Diari Més

La primera no se la mereixen

Un gran Nàstic a la primera meitat es dilueix després del descans i cau derrotat per un gol procedent d’un rebot (Alcorcón 1 - Nàstic 0)

Tejera ha vist una targeta groga.

La primera no se la mereixenCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona no ha pogut sumar el primer triomf, a Alcorcón. De fet, els tarragonins sí que en van estrenar un de caseller, però el de derrotes, que havia estat verge fins ara en aquest inici lliguer.

Un gol de Fede Vega en una acció aïllada i procedent d’un rebot va condemnar un Nàstic que va ser molt superior al seu rival en els primers 45 minuts i que va pagar la falta d’encert en les ocasions de què va disposar, sobretot una de molt clara d’Álex López als dotze minuts de joc. El davanter no va poder transformar un contraatac en topar-se amb el meta local, molt insegur en accions a pilota aturada, però determinant en l’esmentada acció.

Va sorprendre Vicente Moreno amb el plantejament, molt diferent als altres vistos al llarg de la temporada. El tècnic del Nàstic va apostar per un trivot clar al centre del camp, amb Lévy Madinda, Sergio Tejera i Cordero, que debutava com a titular en Lliga. Dels tres, el més avançat era Cordero, molt còmode entre línies, sempre buscant Álex López i els extrems, Delgado i Juan Muñiz.

No va inquietar gaire l’Alcorcón la porteria de Saja en els primers minuts, mentre que el Nàstic va comptabilitzar dues arribades clares en les primeres compasses. Una centrada de Valentín sense aparent perill des de la banda dreta va estar a punt de significar un disgust perquè a Dmitrovic se li va escapar l’esfèrica de les mans. La més clara dels de Vicente Moreno, però, arribava als dotze minuts. Gran contraatac conduït per Juan Muñiz, qui servia a Cordero i aquest, a la vegada, assistia magistralment a Álex López. El moviment del punta del Nàstic, brillant. Amb un gir de cintura es va col·locar l’esfèrica a la cama dreta i va plantar-se sol davant de Dmitrovic. El porter, però, li va guanyar l’u contra u.

Els madrilenys no van voler quedar-se de braços creuats, i van estar a punt d’inaugurar el marcador, amb un xut de Pablo Pérez des de fora de l’àrea i molt escorat a l’esquerra, que va anar amb la suficient rosca com per obligar Saja a lluir-se per atrapar el cuir. Era el minut 22 i el duel estava molt animat.

El Nàstic va mostrar els millors minuts en Lliga. Va donar sensació d’equip més fet, més adaptat, i més còmode sobre la gespa. Juan Muñiz, a la seva, anava provant a pilota aturada. En el 24 va disparar de molt lluny, i la pilota, tot i que es va enverinar, va marxar massa alta. Quan tot just l’electònic assenyalava el minut 30, nova acció de perill dels tarragonins. Gerard Valentín va marxar per banda dreta, va driblar dos futbolistes després de dos grans retalls i, la seva centrada, va caure a peus de Madinda, que va rematar amb l’exterior marxant-li la pilota molt desviada. Tornava a provar-ho Juan Muñiz als 35 minuts de falta, aquesta vegada des de més a prop. La pilota se li va escapar de les mans a Dmitrovic i va acabar en córner, encara que sense conseqüències.

Quan millor es trobava el conjunt grana sobre la gespa, a punt va estar de donar l’ensurt Óscar Plano. L’esquerrà va conduir un contraatac i, quan es va acostar el suficient a l’àrea, es va col·locar l’esfèrica a la seva cama bona i va disparar. L’esfèrica va sortir llepant el pal esquerre de Saja. Res més fins el descans.

Agafa el relleu l’Alcorcón

Canvi de terç en el segon acte. L’Alcorcón, conduït per un gran David Rodríguez, escudat sempre per Óscar Plano, va empènyer més en els primers instants del segon acte. Saja es va veure obligat a desviar dues accions del punta dels madrilenys en el primer quart d’hora, tram del duel en el qual els tarragonins van estar massa espessos.

Per canviar la dinàmica i sacsejar una mica l’equip, Vicente Moreno va decidir canviar de davanter. Nou per nou. Stephane Emaná, allunyat de les darreres convocatòries per unes molèsties musculars, va asseure Álex López qui, novament, va fer un bon partit i, fins i tot, va tenir una ocasió claríssima als dotze minuts de joc. Sis minuts després, Maloku va entrar per Juan Muñiz, en una clara aposta ofensiva d’un Vicente Morneo que sabia que necessitava trobar major profunditat per bandes, i qui millor per poder aconseguir-ho que el jove futbolista incorporat aquest mercat d’estiu.

Però quan el Nàstic tornava a començar a bolcar-se a l’àrea rival, l’Alcorcón va donar-li als tarragonins un cop gairebé mortal. Una centrada des de la banda dreta va deixar la pilota a peus de Fede Vega, a fora de l’àrea. El lateral no s’ho va pensar i va disparar, trobant-se amb un gol inesperat i que obligava al Nàstic a tornar a anar a remolc, tal com està més que acostumat aquesta temporada.

No s’ho va pensar ni un instant Vicente Moreno, qui va posar tota la llenya al foc amb l’entrada d’Ike Uche substituint Lévy Madinda. Un 4-2-4 quedava dibuixat al camp amb Delgado i Makoku als extrems i Uche i Emaná com a dues puntes clares. No quedaven més canvis i era amb aquests jugadors o amb ningú.

tracking