llevant, el Lugo o el Cadis per Reus, en el segon feu dels 42 equips de la Lliga de Futbol Professional (LFP) amb un major percentatge d’ocupació. Concretament fins a un 87,16% de mitjana –la relació entre localitats de què disposa el camp i les que es venen als partits– que col·loquen l’Estadi únicament per darrere del del Leganés, el qual assoleix el 94,94% d’assistència, i força per davant de les dades que acumulen alguns històrics. El derbi sumarà un nou ple a la història roig-i-negra, el primer però probablement no l’últim que aconsegueixi el CF Reus a la Segona Divisió.

tracking