Diari Més

Hey ho, let's go!

'Los Ramones' protagonitzen el cartell del Reus-Nàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Falten deu dies pel derbi, és dijous a la tarda i el fotògraf Ferran Estivill ha citat al seu estudi alguns dels futbolistes que més a fons coneixen l’oponent per al 20 de novembre. La sessió que donarà forma al cartell del CF Reus-Nàstic, una de singular entre la sèrie de caràtules que il·lustren aquesta temporada els compromisos a l’Estadi, està programada al punt de les quatre. Querol i Carbia fa estona que atenen instruccions de Sergi Herrera, dissenyador, part d’Ovni Comunicació i l’altra meitat del projecte que ha acabat de situar el club roig-i-negre al mapa futbolístic estatal. Esperen convidats. I és que, per a aquest duel històric a l’alçada de Segona, el club que presideix Xavier Llastarri ha volgut retratar-se amb el rival abans que comenci a rodar la pilota. Ho ha fet gairebé al crit d’aquell Hey ho, let’s go! i sota l’agermanament del cognom Ramone. La imatge del derbi captura els llaços de formació que han deixat tints granes i roig-i-negres a la trajectòria de jugadors d’ambdós costats. I una amistat que perdura.

Són quarts de cinc quan pel carrer de Sant Llorenç enfilen Molina i Álex López. L’entrenament del matí els ha portat «a taula pràcticament a les tres» i el GPS des de Tarragona ha fet la resta. Intercanvien bromes i la intriga de «què ens faran fer?». Quan passen a canviar-se de grana, gairebé estan de tornada els del CF Reus: de cap a peus vestint l’equipació de Kappa, i botes incloses, David i Fran havien sortit caminant al cotxe per fer allò tan mundanal d’esquivar el controlador de la zona blava. I no s’estan de retraure-ho, encaixades a banda, als del Nàstic: «On ereu? Tota la tarda esperant».

Quatre amics

Tot i que fins ara «la major part de les fotos les hem fet al plató i allà els jugadors se senten més tranquils i predisposats», aquest derbi a l’estil Ramones prendrà cos en exteriors, amb el fons d’un mur de casa enderrocada, en un solar reconvertit en aparcament on els protagonistes es miren per primer cop plegats, a la pantalla d’una tablet, la portada del disc i s’esforçaran més o menys en reproduir-la. Querol i Álex estrenen atrezzo en forma d’ulleres de sol. Algú avisa que «van graduades» i el punta del Nàstic apressa la resta a trobar la posició, i bromeja queixant-se que mantenir-se de puntetes en el paper de Joey Ramone «m’està carregant molt els bessons».

A Molina, l’actitud entre un punt canalla i de seductor del Ramone Johnny li ha caigut com un guant i el col·loca com a peça fixa en la composició de portada. Intercanvien lloc Álex López, Querol i Carbia, el més discret i atent a les indicacions. Al davanter calafellenc el burxa perquè «no deixa de clavar-me el colze a les costelles i així ningú no es pot concentrar». Vint minuts i feina feta. El cartell quedarà enllestit durant la mateixa tarda, fruit d’aquest braç a braç entre Estivill i Herrera. Tots dos coincideixen en l’«alegria» davant la repercussió que, a nivell internacional, està deixant la iniciativa del CF Reus i que «no ens esperàvem per a res». També en la «facilitat per treballar amb els jugadors, que s’han ofert sempre a tot el que els hem demanat sense posar cap problema».

Ja sense els protagonistes davant i a punt perquè la postproducció tanqués la crida d’aquest derbi històric, el cervell de la iniciativa, Xavi Guix, es pronunciava i deia que «tothom està engrescat amb això i a tots els agrada veure’s», i apuntava l’anècdota: «a la portada d’AC/DC ningú no volia sortir portant les banyes. Al final, per edat, li va a tocar a Guzzo». La sessió tocava a la fi sense que ningú no hagués parlat de futbol, i amb quatre amics acomiadant-se fins al concert de diumenge.

El Diari més us ofereix el vídeo del Making off.

Els quatre jugadors.

'Los Ramones' protagonitzen el cartell del Reus-NàsticCristina Aguilar

tracking