Victòria insuficient d'un CBT que acaba eliminat de la Lliga Catalana

Els tarragonins s’imposen 71-65 en la tornada de la ronda, però havien de guanyar de disset punts si volien classificar-se per a la següent

Ferran Torres, llençant a cistella

Victòria insuficient d'un CBT que acaba eliminat de la Lliga CatalanaCristina Aguilar

Després de la derrota de divendres a la pista de l’Hospitalet per 76-60, l’objectiu del Club Bàsquet Tarragona era prou complicat pels homes de Berni, que havien de superar aquesta diferència si volien passar a la següent ronda de la Lliga Catalana. No va poder ser, ja que el CBT va guanyar, però no amb la suficient diferència: 71-65.

El partit va començar amb un Hospitalet molt entonat en el joc exterior, sobretot gràcies Edgar San Epifanio, que es carregava sobre les seves esquenes bona part de la responsabilitat ofensiva de l’equip del Baix Llobregat.

El CBT, durant els primers minuts, no acabava de trobar la consistència defensiva ni la fluïdesa ofensiva. Va ser als darrers tres minuts del primer quart, on gràcies sobretot a l’aportació de Salim Gloid i Nil Sabata, l’equip va ser capaç de començar a controlar el partit i el marcador.

Al final del primer quart es va arribar amb un esperançador 22-13. L’equip es començava a trobar còmode en atac, però cinc punts consecutius del jugador visitant Argués, obligaven a Berni a demanar el seu primer temps mort.

El partit tornava a estar igualat, 24-21. Hospitalet havia aconseguit parar el primer parcial Tarragoní. El partit va entrar en una fase d’intercanvi de cistelles, amb una renda curta pels jugadors de Berni, que poc a poc van aconseguir esgarrapar punt a punt, posant un 42-32 a la mitja part, que permetia somiar.

Se’n va el somni

I, el tercer quart, va començar igual que l’inici del partit, amb un San Epifanio agafant la responsabilitat del joc ofensiu de l’Hospitalet, que va tornar a posar la diferència en només quatre punts (42-38).

El partit s’igualava i l’eliminatòria es complicava. I més quan després de la protesta de Berni per uns tres segons no xiulats els àrbitres va assenyalar una tècnica a l’entrenador Tarragoní que va anar acompanyada per una segona a la banqueta a la següent protesta, circumstàncies que van permetre a Hospitalet capgirar el marcador, 42-43.

El partit tornava a entrar en una fase d’intercanvi de cistelles. Les diferències no passaven en cap moment dels dos, quatre punts. Berni va intentar sorprendre, jugant amb quatre jugadors petits, utilitzant a Marc Giménez de fals quatre, però va haver de desfer l’experiment als pocs minuts.

En els darrers deu minuts es va entrar amb 55-50 a l’electrònic. S’havia de guanyar el quart per 12 punts si es volia passar l’eliminatòria. L’equip va començar a ajustar molt en defensa, i es presumia un canvi a la pista. Buscava provocar errors dels jugadors visitants, però Hospitalet és un equip amb ofici i no es va deixar sorprendre. Tot el contrari, va treure profit de la situació i va tornar a capgirar el marcador, posant un 62-63 a falta de poc més de quatre minuts pel final del partit.

L’eliminatòria ja no era factible. Ara es tractava de guanyar el partit i gràcies a l’aportació durant els minuts finals de Nil Sabata i Ferran Torres, l’equip va aconseguir la victòria per 71-65, que no permetia el pas a la següent ronda de la Lliga Catalana de Bàsquet.