Fran es doctora a La Condomina

El punta tarragoní sentència contra l'UCAM Múrcia amb un 0-2 en 15 minuts i catapulta el CF Reus al tercer lloc de la classificació

Ramon Folch, conduint una esfèrica a territori murcià.

Fran es doctora a La CondominaCedida

El doble encert de Fran Carbia durant els primers 15 minuts a La Condomina dóna al CF Reus el quart triomf del seu periple de plata contra l’equip que, cinc mesos enrere, va arrabassar-li l’honorífic títol de campió de la Segona B. El punta tarragoní, màxim artiller dels roig-i-negres, acumula ja quatre dianes en la temporada del seu debut al futbol professional: a la seva rúbrica cal atribuir l’1-0 als 22 segons de l’encontre contra el Mirandés en l’estrena a casa que acabava en empat, l’1-0 definitiu contra el Cadis que significava la primera victòria dels homes de Natxo González davant la seva afició i, ara, les dues dianes al feu de l’UCAM Múrcia, que concorria al matx com el segon millor recentment ascendit a Segona Divisió. El 0-2 al terreny de joc dels universitaris catapulta els de la capital del Baix Camp directes a la tercera posició de la taula, empatat a 17 punts amb el segon classificat Lugo –el següent rival dels reusencs, que visitarà dissabte l’Estadi– i a sis del líder Llevant. Significa, també, el primer partit que el CF Reus tanca amb més d’una diana al seu favor i el cinquè que acomiada amb la porteria a zero, el triomf més contudent d’aquest primer quart de Lliga.

La primera oportunitat va caure a les botes de Carbia encara al primer minut, un tret que el davanter –que ahir compartia atac amb Máyor– disparava contra el cos del porter local, Biel Ribas. No va tornar a perdonar. En la segona ocasió de l’enfrontament, el 2’, Fran feia brillar l’avantatge roig-i-negre en connexió amb Máyor, aprofitant un rebot i amb la cama dreta, que deixava sense marge de maniobra l’arquer de l’UCAM. El CF Reus es tornava a valdre d’una arrencada fulgurant per partir gairebé d’inici amb el 0-1 a la butxaca. Tampoc no s’hi va conformar. Ni ho feien els de Salmerón, que buscaven el reequilibri de la cita amb Jona com a un dels més actius del seu costat. Una centrada de Tekio que no va trobar rematador i una assistència d’aquest per a Nono, que l’enviava per damunt del travesser prop del minut 13’, van ressumir les opcions del conjunt de Múrcia abans que Fran Carbia tornés a colpejar. El davanter quallava, cap al 15’, una brillant jugada personal que arrencava des del centre del camp i desembocava a la porteria local, en forma del 0-2, amb un xut directe que no va requerir més floritures. Completat el primer quart d’hora, i tot i que l’UCAM Múrcia havia posat èmfasi en la remuntada, els reusencs havien tancat el partit. La resta del primer acte no va reservar millor fortuna per als universitaris, frustrats pel convenciment d’un conjunt roig-i-negre a què l’empenta de Góngora o Natalio –un dels qui hi va estar més a prop, amb una rematada que mirava de culminar una jugada trenada al 37’ i que no va quallar– no va atemorir.

Un onze reformulat

Natxo González havia disposat sobre el verd de La Condomina un onze que incloïa variacions a la línia defensiva –però també més endavant, amb Albístegui i Ricardo Vaz titulars–, precisament la més fixa des que l’equip iniciés el seu particular assalt a la segona màxima categoria del futbol estatal, i que ahir feia lloc a Melli i a Migue García. El lateral, una de les incorporacions d’aquest estiu a les files reusenques i que va captivar la direcció esportiva durant un encontre amb el Racing de Santander on va competir l’anterior campanya, havia fregat la diana segons abans que Fran anotés el 0-2, però un atent Biel Ribas va frustrar la seva aventura d’atac.

L’UCAM Múrcia va sortir amb un altre aire a la represa, conscient que revertir la situació havia de passar per una reacció ràpida. L’equip de José Maria Salmerón va poder retallar distàncies en un intent de Vicente que marxava fora per centímetres o una falta directa executada al 55’ per Góngora, que estavellava la pilota contra un jugador del CF Reus. Els de la capital del Baix Camp van saber aturar el cop, fer baixar les revolucions de l’encontre i, ja a les acaballes. També van comptar amb recursos per haver portat el triomf més enllà: a tres del compliment del temps reglamentari, Máyor rematava una centrada mil·limètrica de Benito que la defensa local patia per treure de sota pals. El mateix Benito, de fet, havia tingut el 0-3 poc abans, amb un intent que sortia desviat. El premi ja era del CF Reus, i venia de tornada a l’Estadi.

Badia, qui menys n’encaixa

El triomf davant l’UCAM Múrcia i la resta de resultats de la jornada distingeixen Edgar Badia com el porter menys golejat de la Segona Divisió. El CF Reus amb només cinc dianes en contra, és l’equip que menys n’encaixa dels 22 que competeixen a la categoria de plata. Rendibilitzar al màxim cada diana i no veure’n passar cap és un dels trets de la personalitat d’aquest equip modelat per Natxo González, en uns primers compassos al futbol professional dolcíssims per a l’afició roig-i-negra.