Diari Més

El central que vol obrir-se camí en el futbol europeu començant pel Nàstic

Djetei, la primera incorporació del Nàstic encara no ha debutat, però apunta bones maneres

El central que vol obrir-se camí en el futbol europeu començant pel Nàstic

El central que vol obrir-se camí en el futbol europeu començant pel NàsticGimnàstic de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara no ha debutat amb la samarreta del Gimnàstic de Tarragona. De fet, tret de Manolo Reina, lesionat, Manolo Martínez, amb molèsties al genoll i d’Otar Kakabade, és l’únic futbolista del Gimnàstic de Tarragona que no ha debutat. Això no vol dir que no hagi de ser un futbolista important, però, tal com va explicar el tècnic Vicente Moreno a principis de temporada, hi ha futbolistes que necessiten més temps per poder començar a entrar en la rotació.

Mohammed Djetei Camara (Yaoundé, Camerun, 18 d’agost de 1994) és un central que apunta tan bones maneres que, alguns entesos en el món del futbol, diuen que és el nou Eric Bailly. Sí, aquest futbolista que aquest mercat d’estiu ha marxat traspassat al Manchester United de José Mourinho per un preu proper als 38 milions d’euros. Un dels defensors més cars de la història, que està representat per Promoesport, empresa dirigida per José Rodríguez Baster. Un accionista del Nàstic que ha aconseguit portar a l’estrellat un futbolista que no fa gaire jugava al filial de l’Espanyol i que ara s’ha convertit en una estrella mundial.

Ara, el Nàstic ha realitzat una aposta decidida per Djetei, jugador que destaca per la seva planta, per la seva capacitat per treure l’esfèrica jugada i per un joc aeri envejable per molts futbolistes que juguen en la seva mateixa demarcació.

Una de les assignatures pendents de Djetei és guanyar una mica de cos. Tot i la seva alçada, és un futbolista al qual li manca incrementar la seva massa muscular. És un jugador que va bé al xoc, però que millorarà molt en aquest aspecte si segueix les pautes que l’indica el club tant pel que fa als entrenaments com amb la dieta.

Mohammed Djetei s’ha adaptat perfectament als seus nous companys. La gran harmonia que regna al vestidor del Nàstic ajuda que futbolistes nouvinguts de diferents nacionalitats i cultures diverses no tinguin majors problemes a l’hora d’adaptar-se al vestidor. Futbolistes com Lévy Madinda o Jean Luc han acollit a aquest futbolista, amb el qual surten junts de l’entrenament i el guien en una aventura molt diferent a la que havia viscut els darrers anys.

El defensor no havia marxat mai del seu país per practicar la seva professió, i ara ha cregut que és el moment de provar una nova vida a tots els nivells per arribar al cim.

És internacional

A Europa, les lligues africanes no són gaire conegudes. De fet, pocs són els que segueixen partits que es disputen d’aquell continent. Per això, encara té més mèrit la història de Djetei. La Selecció absoluta de Camerún, com moltes altres de l’Àfrica, compta amb futbolistes que militen en altres continents. És estrany veure jugadors que actuen en el propi país en l’absoluta. Mohammed Djetei ja va debutar amb la selecció del seu país quan militava a la MTN Elite One, la lliga camerunesa, que no és d’un nivell dels més alts, però que està nodrint de bons futbolistes molts equips europeus. Des del seu club d’origen el màxim desig era que continués una mica més de temps al Camerún i que esperés a fer el salt al continent europeu. En paraules del seu president, Franck Happi, «creiem que ha de créixer a nivell local i que, després, ha de sortir fora. Hem rebut tantes ofertes per ell que no estic segur que el puguem retenir» No ho va aconseguir.

El Nàstic ja ha viscut en les seves pròpies carns les internacionalitats de Djetei. El camerunès es va perdre la passada setmana de competició, ja que va marxar amb el combinat nacional per disputar un partit contra Gambia i un altre davant de Gabón. En ambdós, el resultat va ser de victòria, per 2-0 i 2-1, respectivament.

tracking