Diari Més

El penúltim accentua la crisi grana

Un Nàstic desdibuixat i amb un jugador menys per l’expulsió de Valentín es veu atropellat per un Almeria que comença a treure el cap

La targeta vermella que va veure Valentín.

El penúltim accentua la crisi granaUD Almeria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nàstic accentua el seu desastre absolut amb una nova derrota. Aquesta, però, fa molt de mal, ja que l’Almeria, que arribava com a penúltim classificat, va ser capaç de golejar els tarragonins, que s’enfonsen a l’última plaça de la taula i no donen símptomes de reacció.

Poques coses li quedaven per provar a Vicente Moreno. El tècnic del Nàstic ha intentat, de totes les maneres, tirar la situació endavant. Tots els jugadors han tingut protagonisme, molts d’ells més del que s’han merescut, i a Almeria va decidir gastar l’última bala: canviar el sistema.

L’entrenador del Nàstic va apostar per un 5-3-2 on Gerard Valentín i Mossa corrien els laterals, i Lopo, Bouzón i Xavi Molina actuaven com a centrals. El centre del camp tampoc era precisament el més ofensiu, ja que Zahibo quedava per darrere de Madinda i de Sergio Tejera, mentre que al davant, Delgado acompanyava Uche. La lesió de darrera hora d’Álex López motivava que el tècnic hagués d’inventar-se una nova davantera, i amb Maloku i Rharsalla a casa, Delgado o Emaná partien amb opcions de sortir a l’onze. Finalment, va ser el xilè l’escollit.

Els primers deu minuts, de tempteig, no van ser dolents per a un Nàstic que es trobava còmode sobre la gespa. La clau residia en no cometre errades, en no donar facilitats al rival. Però Uche no va cometre una errada, sinó que va ser la reina de les errades. El gol de l’Almeria, obra d’Antonio Puertas, va arribar per una acció en la qual el davanter del Nàstic es va desentendre completament d’una acció en la qual Pozo semblava que no arribava a l’esfèrica, però que gràcies a la seva velocitat i a la seva entrega, es va fer amb el cuir al costat del córner, va centrar i, després d’una pentinada, entrava sol Puertas per, de cap, situar l’1-0.

No hi va haver ocasions clares per part del Nàstic, ja que va costar molt que la pilota passés del centre del camp. Un parell de curses de Delgado intentant marxar per velocitat dels seus marcadors i alguna internada sense importància de Gerard Valentín per la dreta van ser les úniques opcions d’arribada dels tarragonins, els quals es van mostrar molt espessos durant els primers 45 minuts, la tònica general de la temporada.

L’Almeria va veure com havia de fer el primer canvi als 13 minuts de joc per lesió de Corona, en una topada amb Madinda, encara que no van notar-ho els andalusos. A més, l’arbitratge vist a l’Estadi de los Juegos Mediterráneos va perjudicar molt als visitants. Gairebé totes les entrades del Nàstic eren penalitzades, i els andalusos podien jugar amb major duresa, sense ser castigats en cap moment.

La primera cartolina groga del partit la va veure Gerard Valentín. Va ser per una entrada una mica dura. Condicionat per la targeta, va acabar sent trist protagonista del partit el lateral. Amb l’1-0 a l’electrònic, l’Almeria es va sentir més còmode que el rival. Ara bé, es va notar molt que el duel era entre els dos últims classificats de la categoria, ja que les imprecisions i la manca de joc i d’idees clares van estar presents en moltes fases del partit.

Veient que l’experiment dels cinc defensors no funcionava, Vicente Moreno ha realitzat dos canvis al descans. Dues modificacions amb una intencionalitat clarament ofensiva, i que naixien amb l’única intenció de remuntar un partit. Van entrar al terreny de joc Stephane Emaná i Juan Muñiz. Un davanter i un mitja punta, que van deixar al vestidor Iago Bouzón i Zahibo, un central i un migcampista defensiu. Tota una declaració d’intencions per part de l’entrenador del Nàstic. D’aquesta manera, el tècnic grana va tornar al 4-4-2, sistema més utilitzat en les darreres jornades, però que tampoc va donar resultat.

Valentín, al carrer

I quan el Nàstic encara s’estava col·locant al camp, quan els jugadors començaven a entendre que podien superar l’Almeria, va arribar la jugada desgraciada del partit. Gerard Valentín va ser objecte d’una falta, que era targeta clara, però l’àrbitre no la va assenyalar. El lateral es va quedar quiet, reclamant la cartolina, oblidant la seva marca, a la qual li va arribar l’esfèrica i, com era d’esperar, Valentín va arribar tard a l’acció i va cometre falta. Segona cartolina, i al carrer.

Aquesta va ser l’acció que va acabar de condemnar un Gimnàstic que, ara sí, veu que li queda molt complicada la salvació. Per recompondre files, Vicente Moreno va donar entrada a Kakabadze, i va abandonar el terreny de joc Uche. Canvi normal, natural, però que minvava de pólvora ofensiva a un Nàstic que es quedava amb Stephane Emaná com a futbolista més avançat.

Així, els gols de l’Almeria, que va estar millor, però tampoc va brillar gaire, van arribar per si sols. Puertas, el mateix autor del primer gol, va escenificar el nefast moment del Nàstic i, en aquest cas, el de la defensa. Primer, li guanya l’esquena a Mossa, marxa de Molina sense oposició i dispara al pal curt. Impossible d’aturar per a Dimitrievski. Minut 68, i 2-0 al marcador.

Però l’Almeria encara no ho havia dit tot. Podria haver estat molt pitjor si Madinda no s’hagués recuperat d’un cop rebut al camp. El futbolista va haver de necessitar assistència mèdica, però va poder seguir. Quedar-se amb nou hauria estat la mort absoluta.

Quan el partit ja no tenia sentit, quan tot i els tres minuts d’afegit l’àrbitre podria haver assenyalat el túnel de vestidors molt abans, va arribar el tercer. Quique rep una passada a l’espai, es queda sol davant Dimitrievski, i el bat sense problemes. Drama a Tarragona.

FITXA TÈCNICA

ALMERIA

Casto, Ximo Navarro, Morcillo, Trujillo, Nano, Corona (José Ángel, 13’), Fidel, Joaquín, Pozo (Juanjo, 63’), Antonio Puertas (Iván Sánchez, 73’) i Quique.

GIMNÀSTIC

Dimitrievski, Gerard Valentín, Alberto Lopo, Iago Bouzón (Juan Muñiz, 46’), Xavi Molina, Mossa, Lévy Madinda, Zahibo (Stephane Emaná, 46’), Sergio Tejera, Juan Delgado i Uche (Kakabadze, 54’).

GOLS

1-0, Antonio Puertas (28’); 2-0, Antonio Puertas (68’); 3-0, Quique (92’).

ÀRBITRE

Gorka Sagués Oscoz (Basc). Va mostrar la targeta groga als locals Trujillo, Quique i Fidel; i als visitants Gerard Valentín (2, 52’) i Xavi Molina.

INCIDÈNCIES

L’Estadi de los Juegos Mediterráneos va acollir 7.223 espectadors.

tracking