Diari Més

L'Estadi habilita una fila zero per lluitar contra la distròfia muscular

Ambdós clubs i la Fundació Noèlia creen la campanya ‘Dóna-li vida al derbi’, que oferirà localitats simbòliques per 2 euros destinats a la recerca científica

Ferran Pujol, Noelia Canela i Jordi Ruiz van presentar ahir aquesta iniciativa solidària a El Pallol.

L'Estadi habilita una fila zero per lluitar contra la distròfia muscularXavi Guix/ CF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya Dóna-li vida al derbi afegirà un altre sentit al matx d’aquest diumenge. CF Reus i Nàstic han unit esforços amb la Fundació Noelia i donaran lloc, de cara al partit, a una fila zero on tothom podrà adquirir una localitat simbòlica al preu de 2 euros. Els fons que s’aconsegueixin a través de la iniciativa aniran destinats íntegrament a la Fundació Noelia, que recapta recursos per avançar en la investigació sobre la distròfia muscular congènita per dèficit de col·lagen VI en nens i trobar-ne una cura.

Aquesta entitat sense ànim de lucre ja s’havia fet visible a la ciutat en les darreres setmanes arran de la detecció d’un cas vinculat a l’Institut Pi del Burgar, que ha encetat també una recollida de taps de plàstic per col·laborar en la lluita contra la malaltia. La mateixa fila zero s’habilitarà també en la tornada del derbi, en la segona volta i al terreny de joc del Nou Estadi.

El gerent del club roig-i-negre, Ferran Pujol, recordava ahir en la presentació de Dóna-li vida al derbi que «hi ha coses més importants que la rivalitat« i que «existeix una bona relació entre els dos clubs, i hem cregut oportú aprofitar el futbol per col·laborar en una causa com aquesta», de manera que el partit pugui servir per ajudar «entitats que fan una tasca important i que sovint estan mancades de finançament. Intentem treballar perquè tothom pugui gaudir del derbi».

Per la seva banda, el responsable de l’àrea social del Nàstic, Jordi Ruiz, feia públic el compromís del club tarragoní que la fila zero tingui una rèplica en la cita a territori tarragoní i destacava, en la línia de Pujol, el fet «tan positiu» de trobar aquesta altra vessant al derbi, que mereix «molt de respecte» i «tota la col·laboració també de la nostra part». Al capdavant de la Fundació Noelia, Noelia Canela explicava la raó de ser d’una causa en què va implicar-se «perquè el meu fill pateix aquesta malaltia». «El nen és conscient que cada dia perd força i aquestes són malalties molt dures», apuntava una de les principals impulsores de la iniciativa sobre la necessitat de conscienciar els qui puguin fer alguna aportació que «els recursos de què es disposa per estudiar-les són escassos i sempre en necessitem més».

A través del web del club

De moment, l’activitat de la Fundació Noelia ha servit per sufragar ja una primera part de les recerques. També a través de la iniciativa de l’Institut Pi del Burgar, que està esdevenint «un autèntic èxit». Però, «ara entren en una segona fase i necessitem reunir 69.000 euros més per poder-la tirar endavant», concloïa Canela. Les entrades solidàries per a aquesta simbòlica fila zero de la campanya Dóna-li vida al derbi ja es poden adquirir a través del web del CF Reus.

Tots els qui decideixin comprar-ne almenys una al llarg de la setmana entraran en el sorteig d’un total de 10 entrades per assistir al partit d’aquest diumenge entre CF Reus i Nàstic al terreny de joc de l’Estadi, en aquest derbi que troba espai per a la solidaritat.

tracking