Diari Més

El Nàstic troba la fórmula central

La proposta d’Alcorcón a la medul·lar de Madinda, Tejera i Cordero va funcionar, tot i que l’equip va caure

Cordero, a Alcorcón.

El Nàstic troba la fórmula centralAD Alcorcón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va ser la primera derrota del Gimnàstic de Tarragona de la temporada, però també va coincidir amb el millor partit dels de Vicente Moreno en el còmput global. Una gran primera part va quedar diluïda en un inici deficient de la segona, i una recuperació que va permetre acabar jugant bé un partit que es va escapar pel desencert de cara a porteria dels tarragonins i la sort d’un Alcorcón que es va trobar amb el gol en una jugada aïllada.

Es van poder extreure diverses conclusions del duel, però una d’elles és que Vicente Moreno ha trobat la fórmula en el centre del camp, la línia que millor va funcionar i que va aplegar a tres futbolistes de gran nivell, que repetiran junts en moltes ocasions durant la temporada, sempre que les lesions els respectin.

Lévy Madinda, Sergio Tejera i Miguel Ángel Cordero van formar un trident al centre del camp que va funcionar a la perfecció, encara que el resultat no fos l’esperat. En el moment de conèixer les alineacions, aproximadament mitja hora abans del duel, ja es feien travesses per preveure com ubicaria els tres futbolistes al camp l’entrenador del Nàstic. Les possibilitats eren múltiples, ja que, a més, se li havia d’afegir un Juan Muñiz que està més a prop de ser centrecampista que ser un davanter.

Un 4-3-3 al més estil Barça amb Madinda fent de boia i Cordero i Tejera per davant i Muñiz tirat a una banda era una de les opcions que semblaven més clares, encara que, finalment, el tècnic valencià va apostar per un clar 4-2-3-1. En aquest sistema, el més utilitzat de tots en el futbol espanyol, el Nàstic va veure com se situaven, per davant de la rereguarda, Madinda i Tejera. Així, per davant quedava un Cordero que va mostrar moltes de les seves habilitats en el joc. La primera, és que va ser capaç d’organitzar joc en tot moment i es va saber associar amb Tejera en totes i cadascuna de les situacions que el joc ho va necessitar. A més, l’últim fitxatge del Nàstic va ser el jugador més avançat de l’equip a l’hora de defensar. O sigui, que quan l’equip no atacava, Cordero se situava en posició de «9», deixant a Álex López realitzar totes les tasques defensives. Vicente Moreno sap que té plantilla per lluitar per l’objectiu, i no ho desaprofitarà.

tracking