Diari Més

Transformar en punts tota la feina i els mèrits de l'atac roig-i-negre

L’acumulació de molèsties físiques a les primeres cites ha minvat les opcions de premi del CF Reus

La plantilla del CF Reus, durant un dels entrenaments al complex Esportiu Futbol Salou.

Transformar en punts tota la feina i els mèrits de l'atac roig-i-negreOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’1-1 contra el Numància, tercer empat consecutiu que rubrica el CF Reus en aquest tram inicial de competició, dóna continuïtat a la plàcida estrena roig-i-negra a la categoria de plata. Completada la quarta jornada amb el desenllaç als set duels que encara s’havien de disputar ahir diumenge, els homes de Natxo González no es mouen un mil·límetre de la setena posició a la taula. Sis punts els avalen com al millor novell a la plata –ara tan sols un per damunt del Cadis, un altre recentment ascendit i l’oponent amb què s’hauran de veure les cares en cinc dies– i l’únic –amb la derrota del Sevilla Atlètic a mans del Lugo– que avança encara invicte en la temporada 2016-17. Bufen vents favorables per a un equip que, amb una quinzena de cares noves al vestidor i part del bloc artífex del salt al futbol professional, només pot lamentar-se, si és que ho ha de fer d’alguna cosa, dels problemes físics que han reduït en aquests primers compassos els recursos d’atac a disposició de l’entrenador. I amb ells, també, part de les opcions de fer diana en el context de l’excel·lent imatge que està deixant el joc del CF Reus a la segona màxima categoria.

La baixa de Chrisantus, que va patir un esquinç de grau dos del lligament lateral esquerre durant el debut a l’Estadi contra el Mirandés, i la de David Haro, autor de dues de les dianes del 4-0 global a l’eliminatòria d’ascens contra el Racing i que encara no ha pogut trepitjar el verd en lliga per problemes al maluc, han coincidit amb molèsties més o menys puntuals en davanters com David Querol o Máyor que no els han permès gaudir de les millors sensacions. Edgar Hernández, de fet, va disputar íntegre el matx contra l’equip de Jagoba Arrasate pocs dies després d’haver superat una sobrecàrrega als isquiotibials que l’havia obligat a retirar-se abans d’hora del partit contra el Getafe. Vítor, que també assistia a l’inici de curs amb molèsties, espera encara la seva estrena a la Segona Divisió.

Fran i Edgar Hernández

Amb Fran Carbia a ple rendiment –la ja cèlebre diana als 22 segons del partit contra el Mirandés així ho demostra– i Edgar Hernández superant de la millor manera possible les qüestions sobrevingudes, la línia més avançada en les quatre jornades disputades fins al moment s’ha composat amb la participació gairebé permanent d’ambdós i Jorge Díaz i Miramón a les bandes. Aquests dos últims, de fet, han estat presents contra Mallorca, Mirandés, Getafe i Numància com a titulars. Querol com a revulsiu habitual i Máyor, que va accedir al terreny de joc a les acaballes de l’enfrontament contra els de Juan Eduardo Esnáider i en substitució d’Edgar Hernández acaben de donar forma a les alternatives de l’entrenador Natxo González, que també ha col·locat al verd sovint Ricardo Vaz.

L’extrem portuguès anotava, al minut 67 i ja contra un Numància en inferioritat numèrica per l’expulsió de Regalón, el gol que fixaria un 1-1 definitiu per mantenir el CF Reus en positiu un altre cap de setmana. Abans que ho fes Vaz, al conjunt de la capital del Baix Camp també havien vist porteria, en aquest encara breu periple a la Segona Divisió, Alberto Benito, Fran Carbia i Edgar Hernández. I és que, tot i que l’equip no estigui traient un 100% de rendiment a les ocasions que genera, tampoc no és, ni de lluny, el qui menys punteria ha lluït.

Llevant, Saragossa, Elx, Lugo, Mirandés, Cadis, Girona, Almeria, Còrdova i Sevilla Atlètic, és a dir, una desena dels 21 rivals del conjunt roig-i-negre a la categoria, sumen més gols que el CF Reus, que n’ha fet fins ara un total de quatre i es manté en la mitjana de 3,59 dianes per equip en les primeres passes de la temporada 2016-17. El Valladolid, a la quarta plaça de la classificació, només n’ha acumulat tres al seu compte particular.

tracking