Diari Més

El deute del Nàstic passarà dels 7,2 milions al 2012 a 3,2 milions el 2017

El club també anuncia a la Junta General d’Accionistes que ja no deu res a Hisenda gràcies a un acord amb la Lliga de Futbol

Andreu, explicant els números i la situació esportiva.

El deute del Nàstic es reduirà de 7,2 a 3,2 milions d'euros en dos anysCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els accionistes del Nàstic van aprovar ahir a la nit els números del Nàstic de la temporada 2015-16, així com el pressupost de la pròxima temporada. Va ser una Junta senzilla, ja que tots els punts es van aprovar per unanimitat, i on l’aspecte esportiu va tenir més rellevància que l’econòmic.

El deute de la Societat Anònima Esportiva s’ha reduït de 7,2 (2012) a 4,4 (2016) milions d’euros. Per tant, l’ascens a Segona A i la bona gestió econòmica ha permès alleugerir la llosa que tenia el club grana fa no gaire temps. És més, segons va detallar Lluís Fàbregas, director general del Consell d’Administració, «al 2017 el deute serà de 3,2 milions d’euros». A més, Fàbregas va afegir que «hem cancel·lat el deute amb Hisenda gràcies a què la LFP negocia amb entitats bancàries el deute a causa d’un conveni amb els clubs i, d’aquesta manera, aconseguirem rebaixar el cost financer. El deute amb l’administració queda sanejat».

Com sempre, qui va iniciar l’Assemblea va ser el president del Consell, un Josep Maria Andreu que va continuar amb la seva política de transparència, tractant tot el referent a l’econòmic i a l’esportiu. Abans de tot, Andreu va tractar el succeït durant la campanya 2015-16, la qual «va ser una gran temporada. Va ser una temporada extraordinària i una de les millors de la història del Nàstic. Vam tenir a tocar la Primera Divisió, però la mala sort va motivar que el Nàstic no estigui jugant la Lliga de les Estrelles. Va ser un final que no volíem, però hem d’estar molt contents amb la temporada que vam fer».

El president va parlar també del filial, del que va comentar que «la Pobla va fer una bona campanya a Segona B i, en l’última jornada, va baixar a Tercera Divisió. Continua tenint tot el nostre suport. El futbol base del Nàstic funciona cada dia millor». A més, també va tractar l’actual estat del futbol base. «Tenim més de 500 nens competint a l’escola del Nàstic, i en podríem tenir més si gaudíssim de més instal·lacions. En aquest sentit, estem treballant amb l’Ajuntament perquè ens cedeixi uns terrenys de Camp Clar amb motiu de les obres dels Jocs Mediterranis i que puguem construir una petita Ciutat Esportiva», va apuntar.

A nivell econòmic, la passada temporada hi va haver un «superàvit de 1.674.000 euros. Una part del compte d’explotació i l’altre d’1 milió d’euros de la venda de Naranjo, més objectius segons partits jugats».

Cap objecció per part de la sala, igual que tampoc a l’hora de presentar els números de la temporada. «El nostre objectiu per a aquesta temporada és clar: intentar sumar 50 punts per poder seguir a la Lliga de Futbol Professional. Hem intentat mantenir els nostres professionals al primer equip».

Sobre Naranjo, una de les marxes més destacades a l’estiu, va detallar que «el contracte de Naranjo tenia una clàusula on s’especificava que, pagant una clàusula, podia marxar a un equip de Primera Divisió. Després de la bona entesa entre el futbolista i el club, ell ens va permetre que negociéssim amb el Celta, i vam aconseguir un traspàs xifrat en un milió d’euros més incentius en funció de partits jugats». «No vam poder renovar a Achille Emaná per les seves pretensions econòmiques», va continuar, tot sentenciant que «Aburjania va venir al mercat d’hivern, va jugar setze partits amb el Nàstic i va marxar per 1,2 milions d’euros nets per a l’entitat».

Tot seguit, Andreu es va centrar en el que a ell li agrada, en el que més el preocupa i en el que li treu la son: la mala situació esportiva que està travessant l’equip aquesta temporada. «Us puc dir, de veritat, que no m’esperava estar en aquesta situació. Anirem al mercat d’hivern si ho consideren els nostres tècnics. Torno a mostrar la total confiança en Emilio Viqueira i Vicente Moreno per aquest projecte».

L’Assemblea també va servir per demanar una ampliació de capital d’1,5 milions d’euros «per poder continuar amb els nostres objectius», segons va especificar el president del Consell d’Administració, qui va especificar que el club ha passat de tenir 6.250 socis a 6.744.

Rodri defensa la gestió esportiva

Dos accionistes, de tots els presents a l’Assemblea, van posar en dubte la política esportiva del club. En primera instància, Josep Maria Andreu va donar la seva rèplica. El president va destacar que «hem mantingut a Reina, Valentín, Suzuki, Molina, Mossa, Madinda i Tejera, que eren la base de la temporada passada del centre del camp cap enrere. A dalt, vam fitxar José Carlos, que va realitzar una gran temporada al Llagostera, i a Delgado, que el mateix dia de fitxar-lo el seu representant ens va oferir 150.000 euros perquè ens féssim enrere».

Més enllà va anar el conseller i president de Promoesport, José Rodríguez Baster, quan un dels presents es va queixar que hi ha «catorze estrangers a la plantilla». Segons Rodri, «tenim onze internacionals absoluts, i tres amb la seva sub-21. Uche ha jugat només deu anys a Espanya, Zahibo sis, Madinda cinc, Jean Luc sis i Delgado parla castellà. Les notes, el 30 de juny». A més, Rodri va sentenciar que «a dia d’avui som la pitjor entitat de Segona A, el pitjor president, el pitjor director esportiu i el pitjor públic», fent referència a què són cuers a la categoria.

tracking