La primera derrota, a Montilivi

El Reus cau 1-0 amb diana de Portu en el 77'

Querol ha estat titular aquesta tarda a Montilivi.

La primera derrota, a MontiliviLa Liga

El CF Reus pateix la primera derrota de la temporada, i ho fa 1-0 a Montilivi contra un Girona que ha disposat de més ocasions de gol i que ha demostrat ser més efectiu. No li ha perdut la cara al partit en cap moment el conjunt de Natxo González, però no ha pogut fer més. Els reusencs han acabat jugant amb quatre davanters (Edgar, Máyor, Carbia i Vaz), a la desesperada, sense el resultat esperat.

El control de l’esfèrica durant el primer acte ha estat altern. Ambdós equips han gaudit de bones fases de joc, però les úniques ocasions les han portat els locals.

Als cinc minuts de joc, Ramalho ha realitzat el primer xut a porteria. Ha estat en un córner botat a la dreta d’Edgar Badia. La jugada, assajada, ha acabat amb el cuir a peus de Ramalho, que esperava des de fora de l’àrea i ha disparat perquè Edgar hagués de desviar a córner.

Els dos equips demostraven força, lluita i entrega, i en la banda reusenca, tot el treball de pressió era per a Máyor, titular avui a la punta d’atac, a Jorge Díaz, iniciant des de l’esquerra, i a Querol, que ha sortit també d’inici. Fran Carbia i Edgar Hernández, els dos damnificats, havien d’esperar la seva oportunitat des de la banqueta.

S’ha anat allargant el Reus, encara que el Girona es mostrava més precís a partir de tres quarts de camp, on Longo i, sobretot Sandaza, buscaven l’esquena dels rivals en tot moment. Pichu i Olmo, ferms al darrere, impedien que els dos puntes trobessin aquests espais, però la perillositat sempre hi era present.

Longo ha estat molt a prop de marcar després de rematar de cap, una mica desviat a l’esquerra del meta Bounou, una centrada magistral de Borja García, que amb l’espai comprès entre la punta de la bota i l’exterior de la seva dreta, ha elevat l’esfèrica per trobar-se amb la testa del seu company. Tampoc ha entrat.

Folch dispara

Ha hagut d’arribar la segona meitat perquè el Reus disparés per primera vegada entre els tres pals. Ha estat Folch, qui s’ha acostat sigil·losament pel centre del camp i ha buscat sorprendre Bounou, encara que el tret era massa dèbil. Folch ha estat, possiblement, el millor jugador de la primera meitat dels seus i un dels millors del duel, amb molta intel·ligència a l’hora de robar pilotes i un gran criteri per distribuir-les.

Precisament, el mateix Folch ha tingut el gol a les seves botes, als 63 minuts de joc. La seva parella de ball, López Garai, ha recollit un refús a la banda esquerra, ha retallat, ha centrat per baix i ha vist el ‘8’ desmarcat. El capità ha rematat amb l’esquerra, i la pilota ha sortit llepant el pal dret de Bounou. Poc ha trigat, concretament un minut, a fer la rèplica el Girona, que ha vist com una rematada de cap de Longo gairebé sorprèn Edgar Badia.

Natxo González ha començat a moure fitxa i, en el 69’, ha decidit treure del camp a David Querol, molt espès i sense protagonisme en atac, per donar entrada a Ricardo Vaz. L’espurna del portuguès podia ser decisiva en aquest tram final del duel.

Però qui ha tingut la sort de cara ha estat el Girona, que s’ha avançat en el 77’, gràcies a un gol de Portu. Aday, recentment ingressat en el terreny de joc, ha realitzat una bona acció per la dreta i, en centrar, s’ha trobat amb Portu, que no ha fallat.

Natxo González ha decidit posar tota la carn a la graella i anar a per la victòria i ha donat entrada a Fran Carbia per, sis minuts després fer el propi amb Edgar Hernández. Amb tota la pólvora sobre la gespa, el Reus ha buscat el gol més aviat a la desesperada, sense aturar-se un minut, pensar i decidir la millor opció. Això, però, és molt complicat quan les pulsacions van tan ràpides i quan la necessitat de marcar es converteix en una urgència.

No només no ha estat suficient per als reusencs, sinó que, fins i tot, a punt ha estat de marcar el segon el Girona en el 93’, quan un contraatac de llibre, amb els jugadors del Reus tornant sense forces, ha acabat amb un xut alt de Longo després d’una gran retallada dins de l’àrea.

GIRONA

Bounou, Cifuentes, Juanpe, Alcalá, Ramalho, Coris (Aday, 72’), Borja García, Pere Pons, Portu (Eloi, 85’), Sandaza (Alcaraz, 59’) i Longo.

REUS

Edgar, Benito, Olmo, Pichu, Ángel, Folch, López Garai, Jorge (Fran Carbia, 78’), Miramón (Edgar Hernánez, 84’), Querol (Vaz, 69’) i Máyor.

GOLS

1-0, Portu (77’)

ÀRBITRE

Valentín Pizarro Gómez. Va mostrar la targeta groga al local Pere Pons.

INCIDÈNCIES

5.308 espectadors a Montilivi. Abans de començar el duel es va guardar un minut de silenci en memòria de Francisco Palacios, cosí de Juan Cámara, jugador del primer equip del Girona.