Diari Més

L'Almeria, rival de diumenge i mirall on mirar-se per seguir a Segona A

A aquestes alçades, l’Almeria era cuer la passada temporada a la categoria de plata, amb vuit punts per sis que suma ara el Nàstic

Els grana van acomiadar en 1-2 el darrer enfrontament disputat a l'Estadi, diumenge, davant el Valladolid.

L'Almeria, rival de diumenge i mirall on mirar-se per seguir a Segona ACristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En la situació en què es troba el Gimnàstic de Tarragona, qualsevol dada, estadística o experiència passada és el clau al que es pot agafar un equip que ha iniciat la temporada de forma nefasta i que s’ha enfonsat en la darrera posició de la taula i no aconsegueix sortir-ne.

Aquestes arenes movedisses han tret el pitjor d’un equip que, tot i que manté la base de la temporada passada, no ha estat capaç de trobar l’equilibri entre els que hi eren i aquells que han arribat. Ofensivament, l’equip no està malament del tot, però el Nàstic fa aigües en defensa partit rere partit i fa millors els rivals, que troben forats per totes bandes a l’hora de trobar el gol a la porteria que defensen Saja o Dimitrievski, a l’espera que Reina pugui tornar a situar-se sota pals.

Aspirar a alguna cosa més que no sigui la permanència és ja una utopia, pel que finalitzar en la 18a posició ha de ser, ara mateix, l’única meta en la que ha de pensar l’equip de Vicente Moreno.

A aquestes alçades, la passada temporada el Nàstic era sisè, sumava un total de 16 punts, i estava ubicat en posicions de promoció d’ascens a Primera Divisió. Ara, aquest Nàstic és a les antípodes d’un equip que va meravellar i que gairebé ascendeix a la màxima categoria del futbol professional. En aquell moment, el cuer de la classificació era un club andalús que estava decebent a tothom i que semblava condemnat a no sortir del pou. Un tal Almeria que, tot i que semblava descendit a mitjans de temporada, va acabar salvant-se gràcies a una remuntada per emmarcar.

L’Almeria és el rival del Nàstic d’aquest diumenge, un equip que pot marcar l’inici d’una remuntada pel Nàstic o que pot deixar enfonsat definitivament un equip que, amb sis punts, ja no es pot permetre gaire ensopegades més. Encara més, tenint en compte que l’Almeria és l’actual penúltim classificat de la Segona A i que, amb vuit punts, podria quedar-se amb la darrera posició si perd contra els tarragonins, que es quedarien amb nou punts i penúltims si guanyen.

Salvar-se com sigui

El mirall en què s’ha de mirar el Nàstic és aquest Almeria, pel qual pocs apostaven la passada campanya i la permanència del qual semblava més que complicada a aquestes alçades de la temporada. Una diferència entre aquestes dues situacions és que la temporada passada, per pressupost i per possibilitats, l’Almeria partia com a un dels equips favorits per lluitar per l’ascens a Primera. Enguany, la meta del Nàstic era la de consolidar-se a la categoria, tot i que l’objectiu ha canviat: ara, tot passa per salvar-se sigui com sigui.

L’Almeria va caure a la zona de descens, la passada temporada, a la sisena jornada lliguera. Va passar un autèntic infern el pròxim rival del Nàstic, ja que no en va poder sortir fins a la 34a data. A la 38a i a la 40a va tornar a caure-hi, però va acabar la temporada fora d’aquest descens, i va salvar la pell. És un bon mirall on mirar-s’hi. Ara mateix, tothom ho signa.

tracking