Diari Més

Sergio Tejera. Jugador del Nàstic

«La culpa del que està passant és al cent per cent dels jugadors»

El migcampista barceloní, agraït per haver renovat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cervell granaamb una trajectòria de luxe EI centrecampista Sergio Tejera (Barcelona, 1990) va incorporar-se a les files grana com un dels fitxatges del mercat d’estiu de la temporada 2015-16, amb contracte per un sol curs, i ampliava enguany la vinculació fins al 2018. El jugador arribava al Nàstic després de rescindir el seu contracte amb el RCD Espanyol, tot i que en les dues temporades anteriors havia defensat la samarreta del Deportivo Alavés a Segona. Amb 26 anys ja és un futbolista contrastat i destaca per la seva visió de joc i el bon tracte de pilota. La seva posició és la de mig centre, però també pot actuar com a interior dret. Cal destacar la seva experiència al futbol anglès, jugant dues temporades al filial del Chelsea quan era sub-21. El barceloní es va formar a l’acadèmia de la Damm i, va passar a les categories inferiors del RCD Espanyol.

— Perquè un equip que l’any passat pràcticament no perdia ara es troba en aquesta situació en la qual no aconsegueix guanyar?

— És complicat aconseguir determinar un perquè d’aquesta situació. Si ho sabéssim ja hauríem posat remei. El que crec és que és hora de treballar més que mai, treballar al màxim i poder així tirar endavant.

— I en el seu cas personal. El Tejera que veiem l’any passat, enguany no està a apareixent. Què és el que li passa?

Si que és cert que en aquests partits, alguns me’ls he perdut per lesió i aquest últim per la sanció que vaig rebre a Sòria. Però també he de fer autocrítica. De fet, crec que tots hem de fer-la, recolzar-nos entre tots nosaltres i fer un pas al davant. Jo el primer, en aquest cas sóc molt conscient que no estic al mateix nivell que la temporada passada i el que he de fer és treballar per aconseguir estar-ho el més aviat possible.

— Ara mateix estàs al 100% del que podries donar com a jugador?

Físicament si que em trobo al cent per cent i amb moltes ganes de jugar, de fer les coses bé i de poder ajudar l’equip. Ja he superat totes les molèsties i em trobo bé i amb forces per arribar a donar la meva millor versió.

— Després de la targeta vermella que va veure davant el Numància. Que li van dir des del club?

Que no podia tornar a passar. La veritat és que en aquell moment del partit estava passat de revolucions. Era un moment en què veiem que el partit se’ns estava escapant... Sóc conscient que he d’intentar controlar aquestes situacions i que no torni a passar.

— A nivell global del vestidor, com estan els ànims de l’equip?

Estem fotuts perquè ningú s’esperava trobar-nos en aquesta situació. Sabem que encara molta competició però el cert és que portem set jornades sense que haguem guanyat cap partit encara. Aquesta és la realitat. Però confio al cent per cent en tots els meus companys, en l’entrega i les ganes que tenen de treure això endavant i en el compromís que tenen amb aquest club. Partint d’aquesta base crec que l’equip està preparat per donar aquest pas endavant que ens cal i aquest mateix dissabte s’ha de notar.

— Segurament el millor no és buscar encara culpables, però és notori que el president, després de la última derrota va baixar al vestidor i va deixar clar que no es posava en qüestió la continuïtat de l’entrenador ni del secretari tècnic. Això representa apuntar directament als jugadors? En quina mesura el que està passant li sembla que és culpa dels jugadors?

La culpa és al cent per cent dels jugadors. Al capdavall, el míster està fent la feina igual que ja venia fent els últims anys. Té al seu darrere un bagatge de tres anys boníssims, duent l’equip fins al play-off... Segurament es tracta de que nosaltres no em sabut mantenir l’actitud i la intensitat que si que vàrem tenir la temporada passada. I això ha de canviar.

— Comptant en que aquesta situació ha de revertir-se. A que li sembla que pot aspirar el Nàstic aquesta temporada?

El que és primordial és donar-li el tomb a aquesta mala ratxa de resultats. És complicat quan ets ‘allà baix’, quan no surten les coses i la pilota no vol entrar. Però hem de continuar insistint i sortir ‘d’allí’, sortir d’aquesta situació el més aviat possible. Sobretot hem d’aconseguir ja la primera victòria i a partir d’aleshores que l’equip agafi confiança i puguem anar cap amunt.

— En el seu cas, un jugador que està amb contracte vigent i al qual se li ofereix la renovació, se sent valorat pel club aleshores, no?

Sí, està clar. A més, tenia moltes ganes de quedar-me aquí. He estat molt feliç al llarg de tota la temporada passada i la meva intenció és poder retornar-li al club tot el que m’està donant. I espero poder retornar-li amb el meu joc.

— No hi ha solucions màgiques, però que li sembla que han de fer de manera prioritària per poder revertir la situació?

Unir-nos. Ens hem reunit, ens hem mirat a la cara i ens hem dit tot allò que cadascú de nosaltres pensava. Hem de tornar a ser aquell bloc que vàrem formar l’any passat, tant en atac com en defensa i a partir d’allí, créixer. Però créixer des del grup, des de l’equip i mirar cap endavant.

— Per què qualitat no els falta...

No. Ho hem parlat. Pràcticament som el mateix grup de la temporada passada, malgrat les incorporacions que hi ha hagut. Som molts els que encara hi som respecte de la temporada passada i hem d’aconseguir tornar a l’inici, començar de zero i establir les mateixes bases que ens van permetre fer tan bona temporada l’any passat. Crec que aquesta és la clau.

Sergio Tejera.

«La culpa del que està passant és al cent per cent dels jugadors»Cristina Aguilar

tracking