Diari Més

El Reus mira al Nàstic des de dalt abans del primer derbi a Segona Divisió A

Els reusencs van començar molt fort, però les ratxes d’ambdós equips han canviat, i ara el Nàstic és qui arriba en millor dinàmica

Els jugadors del Reus celebren un gol contra el Rayo.

El Reus mira al Nàstic des de dalt abans del primer derbi a Segona Divisió AOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Qui hauria dit fa uns anys que el 20 de novembre del 2016 la Lliga de Futbol Professional assistiria a un Reus-Nàstic? Doncs sí, aquest mateix diumenge els dos clubs tarragonins per excel·lència mesuraran forces en el partit més esperat de les darreres setmanes.

Són moltes les lectures, les estadístiques o les referències que es poden tenir en compte a l’hora d’analitzar el derbi, però el que està clar és una cosa: a dia d’avui, el CF Reus mira al Nàstic des de dalt. Aquesta cirumstància és una aplastant realitat gràcies a l’espectacular inici de temporada que ha protagonitzat el conjunt roig-i-negre.

Natxo González ha estat capaç d’imprimir el seu caràcter guanyador als jugadors també a Segona Divisió A, i els roig-i-negres s’han convertit en l’equip de moda de la categoria de plata. Amb 20 punts, estan vivint a la zona noble de la taula classificatòria i han estat capaços de guanyar a equips com Mallorca, Cadis, Oviedo, UCAM Múrcia o Lugo. La meta dels reusencs és la de la permanència, però el seu bon inici de temporada convida a pensar que podria aspirar a alguna cosa més d’aquí a finals de temporada.

Per la seva banda, el Nàstic ha iniciat la Lliga de la pitjor manera. Cuer a la categoria, ha hagut d’esperar tretze jornades per poder aconseguir la primera victòria de la temporada. En línies generals, la defensa no ha funcionat, el centre del camp no ha estat capaç de crear joc i els davanters, amb alguna excepció, han tingut actuacions molt discretes en la majoria d’enfrontaments de la temporada. En definitiva, un equip que ha sorprès positivament davant d’un altre que ho ha fet, però en el sentit contrari.

Canvi de ratxes

Ara bé, el futbol són ratxes, dinàmiques. Almenys, això asseguren els experts. Doncs si el Reus pot presumir d’arribar al derbi com a favorit per estar més amunt a la taula, el Nàstic també pot pensar que pot sumar tres punts a l’Estadi.

Els de la ciutat de Tarragona han estat capaços de despertar i ho han fet en el moment clau. Quan semblava que l’equip no reaccionava, els de Vicente Moreno han estat capaços de revertir la situació i de guanyar dos partits de forma consecutiva. Aquesta circumstància ha situat l’equip de Vicente Moreno amb 13 punts. Són pocs, però, capritxos de la igualtat a Segona A, l’ascens directe és només a vuit punts.

Per la seva banda, el CF Reus acumula tres derrotes de forma consecutiva, tres partits que han fet molt de mal, ja que han tallat una ratxa gloriosa. Tot i això, els tres enfrontaments els ha perdut per la mínima (2-1 a Osca, 0-1 davant del líder Llevant i 1-0 a Alcorcón). La moral dels reusencs està intacta.

tracking