Diari Més

Alberto Lopo. Jugador del Nàstic

«Puc oferir experiència i faré tot el possible per ajudar l'equip»

El defensa ha arribat des del Deportivo a Tarragona. Porta a les espatlles una llarga trajectòria a Primera Divisió i està decidit a posar el seu «granet de sorra» a un equip que considera de molta qualitat.

Fa tot just un mes que el jugador ha tornat a ser pare i a la samarreta llueix amb orgull les inicials dels fills, Alberto i Martín.

«Puc oferir experiència i faré tot el possible per ajudar l'equip»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Quin luxe pel Nàstic poder comptar amb un jugador amb el seu cartell, no?

— No. Al capdavall tots som jugadors de futbol. Uns amb una trajectòria més allarga i d’altres més curta, però qualsevol futbolista acaba anant allí on vol ser i a on és ben rebut. I en aquest cas, el Nàstic em va obrir les portes de bat a bat per a bé i aquí estic...

—Per què Tarragona?

—Va sortir l’oportunitat de venir aquí. Jo en aquell moment havia acabat el meu contracte amb el Deportivo de la Corunya i també estic ara a prop de casa, la qual cosa també ha estat important per a prendre la decisió de vindre.

—Tan important és poder estar a prop de casa a l’hora de prendre decisions com aquesta?

—Jo vaig marxar amb 26 anys de casa i com aquell que diu, he tornat ara. Tampoc és que sigui tan rellevant. Potser al principi de marxar sí que és quan més es nota el fet d’estar lluny de casa, però després t’acabes acostumant. De tota manera, poder tornar ara és una bona decisió; tant fa si és amb 36 o amb 30 anys.

—Què li falta per poder estar al 100% del seu rendiment?

—És cert que he anat una mica a contra remolc dels meus companys a la pretemporada, perquè ja duien un mes de treball quan jo vaig arribar. Però a poc a poc vaig agafant la forma i intentant posar-me al mateix nivell que la resta de companys. L’altre dia a la copa vàrem tenir una prova de foc de 120 minuts i la veritat és que em va venir molt bé personalment.

—I pel que fa a l’equip. Què considera que li està faltant al Nàstic per arribar als seus màxims?

—Potser la gent que no entengui de futbol, o que es miri només el lloc que ocupem a la classificació pensaran que ho passarà malament el Nàstic aquesta temporada. Jo crec però que tenim un bon equip. Hi ha molta competència en totes les línies. Crec que el Nàstic estarà a dalt al final. És cert que no s’ha començat tan bé com esperàvem però hi ha bons futbolistes i com a equip hi ha una plantilla molt bona.

— Li sembla, però, que li ha faltat alguna cosa en concret al Nàstic en aquest inici de Lliga?

—No. Si digués que ha estat que ens falta gol també algú podria dir que n’estem encaixant... Qualsevol equip el que busca és aconseguir l’estabilitat a totes les línies. És el que volem al Nàstic.

—Curiosament, la primera derrota que ha patit l’equip va arribar en el que segurament ha estat el millor partit que ha jugat fins ara el Nàstic aquesta temporada...

—Si, de vegades suposo que és millor jugar pitjor, o jugar malament, però endur-te els punts. Però, en fi, cal anar trobant-nos bé pel que fa a joc i de resultats, que al capdavall són els que manen.

—A la seva posició hi ha molta competència...

—Cert, hi ha una línia defensiva bastant forta i això és bo per l’equip. És bo que el míster sempre tingui el dubte de qui triar i lògicament aquesta competència fa que no ens puguem adormir cap dels que hi som.

—Que pot aportar Lopo a aquest Nàstic sobre el qual hi ha dipositades tantes expectatives?

—El que puc oferir és experiència. Aportar el meu gra de sorra i ser un més dins l’equip. I com ja he dit, un ve a on vol estar, on vol aportar i on vol sentir-se útil. Sigui dins o fora del camp Lopo està per intentar fer-ho el millor possible i ajudar l’equip.

Alberto Lopo, un jugador dePrimera

El defensa central Alberto Lopo (Hospitalet de Llobregat, 1980) es comprometia amb el Nàstic el passat 15 d’agost, amb contracte per una temporada i una altra d’opcional, després de dues setmanes a prova a la disciplina de Vicente Moreno i la participació a l’stage a Olot amb la resta de la plantilla, una avantsala que ja havien viscut altres com Achille Emaná o Cláudio Pitbull. Lopo enceta l’etapa grana directament arribat del Deportivo de La Coruña de què havia quedat lliure després de competir-hi un curs i on va disputar una quinzena d’enfrontaments. Amb 36 anys, la seva trajectòria passa per entitats com Espanyol o Getafe i, en aquest nou capítol a Tarragona, la direcció esportiva se l’adjudicava com un reforç expert a la Primera Divisió que va estar a prop de trepitjar el Nàstic al desenllaç de la passada campanya.

tracking