Diari Més

L'oposició de Tarragona carrega contra el possible ajornament dels Jocs

ERC, CDC, C's i la CUP realitzen declaracions després de fer-se públic el dubte de Blanco sobre el possible ajornament de Tarragona 2017

El disseny escollit és obra d'Aleix Girona, alumne de l'escola Abel Ferrater de la Selva del Camp, que s'ha proclamat vencedor en el marc d'una convocatòria en què han participat més de 10.000 escolars de 84 centres educatius del territori.

Presentació de Tàrracus, la mascota dels Jocs Mediterranis 2017Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que el president del Comitè Oímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, hagi posat en dubte la celebració dels Jocs Mediterranis del 2017, i hagi suposat un possible ajornament, els grups municipals de Tarragona que formen part de l'oposició han volgut fer públiques les seves reaccions al respecte.

Per una banda, el grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona demana que l'Estat assumeixi tot el pressupost operatiu de Tarragona 2017 si els Jocs Mediterranis s'ajornen.El portaveu republicà, Pau Ricomà, ha considerat que «Tarragona ha de posar condicions una vegada per totes». Si s'ajornen, «caldrà pagar més temps les nòmines de la Fundació Tarragona 2017 i pujaran les despeses del pressupost a costa de serveis públics municipals», ha retret Ricomà.

CDC considera «ridícul i esperpèntic» l'anunci d'Alejandro Blanco

Per altra banda Albert Abelló, portaveu de CDC a Tarragona, ha manifestat que «considerem ridícul i esperpèntic el fet que els Jocs Mediterranis no se celebrin l’any 2017. La ciutat de Tarragona està sent víctima d’una escandalosa mala gestió per part del govern socialista».

A més, Abelló ha posat exigències al Govern: «Si finalment no hi ha més remei que ajornar els Jocs Mediterranis, des del Grup Municipal de CDC exigim al govern espanyol un compromís ferm i per escrit de l’aportació dels 12 milions d’euros més els diners del cost que comporti el fet que l’esdeveniment esportiu no se celebri l’any 2017, ja que els costos operatius augmentaran. I aquest compromís per escrit ha d’arribar ja, aquest 2016». «La mala gestió del PSC i el boicot del seu soci, el PP, han portat els Jocs al precipici», ha sentenciat Abelló.

C's creu que ajornar els Jocs evidenciaria el fracàs de la gestió de l'equip de govern

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (C’s) a l'Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, ha manifestat que «ajornar els Jocs del Mediterrani 2017 evidenciaria el fracàs de la gestió de l'equip de govern». Viñuales ha recordat a l'alcalde Ballesteros que «va negar taxativament que això pogués succeir en diverses ocasions», a la vegada que ha posat sobre la taula que «fa setmanes que van sortir a la llum a través dels mitjans de comunicació informacions sobre l'ajornament i ara, per primera vegada, una persona autoritzada ho ha reconegut públicament».

En aquest sentit, Viñuales ha conclòs que des de la formació taronja «es desitja i es treballa perquè el nom de Tarragona quedi en bon lloc i aquest ajornament no deixaria el nom de la ciutat en el lloc que es mereix».

La CUP demana al COE i al COI renunciar als Jocs

Per la seva banda, la CUP de Tarragona exigeix de nou «la renúncia a la celebració dels Jocs a Tarragona, tant el 2017 com el 2018 o fins i tot el 2019». Aquest cop, el grup ha traslladat la seva reclamació al COE mitjançant una carta adreçada al seu president, la qual també faran arribar al Comitè Olímpic Internacional (COI) en diverses llengües.

La consellera Laia Estrada afirma que «els Jocs Mediterranis han arribat a una situació límit, amb poc marge de temps perquè es facin les obres, poques perspectives que Madrid posi els diners que calen, i amb uns números de la Fundació Tarragona 2017 que evidencien que no es pot fer front a les despeses». És per això que en demanen la renúncia, a la vegada que eslamenta que la decisió no s’hagués pres el passat estiu de 2015 «quan ja estava clar que els números ballaven i que faltava finançament». Estrada afegeix que la renúncia és la decisió més responsable, perquè «Tarragona no pot assumir més nyaps, seria un insult a tota la població».

ICV: «Més que ajornar els Jocs del Mediterrani, caldria renunciar-hi»

Arga Sentís, la portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA, reclama la renúncia per evitar que la ciutat «hagi de carregar amb un deute desmesurat». Segons Sentís, «dins del mal és, si més no, positiu que Ballesteros hagi admès que el finançament per cobrir el pressupost operatiu no estigui garantit. Després de tant de temps d’optimisme oficial i obligatori, que l’alcalde admeti la realitat és important».

Sentís ha afegit que aquesta decisió «s’hagués pogut prendre fa molt de temps, des del propi ajuntament. Ara ens podem trobar que altres organismes, com ara el Comitè Olímpic, ens diguin que, tal com els hem organitzat, els Jocs no es poden fer. Tarragona haurà fet un paper lamentable, insistint en una cursa agònica cap al no-res», ha conclòs.

Suport al Congrés

El Congrés dels Diputats va aprovar recentment una declaració institucional de suport als Jocs, i dimarts passat es va aprovar una proposició no de llei perquè l'Estat aporti en total 12 milions d'euros. Aquests 12 milions es divideixen en 3 milions aquest exercici per construir la piscina olímpica i comprometre una altra partida de 9 milions en els pressupostos generals de l'Estat. Tots els grups, excepte el PP -soci de govern amb UDC i el PSC a l'ajuntament de Tarragona- van aprovar la proposició, presentada pels nacionalistes.

tracking